Gondoltam rá, hogy a cégeket hagyom, és max az ingatlanokra tartanék igényt. És mondjuk a cég még mindig többet ér mint az a nem tudom mennyi ház, lakás és telek... Direkt a gyerekek miatt, hogy gyűjtsek nekik tartalékot (mégis csak 3-an vannak :D ).
Mellesleg elvileg apám kizárta a saját végrendeletéből tesómat. Ő mondta, de mivel Ő is egy elég hazug ember (nárcisztikus), nem tudom, hogy elhihető-e ez... De tudom jól azt is, hogy Ő már 15 éve elhajtotta volna tesómat. Mai napig minden nap összevesznek, csak anyám foggal-körömmel védi a nővéremet.
Apám heti szinten próbál visszaédesgetni. Azért én MINDENT megcsináltam neki és rám mindig számíthatott. Szóval elég szarul érintette mikor felmondtam. Még egy újabb autót is vett nekem, amit visszautasítottam (persze anyámtól jött a lelkiterror, hogy mennyire hálátlan rohadék vagyok 😆).
Én a helyedben a gyerekek könnyebb boldogulását nem zárnám ki előre, a megoldás az, hogy a személyes okaidat félretéve tisztességes megoldást keresnék. Ha csak azt nézed, hogy te dolgoztál ott mondjuk tíz évet, annak a tíz évnek a fizetésen kívül kell, hogy látszatja legyen (haszon) és csakis a tiéd és a gyerekeké, én biztosan nem hagynám, de ez nem uszítás, én csak azt mondom, hogy így tennék. ha a szülök korrektek - ezt te tudod - akkor ez nem lesz egy nehéz helyzet, pontosan egy negyedórás beszélgetés velük. vagy egy délután.
Persze ha akkor léptél ki, amikor pont nem jókor, mert cégnél kellett volna a tudásod és a munkád, akkor ez nehezebb lesz, de ami jár az jár. Elvei csak annak lehetnek, aki megteheti, ezt soha nem feledd.
;-)
Az nem lehet családos belül ok a haragra, hogy te egyszer másképpen képzelted el az életedet.
Mert nem csőlátású vagyok. Ebben SEM.
(Nem, nem azért, mert nekem is ilyen családi problémáim vannak, ezt a nyilatkozatot megtettem, te már ne is próbálkozz vele.)
Figyelj, azt tudom, hogy számára a szex fontos. Tudom, hogy szado-mazot is bírja.
Legutóbb abból volt a balhé, hogy a "legjobb barátnője" férjével feküdt le. Persze anyámnak azzal jött, hogy hát a pasi nem hagyta békén és volt "egy gyenge pillanata". És a hülye anyám azzal jött, hogy akkor ez nem is tesóm hibája 😆
Volt már eset, amikor túlértékelt örökség mértékéig volt tartozás, sőt, forgalomképtelen ingatlan öröksége is tud problémát okozni. Pl. apósnak van egy eladhatatlan (messze, cigányok, két domb közötti völgyben) 1-1,5 hektárja, ami egy dolog, hogy nem műveli a (majdani) örökös a feleségem meg a húga, de a gyommentesítése akkor is probléma. És egyszer örökség lesz...
A te eseted azért nehéz - de nem bonyolult, mert még éltükben kéne lepapírozni a vagyoni helyzetüket. csináltathatnál egy vagyoni leltárt, de ez csak akkor ment volna szerintem, amikor a vállalkozás résztulajdonosa voltál.. A vagyont kétfelé kell majd választani, a családira és a cégesre. Arra kell vigyázni, hogy a szülők eltartása amikor már segítségre szorulnak, az hogyan lesz, mert a mostani szülőtartási jogi kötelezettség alapjaiban változtathatja meg azt, amit előre elterveztél, hogy a karácsonyi vacsorákat leszámítva kilépsz a családból (értsd ezt most a helyén).
Márpedig a nővéred olyan amilyen, akkor ez egy valós probléma lesz.
Azt is meg kell kérdezned jogi szakembertől, ha előre lemondanál mindenről, akkor a (-z esetleges) szülőtartás hogyan vonatkozik rád, mert ennek még itt nincs hagyománya és rutinja.
Nem előre, hanem csak én kértem, hogy írják meg úgy, hogy nekem ne jusson semmi. Persze ha van köteles rész, én még azt is lepapíroznám úgy "odaadta", csak hagyjon békén.
Sokáig tartottam magam, mert kurva sokat tanultam és melóztam a cég miatt és tudom, hogy ebből még az unokáim is megélnének... de annyira elfáradtam lelkileg az elmúlt pár évben, hogy nem akarom ezt tovább. Már érzem, hogy ez nem éri meg.
Persze hatalmas mázli az is, hogy Férj jól keres. Enélkül nem biztos, hogy meg mertem volna lépni. De Férj támogat, sose mondta azt, hogy ne menjek. Ő is látja, hogy mennyire frusztráló a folyamatos hülyeségre generált veszekedés és basztatás.
Amúgy jelenleg úgy vagyok vele, hogy én a céget nem akarom már semmilyen módon. Akkor sem, ha nővérem holnap meghal és csak én öröklök. Valószínűleg az lenne az első, hogy eladom. Én nem akarok olyan életet, mint anyáméknak, hogy soha nem volt ideje ránk, mert 0-24 dolgoztak. Én a gyerekeimmel is szeretnék lenni. Persze még kitudja hogyan alakul. Lehet, hogy ha képes vagyok értelmes embereket találni, akikre rá lehet bízni dolgokat és nem mindent nekem kell intézni, akkor ki lehet alakítani egy normális családi életet.
De mindegy. Majd egyszer ha úgy alakul, akkor majd minden kiderül.
Mellesleg elvileg apám kizárta a saját végrendeletéből tesómat. Ő mondta, de mivel Ő is egy elég hazug ember (nárcisztikus), nem tudom, hogy elhihető-e ez... De tudom jól azt is, hogy Ő már 15 éve elhajtotta volna tesómat. Mai napig minden nap összevesznek, csak anyám foggal-körömmel védi a nővéremet.
Apám heti szinten próbál visszaédesgetni. Azért én MINDENT megcsináltam neki és rám mindig számíthatott. Szóval elég szarul érintette mikor felmondtam. Még egy újabb autót is vett nekem, amit visszautasítottam (persze anyámtól jött a lelkiterror, hogy mennyire hálátlan rohadék vagyok 😆).
(Segítséget lehet hívni?)
Persze ha akkor léptél ki, amikor pont nem jókor, mert cégnél kellett volna a tudásod és a munkád, akkor ez nehezebb lesz, de ami jár az jár. Elvei csak annak lehetnek, aki megteheti, ezt soha nem feledd.
;-)
Az nem lehet családos belül ok a haragra, hogy te egyszer másképpen képzelted el az életedet.
nem szép
(Nem, nem azért, mert nekem is ilyen családi problémáim vannak, ezt a nyilatkozatot megtettem, te már ne is próbálkozz vele.)
Legutóbb abból volt a balhé, hogy a "legjobb barátnője" férjével feküdt le. Persze anyámnak azzal jött, hogy hát a pasi nem hagyta békén és volt "egy gyenge pillanata". És a hülye anyám azzal jött, hogy akkor ez nem is tesóm hibája 😆
Sose felejtem el mikor egy CSALÁDI EBÉDNÉL elkezdte ecsetelni, hogy Ő minimum csak 3 órás szexért tolja le a bugyiját 😏
Márpedig a nővéred olyan amilyen, akkor ez egy valós probléma lesz.
Azt is meg kell kérdezned jogi szakembertől, ha előre lemondanál mindenről, akkor a (-z esetleges) szülőtartás hogyan vonatkozik rád, mert ennek még itt nincs hagyománya és rutinja.
Sokáig tartottam magam, mert kurva sokat tanultam és melóztam a cég miatt és tudom, hogy ebből még az unokáim is megélnének... de annyira elfáradtam lelkileg az elmúlt pár évben, hogy nem akarom ezt tovább. Már érzem, hogy ez nem éri meg.
Persze hatalmas mázli az is, hogy Férj jól keres. Enélkül nem biztos, hogy meg mertem volna lépni. De Férj támogat, sose mondta azt, hogy ne menjek. Ő is látja, hogy mennyire frusztráló a folyamatos hülyeségre generált veszekedés és basztatás.
Amúgy jelenleg úgy vagyok vele, hogy én a céget nem akarom már semmilyen módon. Akkor sem, ha nővérem holnap meghal és csak én öröklök. Valószínűleg az lenne az első, hogy eladom. Én nem akarok olyan életet, mint anyáméknak, hogy soha nem volt ideje ránk, mert 0-24 dolgoztak. Én a gyerekeimmel is szeretnék lenni. Persze még kitudja hogyan alakul. Lehet, hogy ha képes vagyok értelmes embereket találni, akikre rá lehet bízni dolgokat és nem mindent nekem kell intézni, akkor ki lehet alakítani egy normális családi életet.
De mindegy. Majd egyszer ha úgy alakul, akkor majd minden kiderül.