Ennek is majd akkor nezek utana, ha aktualis lesz. Addig felesleges, mert egy ev alatt rengeteg minden valtozhat.
Amugy kineztem anno egy olyan kutyust, hogy nyugat sziberiai lajka. Ha lattatok mar gyonyoru, fenseges kutyat, na O az. Felhivtam a kennelt, hogy mi hogy mennyi esetleg, nem is draga, talan 120e-t mondott (azt hittem hogy tuti mond min 300-at) de nagyon igenyes az elso evben. Muszaj eljarni vele suliba, mindenfele. Na nekem erre kisgyerek mellett nem lesz idom, igy letettem rola. De azert rendes volt a no is, nem akarta ramtukmalni, O is jo helyet akar a kutyajanak. Na ilyen egy korrekt elado!
az amstaff mindent jobban tud, még háborús munkakutya is volt anno
csak pár fasz elbaszta a renoméját a sok viadalban edzett idegbeteggé tett kutyával
nekem is be kellett mennem a hivatalba mert valaki feljelentett hogy veszélyes pitbullom van
ezért nem árt ha van bennük egy kevés keverék. Bolha kutya nem kap mást csak lidlés tápot meg házi kosztot. De kirakhatok neki 5 kiló tápot akkor is csak annyit eszik belőle amennyi neki kell. Ha nem mássza meg a csiga a tálát akkor 4-5 naponta elég feltölteni a serpenyőjét és kól el van.
Meg az se mindegy honnan szerzed a kutyát. Nem teljesen igaz a tiszta lap. Egy "jól sikerült" darabbal kevesebb a probléma, nyugodtabb, hamarabb tanul, nem ideggyenge stb..
akkor az kezdő
enyém 3 éves már meg sem nyikkan, 2 évesen még ugatta......
az biztos hogy fiatalon rá kell szoktatni hogy tűrjön meg mást is maga mellett
pl az enyém a tyúkokat nem bántja, a régi kecskével haver volt, evvel a tökös kecskével meg nem szimpatizál, 2x tettem próbát mindkétszer repült a kecske torkára
szomszédba svédek költöztek, majd szétszedte a drótkerítést ha látta őket csinálnom kellett egy zárt kerítést mert terítéket csinált volna a családból
Bernathegyi is alomkutya, de viszont tudom, hogy zavarna a nyalazasa. Szivem szerint egy nemet dogot szerettem volna, de ahogy a Ferjem mondta
- kepzeld el hogy mekkorat szarik
Nekem a mukutya a kis szobacirkalonal kezdodik
Nem hiaba vakvezetok es terapias kutyak a labradorok. Annyi hogy vigyazni kell az etetesuknel, mert beloluk hianyzik egy olyan enzim, amitol teltsegerzetet kellene erezniuk, es konkretan addig kepes zabalni, amig szo szerint szet nem robban a bele.
Ezert van annyi dagi labrador, meg azert is, mert b@sszak setaltatni a gazdik...
nem olyan vészes az akaratosságuk, a bullterrier után fel se tűnt hogy akaratos, a bulltól nehezebb jellem nemigen van
amikor az első amstaffom volt a gyerek pár éves volt amikor kint molyolt az udvaron a kutya mindig nézte mit csinál
ha elment a gyerek a farakás-téglarakás mögé egyből indult a kutya megnézni mit csinál
a gyerek mindig ott volt amerre a kutya nézett
ez a mostani egy igazi cukorfalat, el kellett volna vinnem egy kutyás strandra kismuffokat felszedni, az összes elolvad ha meglátja
Persze. Minden kutya egy tiszta lap. Nincs harci kutya meg ilyen meg olyan. Van amelyek hajlamosabbak rá de ha foglalkozva van velük ölebek is lehetnek. Öcséméknek pl egy Amerkia Buldog-juk van de olyan mint egy birka. Kezdő kutyatartóknak egyszerűbb egy alapjaiban nyugisabb kutya első nekifutásra. A Labrador pedig egy alaptermészetében játékos békeszerető kutya. Elbaszni mondjuk az ő nevelését is el lehet. De ha foglalkoznak vele. Nem hagyják egyedül akkor nem lesz vele soha gond.
Olyan reszbol jo a torzskonyv, hogy anelkul nem lehet eladni. Mert ha el is hagyod, csak a tulaj (avagy meghatalmazottja) jelentheti az elveszteset, ami 2 hetig kering es aztan megjelenik a Magyar Kozlonyben es majd papirt kap rola a tulaj, hogy akkor igen, elveszett, lehet ujat igenyelni.
Bar aki mar ellopja, az mar ugy is kulfoldre viszi, vagy szetcicanlja...
ez a labrador olyan kisvárosias "műkutya" vazzeg, kb csak a sznobok veszik ezt a fajtát hogy jól mutasson a zöd fűben
ha egy ilyet beszerzel sose kell bezárni a kaput mert oda senki sem szeretne bejönni
Meg egy rendes nagytestű kutya főleg ha foglalkozva van vele simán be is mehet a házba. Pl nálunk igaz kellett egy két év mire megszokta a rendet. Szóval nálunk nyáron mikor száraz az idő és meleg van akkor kutya a konyhában alszik a járólapon mert az hűvös. Ott ő el van. Nappaliba vagy erre arra nem jár fel. Persze ha csak nincs villámlós vihar mert attól fél. Olyankor néha ki kell vennem a furdőkádból. De csak a vihar után mert amíg az van addig ugat meg nyüszög a kádból míg be nem csukom rá az ajtót. Mondjuk a vihar után öregségéből kifolyólag meg már nem tud kijönni onnan szóval olyankor megy a mentőcsapat és kiemeli a 40~50 kilós kutyát a kádból.
Amugy kineztem anno egy olyan kutyust, hogy nyugat sziberiai lajka. Ha lattatok mar gyonyoru, fenseges kutyat, na O az. Felhivtam a kennelt, hogy mi hogy mennyi esetleg, nem is draga, talan 120e-t mondott (azt hittem hogy tuti mond min 300-at) de nagyon igenyes az elso evben. Muszaj eljarni vele suliba, mindenfele. Na nekem erre kisgyerek mellett nem lesz idom, igy letettem rola. De azert rendes volt a no is, nem akarta ramtukmalni, O is jo helyet akar a kutyajanak. Na ilyen egy korrekt elado!