Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Amugy helyes,fizessenek a gazdagok. 😂
pedig a jelenleg is még drágább villanyos kocsik felé vagy tiltásokkal vagy kedvezményekkel lehet terelni a népet
senki se venne egy drágább villanyos autót ha annak az üzemeltetése is drágább mint egy azonos kategóriájú fosszilis hajtásúval
a fókáknak meg úgy is mindegy, nekik már végük van
Helyes. Miért is kapnák ingyen?
(Nem kell a rizsa, hogy így csalogatnák az autósokat, hogy a bébifókák megmeneküljenek.)
Szerintem ezen senki nem lepődik meg.
https://www.penzcentrum.hu/aut...
egy kis darált disznó húsos szalonna is kell bele, ez kisül és sokkal lazább lesz a cucc
épp a múlt héten sütögettük a csatorna parton
volt mellé hagyma lekvár is, mondjuk az nekem annyira nem jön be, nem rossz, csak nekem kicsit édes, pusz nagyon ég a belem a hagymától, főleg hogy a csevap-miccs sem egy szervezet kímélő kaja
Csevapot csináltam már itthon is, marha+bárány*, só-bors-szódabikabóna, darálva, kis hengerekbe gyúrva, ment a tárcsára. Mindenki úgy ette, alig győzött sülni 😁
*itthon kellett darálni, mert a húsbolt nem darálhat több féle húst ugyanazon a darálón, ez vmi előírás.
Várda mindig van itthon... reggel este iszok 😅 én ezt szedem, más meg mindenféle vitamin drazsékat - ez kedély javító, meg gyógyfű 😁
Unimukkból egyedül pont a baristát nem komálom, zacc íze van nekem. A többi jöhet bármikor, bármennyi 😅
valami ilyesmi névre emlékszem, de megkerestem
Grilltál 2 személyre (Csevapcsicsa, pleszkavica, grillezett kolbász, nyárson sült csirkemell falatok bacon köntösben, filézett csirkecomb) steak burgonyával, ajvárral
akkor a libamáj nem ezen volt, de tuti itt ettem, mert rendeltünk többfélét és ment a cserebere "céges" buli volt aztán mindent is megkóstoltunk
a pálinka geciszar volt, borok nem voltak rosszak, és a szóda is finom volt 😁
Értem. A várda sem rossz ittam már én is. Unicumba a szilva meg a barista fini.
Nem, csak olcsóbbat adtak helyette, sztem Várda keserű volt... az is jó, de egyrészt nem Unicum, másrészt 2/3-ad árú... és mikor egy ezrest kipengecc egy 4 centesért, legalább ne baxxanak már át ☹️
Na jó,a berber vacsora gecire kiábrándító.
előételnek volt sülcs csöves kukorica meg kis fasirgolyók,majd jött a főétel...............a birka zsírdarabok némi bőrrel és extraként párból még kilógott a szőrszálak is. 😂
Azt sajnálta mindenki hogy a kukoricából és a fasirtból csak keveset ettek. 😂
Unicumot is hamisíccsák?! A pofám leszakad... 😂
Az a fasírt szerű pljeskavica lehetett, abból románoknál láttam rosszat (szerencsére nem én ettem) horvátban, szerbeknél jó szokott lenni - nálunk meg nincs (vagy csak 1-2 helyen) ilyen formában. Általában ajvár meg hagyma karika van hozzá, meg valami krumpli.
Étterem 😂 nekem egy elég drága goumet helyen hoztak "Unikumot" - de az nem az volt. Mondtam a pincérnek, erre esküdözött, hogy eredeti üvegből töltötte 😂 - csak ő nem tudhatta, hogy én keserű likőr fan vagyok, mindig azt iszom, és mindet kipróbáltam már, amit kapni lehet 😅 kiccccsit ismerem mind 😁
étteremben volt, aztán libamájnak írták
egy mindenféle sültestálon volt rajta, volt valami szerb fasírt szerű valami is rajta de az is iszonyat szar volt, a többi az jó volt
Az tuti hogy hízlalt kacsamáj volt... jól elkészítve az is jó. Kicsit tovább kell sütni, mint a libáét.
Pont tegnapelőtt vacsorára ettem baconba göngyölt és úgy kisütött kacsamájat, egyszerű és nem drága kaja, de finom volt.
Szoktunk venni haltörzset is, meg balcsin van a kedvenc tóparti halasunk oda le szoktunk gurulni hekket enni.
sütve ettem már, nem adnék érte egy forintot sem, mintha tömény zsírt ettem volna, a szalonna többet ér tőle
de a sült pisztráng is olyan volt nekem hogy a rendesen ízesített piacos hekk 10x jobb ízű
ettem itthon is meg románba is de egyforma szar volt
Jó is a rántott libamáj.
Nyugi, az a drága libamájas izé nem is neked készült 😁 Minek is, hisz meg se tudod különböztetni az alsópolcos nyesedékből készült szeméttől 😁
Azt tudod, hogy a szarvasgomba ára lehet akár fél milla is/kg? Mindent megdrágít, amibe beleteszik, meg persze a sznob faktor is jáccik.
Deeehogy,egyszerűen adják a táska formájához illő belső zsákot amit le tudsz zárni egy madzaggal.A legtobb gyártó azt a felesleges fürdősapkához hasonló gumis nájlon cuccot adja amit kivülről raksz fel.
De a legjobb a pakolj keveset mozgalom.
Egy jó ideje már a kecskeméti teszkóban kerülgettem egy felgúlázott nagy halomban lévő libamáj konzervet Blokk(gondolkodós) Ngyon igényesen becsomagolva aranyszínű műanyagban és a fém zárót ilyenb tekerővel kellett felnyitni ami piros, fehér zöldre volt festve jelezve,hogy magyar termék(meghajlós) 3200 ft volt az a néhány deka 17 évvel ezelőtt(hüledezős) Na mondjuk rá volt írva, hogy nyomokban szarvasgombát tartalmaz 😆Hát addig kerülgettem, hogy a 30-ik szülinapomra megleptem magam vele(meghajlós) Neki készülünk az asszonnyal/akkor még nem volt a feleségem/ Csinálok pirítóst, majd szépen lassan felnyitom a konzervet, megadva a módját(kezeit széttáró) Gondolom azok a tűhegynyni fekete pontok lehetett a "nyomokban szarvasgomba"(fetrengős) Na megkenjük a pirítóst szépen a számhoz emelem, becsukom a szemem, hogy át tudjam magam adni a gasztronómia gyönyörének(meghajlós) Két falat után gyanússá vált a dolog(gondolkodós) Mondom ennek kísértetiesen hasonlít az íze valamihez(kezeit széttáró) Bemegyek a spájzba, kiveszek egy 8 Ft-os baromfimájkrém konzervet a kb. 20 db közül, felnyitom a konzervnyitóval és az volt a tapasztalat, hogy semmi különbség nem volt a kettő között(fetrengős)
én szemetes zsákba csomagoltam mindig a cuccaim, azt is össze lehetett faszán szorítani és megkötni
néha állt a táskában a sáros víz de a cucc száraz volt a zacsiban
Az mindegy. Ezek olyan dolgok amire kb. mindenki magától rájön magától is, ha túrázik rendszeresen és nem szellemi fogyatékos, de úgy adják elő mintha feltalálták volna a spanyol viaszt.
sokfélét csináltak nálunk a káposztások azok nem a fogam alá valók voltak(kezeit széttáró) Egyik nagy kedvencem a sárgaborsó konzerv volt(meghajlós) Amikor a laktanyában páncélosból az volt az ebéd mindig betáraztam, mert 10 surranótársamból 8 nem ette pedig annak világbajnok íze volt 😆 De jók voltak a sólet és babkonzervek, gulyásleves meg a pörköltfélék(meghajlós) A káposztás dolgok azok viszont büntetések voltak(fülét bedugó) Székelykáposzta, toroskáposzta, paradicsomos káposzta (kezeit széttáró)
most arra nem emléxem, hogy azt a pici dobozost csinálták e nálunk(kezeit széttáró) A kis dobozos volt a májkrém a nagydobozos a vagdalthús(gondolkodós) Azok voltak a kézigránát méret, a kajakonzervek valami löveggel volt kompatibilis(gondolkodós)