pedig a jelenleg is még drágább villanyos kocsik felé vagy tiltásokkal vagy kedvezményekkel lehet terelni a népet
senki se venne egy drágább villanyos autót ha annak az üzemeltetése is drágább mint egy azonos kategóriájú fosszilis hajtásúval
a fókáknak meg úgy is mindegy, nekik már végük van
egy kis darált disznó húsos szalonna is kell bele, ez kisül és sokkal lazább lesz a cucc
épp a múlt héten sütögettük a csatorna parton
volt mellé hagyma lekvár is, mondjuk az nekem annyira nem jön be, nem rossz, csak nekem kicsit édes, pusz nagyon ég a belem a hagymától, főleg hogy a csevap-miccs sem egy szervezet kímélő kaja
Csevapot csináltam már itthon is, marha+bárány*, só-bors-szódabikabóna, darálva, kis hengerekbe gyúrva, ment a tárcsára. Mindenki úgy ette, alig győzött sülni 😁
*itthon kellett darálni, mert a húsbolt nem darálhat több féle húst ugyanazon a darálón, ez vmi előírás.
Várda mindig van itthon... reggel este iszok 😅 én ezt szedem, más meg mindenféle vitamin drazsékat - ez kedély javító, meg gyógyfű 😁
Unimukkból egyedül pont a baristát nem komálom, zacc íze van nekem. A többi jöhet bármikor, bármennyi 😅
valami ilyesmi névre emlékszem, de megkerestem
Grilltál 2 személyre (Csevapcsicsa, pleszkavica, grillezett kolbász, nyárson sült csirkemell falatok bacon köntösben, filézett csirkecomb) steak burgonyával, ajvárral
akkor a libamáj nem ezen volt, de tuti itt ettem, mert rendeltünk többfélét és ment a cserebere "céges" buli volt aztán mindent is megkóstoltunk
a pálinka geciszar volt, borok nem voltak rosszak, és a szóda is finom volt 😁
Nem, csak olcsóbbat adtak helyette, sztem Várda keserű volt... az is jó, de egyrészt nem Unicum, másrészt 2/3-ad árú... és mikor egy ezrest kipengecc egy 4 centesért, legalább ne baxxanak már át ☹️
Na jó,a berber vacsora gecire kiábrándító.
előételnek volt sülcs csöves kukorica meg kis fasirgolyók,majd jött a főétel...............a birka zsírdarabok némi bőrrel és extraként párból még kilógott a szőrszálak is. 😂
Azt sajnálta mindenki hogy a kukoricából és a fasirtból csak keveset ettek. 😂
Az a fasírt szerű pljeskavica lehetett, abból románoknál láttam rosszat (szerencsére nem én ettem) horvátban, szerbeknél jó szokott lenni - nálunk meg nincs (vagy csak 1-2 helyen) ilyen formában. Általában ajvár meg hagyma karika van hozzá, meg valami krumpli.
Étterem 😂 nekem egy elég drága goumet helyen hoztak "Unikumot" - de az nem az volt. Mondtam a pincérnek, erre esküdözött, hogy eredeti üvegből töltötte 😂 - csak ő nem tudhatta, hogy én keserű likőr fan vagyok, mindig azt iszom, és mindet kipróbáltam már, amit kapni lehet 😅 kiccccsit ismerem mind 😁
étteremben volt, aztán libamájnak írták
egy mindenféle sültestálon volt rajta, volt valami szerb fasírt szerű valami is rajta de az is iszonyat szar volt, a többi az jó volt
Az tuti hogy hízlalt kacsamáj volt... jól elkészítve az is jó. Kicsit tovább kell sütni, mint a libáét.
Pont tegnapelőtt vacsorára ettem baconba göngyölt és úgy kisütött kacsamájat, egyszerű és nem drága kaja, de finom volt.
sütve ettem már, nem adnék érte egy forintot sem, mintha tömény zsírt ettem volna, a szalonna többet ér tőle
de a sült pisztráng is olyan volt nekem hogy a rendesen ízesített piacos hekk 10x jobb ízű
ettem itthon is meg románba is de egyforma szar volt
Nyugi, az a drága libamájas izé nem is neked készült 😁 Minek is, hisz meg se tudod különböztetni az alsópolcos nyesedékből készült szeméttől 😁
Azt tudod, hogy a szarvasgomba ára lehet akár fél milla is/kg? Mindent megdrágít, amibe beleteszik, meg persze a sznob faktor is jáccik.
Deeehogy,egyszerűen adják a táska formájához illő belső zsákot amit le tudsz zárni egy madzaggal.A legtobb gyártó azt a felesleges fürdősapkához hasonló gumis nájlon cuccot adja amit kivülről raksz fel.
De a legjobb a pakolj keveset mozgalom.
Egy jó ideje már a kecskeméti teszkóban kerülgettem egy felgúlázott nagy halomban lévő libamáj konzervet Blokk(gondolkodós) Ngyon igényesen becsomagolva aranyszínű műanyagban és a fém zárót ilyenb tekerővel kellett felnyitni ami piros, fehér zöldre volt festve jelezve,hogy magyar termék(meghajlós) 3200 ft volt az a néhány deka 17 évvel ezelőtt(hüledezős) Na mondjuk rá volt írva, hogy nyomokban szarvasgombát tartalmaz 😆Hát addig kerülgettem, hogy a 30-ik szülinapomra megleptem magam vele(meghajlós) Neki készülünk az asszonnyal/akkor még nem volt a feleségem/ Csinálok pirítóst, majd szépen lassan felnyitom a konzervet, megadva a módját(kezeit széttáró) Gondolom azok a tűhegynyni fekete pontok lehetett a "nyomokban szarvasgomba"(fetrengős) Na megkenjük a pirítóst szépen a számhoz emelem, becsukom a szemem, hogy át tudjam magam adni a gasztronómia gyönyörének(meghajlós) Két falat után gyanússá vált a dolog(gondolkodós) Mondom ennek kísértetiesen hasonlít az íze valamihez(kezeit széttáró) Bemegyek a spájzba, kiveszek egy 8 Ft-os baromfimájkrém konzervet a kb. 20 db közül, felnyitom a konzervnyitóval és az volt a tapasztalat, hogy semmi különbség nem volt a kettő között(fetrengős)
én szemetes zsákba csomagoltam mindig a cuccaim, azt is össze lehetett faszán szorítani és megkötni
néha állt a táskában a sáros víz de a cucc száraz volt a zacsiban
Az mindegy. Ezek olyan dolgok amire kb. mindenki magától rájön magától is, ha túrázik rendszeresen és nem szellemi fogyatékos, de úgy adják elő mintha feltalálták volna a spanyol viaszt.
sokfélét csináltak nálunk a káposztások azok nem a fogam alá valók voltak(kezeit széttáró) Egyik nagy kedvencem a sárgaborsó konzerv volt(meghajlós) Amikor a laktanyában páncélosból az volt az ebéd mindig betáraztam, mert 10 surranótársamból 8 nem ette pedig annak világbajnok íze volt 😆 De jók voltak a sólet és babkonzervek, gulyásleves meg a pörköltfélék(meghajlós) A káposztás dolgok azok viszont büntetések voltak(fülét bedugó) Székelykáposzta, toroskáposzta, paradicsomos káposzta (kezeit széttáró)
most arra nem emléxem, hogy azt a pici dobozost csinálták e nálunk(kezeit széttáró) A kis dobozos volt a májkrém a nagydobozos a vagdalthús(gondolkodós) Azok voltak a kézigránát méret, a kajakonzervek valami löveggel volt kompatibilis(gondolkodós)
senki se venne egy drágább villanyos autót ha annak az üzemeltetése is drágább mint egy azonos kategóriájú fosszilis hajtásúval
a fókáknak meg úgy is mindegy, nekik már végük van
(Nem kell a rizsa, hogy így csalogatnák az autósokat, hogy a bébifókák megmeneküljenek.)
https://www.penzcentrum.hu/aut...
épp a múlt héten sütögettük a csatorna parton
volt mellé hagyma lekvár is, mondjuk az nekem annyira nem jön be, nem rossz, csak nekem kicsit édes, pusz nagyon ég a belem a hagymától, főleg hogy a csevap-miccs sem egy szervezet kímélő kaja
*itthon kellett darálni, mert a húsbolt nem darálhat több féle húst ugyanazon a darálón, ez vmi előírás.
Unimukkból egyedül pont a baristát nem komálom, zacc íze van nekem. A többi jöhet bármikor, bármennyi 😅
Grilltál 2 személyre (Csevapcsicsa, pleszkavica, grillezett kolbász, nyárson sült csirkemell falatok bacon köntösben, filézett csirkecomb) steak burgonyával, ajvárral
akkor a libamáj nem ezen volt, de tuti itt ettem, mert rendeltünk többfélét és ment a cserebere "céges" buli volt aztán mindent is megkóstoltunk
a pálinka geciszar volt, borok nem voltak rosszak, és a szóda is finom volt 😁
előételnek volt sülcs csöves kukorica meg kis fasirgolyók,majd jött a főétel...............a birka zsírdarabok némi bőrrel és extraként párból még kilógott a szőrszálak is. 😂
Azt sajnálta mindenki hogy a kukoricából és a fasirtból csak keveset ettek. 😂
Étterem 😂 nekem egy elég drága goumet helyen hoztak "Unikumot" - de az nem az volt. Mondtam a pincérnek, erre esküdözött, hogy eredeti üvegből töltötte 😂 - csak ő nem tudhatta, hogy én keserű likőr fan vagyok, mindig azt iszom, és mindet kipróbáltam már, amit kapni lehet 😅 kiccccsit ismerem mind 😁
egy mindenféle sültestálon volt rajta, volt valami szerb fasírt szerű valami is rajta de az is iszonyat szar volt, a többi az jó volt
Pont tegnapelőtt vacsorára ettem baconba göngyölt és úgy kisütött kacsamájat, egyszerű és nem drága kaja, de finom volt.
de a sült pisztráng is olyan volt nekem hogy a rendesen ízesített piacos hekk 10x jobb ízű
ettem itthon is meg románba is de egyforma szar volt
Azt tudod, hogy a szarvasgomba ára lehet akár fél milla is/kg? Mindent megdrágít, amibe beleteszik, meg persze a sznob faktor is jáccik.
De a legjobb a pakolj keveset mozgalom.
néha állt a táskában a sáros víz de a cucc száraz volt a zacsiban