Ha már nagy akkor lényegében mindegy hogy mit kap, persze csak a minőségi tápból szerintem. De amíg fejlődik, kurva fontos a jó kaja. Nekünk csak egy németjuhász van, ő kapott tápot, kajamaradékot és kibaszott sok tojást, semmi baja. Haveromék a bordoit állítása szerint minőségi kajával etették de én láttam többször ahogy a teszkós kutyaszalámit elé dobják... na mindegy 3éves sincs a kutya de már húzza a lábát, látszik rajta a diszplázia. Na meg Ini ahogy mondta, a kulán látszik hogy milyen az a táp... a lapátnyi krémes pépes valami az biztos hogy nem a minőségi kajából lett.
ismerős kapott egy ilye oroszlánkutyát teljesen ingyen, igaz már idősebb volt több éves, elköltözteka agazdájai és nem tudták magukkal vinni
amúgy ez egy full fura kutya, ha egyszer megszokott akkor haver, amíg nem akarsz elmenni akkor se harap meg csak nem enged elmenni, pl motorról simán leszedett volna
ismerősnél voltak a méheink pár évig, mindig úgy kellett magunkat becsempészni az autóba ha ismerős nem volt otthon mert a kutya mindig kint ténfergett nem kedvelte a bezártságot
Nagy kedvencem,de néha,néha elmegyünk s ha nem tudjuk vinni akkor etetni nem tudja senki.
A braziloknak van egy mondásuk: "Hűséges mint egy Fila"
Még a Rhodesiai Ridgeback-ot szeretem nagyon ,de nincs normális két kiló alatt.
amúgy ez a legtutibb kutya a világon, persze nem lakótelepre http://filabrasileiro.hu/hu/in...
kiállításon ez ez egyetlen kutya aminek nem nézek meg a bírók a fogait és a golyóit, igazándiból nem is mennek közel hozzá
igazándiból úgy lehetne tesztelni hogy egymás mellett döglik a 2 kutya és tesztelni melyik mennyit eszik
de általában a nagyobb testű többet eszik, bár nagyon függ attól is mit csinál
a mostani nem eszik meg 10kg tápot egy hónapban inkább 6-8 között télen esetleg megvan a havi fél zsák minimális otthoni kajával
az első amstaffom egy súlyhúzó gép volt termetre az volt a legkisebb(szuka) de többet evett mint a nagyobbak bár ő még nem profi tápot evett
de 5-6 km távot elhúzott úgy hogy ültem a szimón az elején akár 30-al is mentünk, az egy futóbolond volt, néha megálltam hogy pihenjen( ha elfárad hasravágja magát egyből és pihen) de csak téblábolt hogy menjen, 6km után megivott egy kekszesvödör vizet hevert negyed órát aztán már téblábolt hogy menne
Nem akarok állandóan ellentmondani neked ,de takarékos a kutya,igaz jó minőséget kap viszont nem eszik sokat!
Túletetni sem lehet,annyit tol amennyit igényel s a többit meghagyja,nem habzsol!
az e-dog -on hirdetett, a bull előtt volt szóval lehetett minimum 10 éve, akkor volt 120 ezer egy kis kan ami tenyésztésre alkalmas minőség volt
mondjuk a bullterriert se bántam meg, kicsit önfejű de rettent szórakoztató egy jószág, akinek vicces kutya kell az bullterriert szerezzen be
eleinte(fiatalon) igényli a kemény nevelési módszert, de ölebnek is kitűnő
ellenben eléggé egygazdás, pl a gyerekre sosem hallgatott, de sosem bántotta vagy ilyesmi, de ha a gyerek mondta hogy nem, az ugyanaz volt mint a nőknél az csak "lehet" volt
bárhol képes volt aludni akér képcsőn fejjel lefelé is az idegrendszere brilliáns, feküdt az udvaron az asszony elment mellette autóval őgy hogy az orrától nem volt a kerék 2 centire, a szemét se nyitotta ki, én meg integettem hogy jöhet szép lassan a kocsival
az beengedte a szomszédot is feküdt csendben a teraszon aztán amikor már látta hogy nem ér ki az ember a kisajtón egyből repült rá
az olcsókban kukoricaliszt van vérrel húslével, szar olajjal keverve, az is átszalad rajta, a kutyák meg szeretik a kukoricalisztet és nem tiltakoznak ellene
a szaron tényleg látni mit eszik. jó táppal negyedét se szarik mint a teszkóssal
mert alig jutsz hozzá, mindenféle hülyegyerekeknek el sem adják
1x akartam én is, azt mondta az ember hogy elhozza és megnézi hová kerül, aztán egy ismerőse elkérte tőle, és mégsem lett
én ezt adok neki: https://www.petnet.hu/termek/C...
kb 2 ezerel olcsóban hozzék nem ilyen mintás zsákban
benne van minden ami kell, vitamin csont-porc erősítő, ezen kívül semmire sincs szüksége
meg méni otthoni kajamaradék, de megeszi a szőlőt barackot stb
a bullterrier volt az egyetlen kutya ami mindent megevett, talán egyedül a zöldséget(fehérrépa ki hogy ismeri) nem
a nyers laskagombát is megette , savanyúuborkát mindent
olyanoktól,hogy nem vérből,meg 75% folyadékból van,hanem húsból pl.
amit megveszel olcsó tápot,főleg ami nem száraz táp, attól szarik akkorákat,mint a pucoktúrás. átmegy rajta,nem hasznosít semmit szinte...
meg minden benne van,ami kellhet neki. ezért elég egy 3 decis pohár(annyi sem) egy 50 kilós staffnak. mi kis 10 kilósunkra kb egy nagyobb marék van kiírva.
persze a házit is adjuk neki,de olyankor kell két nap,hogy megint megegye a tápot
mondom,az,hogy te is megeheted,nem túlzás
enyémet megtanítottam hogy kocogjon szépen oda és finoman vegye ki a kezedből a kaját, nincs kapkodás semmi gyors mozdulat, ha nem leszek lusta egyszer lefilmezem
olyan fimoman veszi ki a kezedből hogy ha kicsit erősebben fogod akkor el se veszi
és ha utána kiveszem a szájából akkor sem szól semmit csak leül és várja hogy mikor adom vissza
Joserát etetek szerintem gazdaságos. egy staffordshire napi adagja kb egy 3 decis pohár. és melózik a kutya. emellett emberi fogyasztásra is alkalmas,olyan tiszta és szigorú előírások vannak rá. innen tőlünk a tehenészetből oda ment dolgozni egy csávó. azt mondta egyem bátran én is,ha bezár a bolt
Na ez tutira nem igaz. Epp a mi kis mocskunk az, akit picinek keresztapam gyerekei nyuztak. Elkezdett felni is a gyerekektol, otthagyja oket. Majd tesomnak szulettek gyerekei, addig mar 8 eves volt a kutya. Eleinte oda oda kapott , pedig mondtuk a gyerekeknek, hogy beken kell hagyni a kutyat, mert butan viselkedik. Annyiszor szoltunk ra, hogy mar elbujik eloluk megint ha nem akar veluk foglalkozni, de valamikor meg tok jot jatszik a kicsikkel... De ha kifekszik a kutya, beken kell hagyni, ez az alapszabaly.
A kajajahoz bezzeg ugy nyulunk, ahogy kedvunk tartja, azert sose hisztizett.
csak amikor specális képzés van akkor azt otthon nem tudod, vagy úgy hogy heti 2x elviszed
ilyen esetekben a kiképzőre jobban hallgatni a kell, ha elviszed 1-1 napra azért nem alakul ki olyan kapcsolat köztük
csak ezek a nagytestűek rengetegbe vannak a kisebbhez képest, sok a fogyasztás több az orvosi költség stbstb
nekek van egy kutyás ismerős ő szokott tápot hozni december végén vettem 6 zsák 20 kilós tápot aztán még van 2.5 zsák belőle és már augusztus vége van
bár ha sportoltatnám biztos nőne a fogysztása, de nem igényli a sportot kb egyész nyáron az oldalára van dőlve
Szép a cane corsod