Ferjem nagyon ellene van, es persze anyam fogja a partjat, mert majd a kertemet felti tole.
En mindig irigykedtem olyan ismeroseimre, akik kutyaval nottek fel, szoval en megfogadtam, hogy a gyerekemnek lesz egy kiskutyaja. Ezert is neztem ki a labradort, mert elvileg ok a legbaratsagosabbak. :) meg a szomszedban van egy kis dinka vizsla, masiknal egy baratsagos kaukazusi nemetjuhasz, szoval valakit biztos megtudnek kerni, hogy pl egy nyaralas alkalmaval foglalkozzanak vele es meg szocializalni is lehetne a tobbi kutyaval :)
Nekem csak kis kocsog bichonom van, o is anyumeknal maradt, de en vigyazok ra mikor elutaznak. Imadom szeretem de egy szemet dog. Nem neveznem kutyanak, genmanipulalt macskafeleseg inkabb. Szoval benti kutyat nem vagyok hajlando tartani. Csak a problema van vele amugy, mert el van kenyeztetve.
Én így oldottam meg. Mondjuk könnyen vagyok mert elkérem a számát a forgalminak. Kedves barátom a biztosítási alkuszom. Onnan felhívom. Míg vonalban vagyok meg is csinál mindent. Már mondja a biztosítás számát és már gyártják a forgalmit. Ettől függetlenül szerintem a szisztéma akkor is röhejes. Ami kiveri a biztosítékot nálam az a törzskönyv. Hogy azt mi a fasznak újra csináltatni minden adásvételnél. Azt nem értem. hiszen azért mert valaki megvette a járgányt még nem lettek mások az adatai ugyan úgy motor ugyan olyan színe és így tovább. az egy tök felesleges lehúzás. És semmi másra nem jó csak hogy odahaz el tudjam hagyni mert ember nem hordja magával soha azt a szart.
staffordshire alá ne add......
de csak utána vedd meg miután a gyerek járóképes, első fél évben lesz némi fognyom a gyereken meg úgy mindenen de utána attól jobb "nagykutya" kis méretben a világon nincs
csak ne valami hoki szaporítótól vedd, mondjuk a többit se érdemes oyan helyről....
szerintem is úgy kéne mint az angol rendszer. Asszem ott nem is a kocsinak van rendszáma hanem a jogosítványnak. Aztán rakd arra a kocsira amivel mész. Vagy ez csak mítosz és megettem?
Hallgass rám. Kutya kell. Az a legjobb ha akkor hozod mikor a picúr még esetlen. Azaz olyan 0,5-1 éves kora körül. Labik nagyon szeretik a gyerekeket. Szinte elválaszthatatlan kötelék alakul ki közöttük. Ha eggyüt nőnek fel soha nem fogják egymást bántani. Nálunk Bolhás kutya a végét járja. Fekete labrador-mudi keverék. De a mudi felmenők közül csak annyit örökölt hogy talán egy picivel kecsesebb mint egy sima labrador meg mikor még volt ereje rohangálni akkor terelt. De mindent, a bokrokat a szomszéd csirkéket mindent. Soha el nem szökött, és fura mód még mindig csak egyesek tudják megfürdetni. Pedig labrador.
Annyi de annyi szép emlék lesz majd álltala meg a picúr álltal hogy nagyon. Belegondolni sem akarok mi lesz ha nem lesz Bolhás kutya.
beírsz egy kamu számot utána írsz nekik és kijavítják
ha használtam veszed akkor is a régi forgalmi számot írod be amit utána módosítanak
amúgy ez egy nagy faszság emberre kellene a biztosítás nem az autóra.....
Na a Ferjemnek is mondtam, hogy ha kesz a kerites, hazahozok jovore egy kis labradort. Valasz: nem lesz kutyank! Ha megis, Kuplungnak fogjak hivni!
Legalabb mar a neven nem kell agyalnom
Hát csak tudod hogy működnek ezek a külföldi motorok adásvétele. tt a motor ott vannak a papírjai, Motor már másfél éve itt rohad a kereskedőnél kivont külföldi forgalmival rendszám nélkül. Megveszed. Aztán írsz egy adásvételit. Ezt a részét hagyjuk ne részletezzük. Aztán megindulsz.
Amúgy nem hiszem hogy bármelyik magyar biztosító simán kötne biztosítást egy forgalomból kivont olasz forgalmira.
Ácsi. Biztositast a regi forgalmira kotsz. (Biztositasi alkusz is vagyunk.)
Ja es ugye biztositani az uj jarmuvet mar onnantol kellene, amikor az adasvetelit alairtatok...
A vamosok engem akkor boritottak ki, mikor ceges autora intezkedtem es azt nem fizethettem be az adott banknal, mint a maganszemely eseteben, hanem el kellett utaltatnom es 3(!) nap mulva visszamennem a papirokert. Meg az anyatokat. Es reggel 9tol delutan 3ig ott ultem....
Van egy kollégám van egy enyhén patkány stílusú talán kawája 550-es asszem de lehet hogy Yamaha nem tudom. Olyan Power Cruser formájú. Fekete itt ott patkány stílusú jegyekkel. Na annak unikornis a neve. Annál aztán semmi sem buzisabb.
Én még a Wám és pénzügyőrséget imádom.
Oda adják a számlaszámot meg hogy mennyit kell regadóra fizetnem átküldenek az Unikreditbe befizetem (két házzal van arrébb) Megkapom a befüzteésről szóló papírt vissza a wámosokhoz oda adom majd várok 2-3 órát mire az utalás beér. Hát mondom mi a fasz!!!
Majd kiadják a píprokat és indulok haza. Féltávon belenézek a papírokba és akkor látom hogy egy WV papírjait adták oda a motorom helyett. Fordulok mgefelé megyek vissza. Adom be. Mondom hogy ez azért így nem módi. Majd végül engem basztak le hogy miért nem néztem meg milyen papírokat kaptam. Hát mondom áljon már meg a gyászmenet nehogy már én legyek a fasz mert ők szar papírt adtak ki. Végül akkor is nekem kellett elnézést kérnem
De a kedvencem az okmányiroda. Mert biztosítás nélkül nincs forgalmi, boztosítást meg csak forgalmi számával tudok kötni. Szóval olyankor meg kell kérnem az okmányirodát hogy tegyenek félra egy biankó forgalmit adják meg a számát arra megkötöm a biztosítást majd végül visszamegyek és arra a papírra kinyomtatják a forgalmimat. Egy közröhely az egész.
Ne tudd meg mit varialtak a tipusoknal meg mindennel az elmult 1-2 evben... Eloszor a Mercedesekkel volt gond, mert a KOKIR rendszerben volt Mercedes-Benz, a MERCEDES-BENZ, Mercedes. Majd elkezdtek ujravarialni az osszes autonal az osszes tipust. Mindig kellett kuldeni az emailt a kozpontba szkennelt forgalmival, hogy 'xz megjelent telephelyunkon, a jarmu xy tipusat a rendszer nem ismeri, kerem felvetelet'. Aztan mar csinaltak neki egy kulon feluletet, ahova minden szerencsetlen vizsgabiztos teszi fel a problemakat. Szerintem naponta kozel 1000 ilyen van orszagosan.
Februarban volt nalunk egy lakokocsi eredetvizsgan. Ugye ujra kellett konkretan papiroznk az egeszet, mert a gyartmany igazabol a tipusa volt es forditva a tipustabla szerint. Bevittem atiratasra, kozoltek hogy az okmanyirodai rendszer se ismeri, be kell kuldeni a Belugyminiszteriumnak (januar 1tol az lett a KEKKH). JULIUS VEGEN szoltak hogy vegre megvan csinalva kozpontilag, at lehet iratni. Addig csori tulaj hasznalni se tudta.
Es ne kapj agyfaszt ezektol.......
En mindig irigykedtem olyan ismeroseimre, akik kutyaval nottek fel, szoval en megfogadtam, hogy a gyerekemnek lesz egy kiskutyaja. Ezert is neztem ki a labradort, mert elvileg ok a legbaratsagosabbak. :) meg a szomszedban van egy kis dinka vizsla, masiknal egy baratsagos kaukazusi nemetjuhasz, szoval valakit biztos megtudnek kerni, hogy pl egy nyaralas alkalmaval foglalkozzanak vele es meg szocializalni is lehetne a tobbi kutyaval :)
Nekem csak kis kocsog bichonom van, o is anyumeknal maradt, de en vigyazok ra mikor elutaznak. Imadom szeretem de egy szemet dog. Nem neveznem kutyanak, genmanipulalt macskafeleseg inkabb. Szoval benti kutyat nem vagyok hajlando tartani. Csak a problema van vele amugy, mert el van kenyeztetve.
de csak utána vedd meg miután a gyerek járóképes, első fél évben lesz némi fognyom a gyereken meg úgy mindenen de utána attól jobb "nagykutya" kis méretben a világon nincs
csak ne valami hoki szaporítótól vedd, mondjuk a többit se érdemes oyan helyről....
Annyi de annyi szép emlék lesz majd álltala meg a picúr álltal hogy nagyon. Belegondolni sem akarok mi lesz ha nem lesz Bolhás kutya.
ha használtam veszed akkor is a régi forgalmi számot írod be amit utána módosítanak
amúgy ez egy nagy faszság emberre kellene a biztosítás nem az autóra.....
Na a Ferjemnek is mondtam, hogy ha kesz a kerites, hazahozok jovore egy kis labradort. Valasz: nem lesz kutyank! Ha megis, Kuplungnak fogjak hivni!
Legalabb mar a neven nem kell agyalnom
Amúgy nem hiszem hogy bármelyik magyar biztosító simán kötne biztosítást egy forgalomból kivont olasz forgalmira.
egyedül a kutyámnak van igazi neve, bár a fűnyírómat néha mr harangnak hívom mert így néz ki hátulról:
Ja es ugye biztositani az uj jarmuvet mar onnantol kellene, amikor az adasvetelit alairtatok...
A vamosok engem akkor boritottak ki, mikor ceges autora intezkedtem es azt nem fizethettem be az adott banknal, mint a maganszemely eseteben, hanem el kellett utaltatnom es 3(!) nap mulva visszamennem a papirokert. Meg az anyatokat. Es reggel 9tol delutan 3ig ott ultem....
Már rég szívtam a véred a csavaros doboz miatt. Meg hogy átlátni a hengerek között. Tényleg ennél is átlátni?
Oda adják a számlaszámot meg hogy mennyit kell regadóra fizetnem átküldenek az Unikreditbe befizetem (két házzal van arrébb) Megkapom a befüzteésről szóló papírt vissza a wámosokhoz oda adom majd várok 2-3 órát mire az utalás beér. Hát mondom mi a fasz!!!
Majd kiadják a píprokat és indulok haza. Féltávon belenézek a papírokba és akkor látom hogy egy WV papírjait adták oda a motorom helyett. Fordulok mgefelé megyek vissza. Adom be. Mondom hogy ez azért így nem módi. Majd végül engem basztak le hogy miért nem néztem meg milyen papírokat kaptam. Hát mondom áljon már meg a gyászmenet nehogy már én legyek a fasz mert ők szar papírt adtak ki. Végül akkor is nekem kellett elnézést kérnem
De a kedvencem az okmányiroda. Mert biztosítás nélkül nincs forgalmi, boztosítást meg csak forgalmi számával tudok kötni. Szóval olyankor meg kell kérnem az okmányirodát hogy tegyenek félra egy biankó forgalmit adják meg a számát arra megkötöm a biztosítást majd végül visszamegyek és arra a papírra kinyomtatják a forgalmimat. Egy közröhely az egész.
Februarban volt nalunk egy lakokocsi eredetvizsgan. Ugye ujra kellett konkretan papiroznk az egeszet, mert a gyartmany igazabol a tipusa volt es forditva a tipustabla szerint. Bevittem atiratasra, kozoltek hogy az okmanyirodai rendszer se ismeri, be kell kuldeni a Belugyminiszteriumnak (januar 1tol az lett a KEKKH). JULIUS VEGEN szoltak hogy vegre megvan csinalva kozpontilag, at lehet iratni. Addig csori tulaj hasznalni se tudta.
Es ne kapj agyfaszt ezektol.......