Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen, Ot is neztem
Bazzeg meg jo, hogy senki nincs az irodaban, mert hangosan rohogok kis hulye bena , egyem meg
Alkalmanként egy rugó volt a suli de én otthon azért elég sokat foglalkozom vele!
Bentlakásosba akkor sem adnám ha kötelező lenne
Az én kutyám,én vagyok a főnök,más ne egzecírozza
Jo, de ha neked eleg az, hogy szeressen a kutya meg felfogjon olyat, hogy 'nem szabad', 'gyere ide', akkor nem kell kulonos okitas. Nekunk ennyit tud a kis szaros es igazabol eleg. Ja, megtudja, hogy 'puszi', akkor megnyal
Kicsit dolgozik az ember oszt úgy már azt sem tudom hol vagytok,de a Cane Corso egy jó választás gyerek mellé
Persze nem baj ha a gazdi "kicsit" következetes és a kutya jól van szocializálva
a tanításal az a baj ha nem te csinálod az többszázezer forint, de durván többszáz, mert ha jól akarod minimum a bentlakásos suli
egyik ismerős vadászkutyáját azt hiszem 300 körüli összegért tanították meg az alapokra és minimum 2 hónapig tartott
nem emlékszem pontosan az időre, néha haza lett hozva itthon is gyakorolni majd vissza
és ez egy hoki vadászkutya , sok kuya ennek több mint felét tudja alapból vagy kölyökként elsajátítja a szülőktől
Nekunk el voltak kenyeztetve, meg mindig szabadon jarkaltak es mindenki simizte oket, szoval nem voltak hazorzesre tanitva. A mostaniak csak ejszakara vannak kiengedve, azokat nem is lehet babusgatni csak ugy.
nevelés kérdése. a világháborúban több embert öltek meg,mint azóta pitbullok összesen
mi is ezt erőltetjük. be sem ment a házba míg pokróca volt,csak ha előtte a radiátoron megmelegítettük neki(még kölyök volt,7 hónapos) hoztam szalmát,egy tömött zsákkal elég volt egész télen és a kutya imádja
Volt anno ket nemetjuhaszunk. Apam 2-3 eves korukban talalta ki, hogy elviszi oket iskolaba. Volt vagy 10 kutya a gazdikkal ott, jon az oktato, kezen az a csibeszkar(?), amire ugye ramarhatnak. Az osszes kutya eszeveszettul ugat, tepne szet a faszit, mi ket kutyank meg nyugodtan ul es bambul. Konkretan nyakon is baszhattad volna oket, akkor se mordulnak meg ki is raboltak a telepet mellettuk anno ketszer......
gondolom egy rongy van az ólban vagy az sem........
a szalma nagyon jól tisztít, ahogy fészkelődik benne leszed minden retket, hátránya hogy egy kulturáltabb helyre nem való mert minden tele lesz szalmával
friss szalmával 2 napig csak szalma illata van a kutyának, kutyának szokása addig kínlódni amíg felveszi a környezete szagát aztán ha friss a szalma ott furakodik benne 2 órát mire megnyugszik
A telepen van egy barna kutyank. Kb 10 eve megbujt a kerites elott elhelyezett traktor gumi alatt a vihar elol, akkor fogadtuk be ruhesen, teljesen lefogyva. Elvittuk dokihoz, erdeklodtunk hogy mi lehet benne. Mert latszott hogy kolyok meg, de nagyobb volt mint a bichon havanese kutyank, es akkor a manccsal mint az en tenyerem. Doki nezi, nezi, 'ebben legalabb 10 fajta van' O lett Turmix, es a legjobb hazorzo. Engem visel el a legjobban, mert en adtam eloszor neki enni meg fogtam a dokihoz menet is. Pedig azota en kulonoskeppen nem foglalkozom vele, de az biztos, hogy orokre megjegyzett. A masik kinti kutyara szolok, hogy ne ugraljon, Turmix jon es megved.
De mai napig tippunk sincs hogy mi lehet benne pontosan. Egyszeruen minden
van a társaságban kutyakiképző.iskolát is visz. hát mindegyikük baszottul elfárad a nap végére. a kutya is(jobban a pszichés terheléstől) meg ő is.
plusz mindig van lila folt,meg harapás. már ha ilyen jellegű óra van.a TEK-nek is szoktak dolgozni.(baszod van ott egy atomkemény kan kutya,Barbi a neve )
szoktuk is basztatni,hogy szülői értekezlet,osztálykirándulás,házi feladat,dolgozatírás,osztályfőnöki óra...
Mi is csak akkor fürdettük le mikor már látszott hegy teljesen bundát cserélt de lég tömör a bundája és nem igazán sikerült elhagynia a téli bundát. Na akkor lefürdettük. De mostanában már máshogy vedlik ilyen nagy pamacsokban hullik róla és rendesen elhagyja az egészet. Azóta nincs is füredtve
Nem tudom, sosem volt kinti kutyam csak megszoktam, hogy altalaban pl a ceg telephelyen levo kutyaink budosek. Pedig itt meg sar se nagyon van a viakolortengertol...
A kfb az egyènre szól nem a járműre.
Azert megneznem hogy kepeznek ki kutyakat... Mennyi munka lehet veluk es turelem...
kinti kutyát minek fürdetni?? nem izzad hogy "koszos" legyen
enyém kint van éjjel nappal esőben sárban aztán csillivilli mindig
ha a házába nem pokrócot teszel hanem szalmát és sűrűn van cserélve még szinte szaga sem lesz a kutyának
plusz ha vedlik akkor le kell kefélgetni, enyém nagyon kedveli ezt a műveletet
haver kutyálya kiképzett "örző-védő" volt elég sokat járt iskolába is meg jó pár évig otthon kínlódott vele
bementél a kutya le sem szart, legjobb esetben is odajött és megnézett, de inkább le sem szart
kb mint egy macska hogy elvan magában a többi meg úgy jó ahogy van
aztán annyit mondott neki haver hogy "figyelj" és utána nem volt mozgás ha csak csúsztattad a lábad már morgott 2 lépés és ment neked, ilyenkor se ki se be senki, és bárhol volt így csinált akár a játszótér közepén is, haver sokat járt őrködni a lakodalmas házakhoz ott se engedte be még a gazdát se amíg figyelő állásban volt
érdekes mód nem szerette a vizet, egy szódás üveggel ki lehetett kergetni a világból, de ha "figyelt" akkor baszki locsolhattad 2 flakonból is nem mozdult
bitang kemény eb volt akár órákat ellógott a felkötözött zsákon és alig várta hogy mehessen vissza, ellenben volt hogy gyerektáborra vigyázott aztán simán tűrte hogy a sok gyerek baszkódjon vele
olyanokat tudott hogy ha futottál előle elgáncsolt az orrával, ha szembe álltál gyomorba vágott a szájkosárral stb
a mienk puli anya és valami tacskó apa gyümölcse...a tacskó nem bizonyított,csak ránézésre az.hova fürdessem?
De gonoszak vagyttoooook
Jo, de a kinti kutyat nem engeded az agyadba, nekunk a kis szemetlada meg ott alszik, muszaj gyakrabban furdetni. Mondjuk egy kintit szerintem egy tavasszal es osszel eleg lehet. Ha meg nem birok vele, ledobom a kutyakozmetikushoz es szenvedjen O vele