Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

fiatalabb koromban sokat döntögettem egy idő után szinte mindig arra dőlt amerre szerettem volna még a görbeség ellen is lehet sokat módosítani
amúgy videóban kevés kivétellel komplett idióták voltak, egyedül a felgyulladt pálmás embert sajnáltam, mert ő csak abban hibázott hogy egyedül volt
Hülyék? Mindenhol.
A legszarabb az volt, amikor a faszi a pálmafát vágta így darabolva, a törzse annak olyan jó száraz mállós-rostos, a láncfűrész kipujától begyulladt egy kis csomó, azt a faszi ledobta, de RÁDOBTA a fatörzsre, amihez baszom magasan ki volt kötve, és a lába alatt begyulladt az egész fa!!!
Szóval te vagy ez:
Én, amikor csináltam ilyen, féloldalasan gallyaztam le, hogy a súlypont is segítsen az irányításban. Nekem mondhatni sikerült az éppen épülő medi és a garázs közé dönteni, ahová kellett is dőlnie azzal, hogy ha egy két centivel arrébb esik, akkor a medencetest megsérült volna. A garázs felé volt még vagy egy bő méternyi hely.
Ekkor láttam, hogy mindenkinek jobb, ha azt csinálja, amihez ért.

(Nota bene, amikor többektől hallom, hogy nem olyan bonyolult az, meg neki is meg kell tanulnia, és akkor? majd kijavítja szöveget, általában nagyokat nevetve megkérdezem, hogy amikor neked - a másiknak - van az agyműtétje, akkor is ezt mondod majd a kezdő orvosnak? Nyilván ilyenkor a geci vagyok, szemét vagyok, mit beszélek, ezt nem illik, hogy mondhatsz ilyent stb. szövegek vannak.)
Látom, hülyék a hivatásosok közt is vannak 😅 de hagyjuk már ezeket az extrém eseteket, ennél sokkal kisebb fákat darálnak ki 2 kiláért 😟
teszteltem 2 éve az irányított dőlést
nem lett baj de nem is jött össze teljesen
én vágtam a fát asszony meg a gyerek húzta kötéllel a fát, amire nem számítottak hogy gyorsabban dől mint tudnak gyalogolni hátrafelé mert mindenáron nézni akarták
mondjuk én se számítottam arra hogy egy kb 40 centis törzs egyik oldalról félig ékbe bevágva, másik oldalról kb a harmadánál jártam és reccsent és már dőlt is, asszonyék meg lépegettek serényen hátrafelé, a gyerek átesett a kutyán mert ugye annak ott kell lábatlankodni asszony meg nem tudta 2 felé húzni és letört egy ágat a másik fáról
akácnál nincs ilyen ott szépen lassan el lehet indítani a dőlést, de ez a kínai nyár rettenet törékeny
http://youtu.be/Wp1MrspLUy8
03:50-től
Ezt nem darabolja el senki. Ebből évente egy lehet, de vannak olyan esetek, ahol a darabolásos kivágás is igencsak problémás lehet. A volt munkahelyemen ferdén nőtt a fa, és pont a ház fölé.
Ott valami csigarendszerrel engedték le a darabokat.
Bora, elektrolux, aeg, bocsh, siemens, samsung, elica meg a tököm tudja miket rakunk. Van ami 600l/perc de valahogy mégsem tudják. Hármason, hangosak nagyon.
Pont ezt próbáltam elmagyarázni... semmi sem "esik" mindent megkötnek, és lengedik kötélen. Amit lehet, az lenyesik persze, de az nem csinál kárt. Itt is épület volt minden oldalról pár méterre.
Most az előbb kíváncsiságból megmértem a tujám, az 13 m volt... azt se lehetett sehova dönteni.
Tudod te, mennyit ér a diófa törzs? Az ember, aki elvitte, örült, hogy nem kell fizetnie 😁 persze szemét fánál biztos másképp van...
Igen, az elszállítás meg még 200.
Van olyan fa, amit így lehet, de van olyan is, amit irányított dőléssel lehet csak. biztosan kisebb részben, de egyszer esik ami esik.
Nekem is van még egy (kettő?) tujám, amit ki kéne így vágnom, az a hülye állat aki ültette, úgy ültette, hogy a törzse majdnem eléri a házon a csatornát (olyan közel).

:-
A külső motoros a legjobb, ez tény, de az olcsók közt is sok tud már 400 l/percet, annak elégnek kell lennie - ha biztosított a friss levegő beáramlás.
Étterem.
Az OK, hogy kiszívatod a párás levegőt, de a friss száraz bejutásáról is kell gondoskodni, másképp hiába szívatod ezerrel, hogy már horpadnak össze a falak 😅 Persze télen sokan nem szeretnek ablakot nyitni.
Akkor csórón halsz meg 😁 pedig látod, elárultam a tutit 😂
pedig még alpin felszerelést is tudtam volna adni 😁
Baromi sok a változó.
De ha az megnyugtat, 300millás költségvetéssel, belsőépítésszel is akkora szar házakat építenek emberek amit nem lehet ép ésszel felfogni.
Ezért vágják ki felülről haladva, 1-2 méteres darabokban, kötéllel leeresztve. Egy jó motoros fűrésszel két fa nem 4 óra lenne különben, hanem 10 perc 😅
Én is így csináltam itthon, volt egy 10 m körüli öreg tuja, először teteljéig legallyazni, aztán a törzset 3-ba... itt se lehetett hova dönteni.
ha most építenék kb minden dolog más lenne, előtte le kellene ülni agyalni pontosan leírni mindent, és úgy menni a tervező mérnökhöz
anno úgy lett építve hogy ami anyáméknál és anyóséknál nem tetszett az itt másképp lett, na de nem számoltunk avval hogy az ember nem marad mindig huszonéves és a környezet is sokat változik
pl a főző részt nem tenném a lakás részévé, vagyis teljesen elzárnám tőle, ide kerülne minden egyéb gép is ami hangot ad ki a lakásban
Én még nem találkoztam olyan elszívóval ami tényleg fasza lenne, pedig nem ritka az 500ezres kategória, majdnem mindben ilyen kis hitvány szar motor van.
Én magamnak olyat raknék ami külső motoros, fel a padlásra vagy falon kívülre ahol nem látszik. Utálom amikor zúgnak ezek a szar elszívók.
Ezt persze nem azért hogy ilyet csinálj, csak úgy megjegyeztem 😃
Te látod hogy mi a rossz a sajat házadban.
főzés közben nem lehet kiszűrni a párát, mérsékelni lehet de kiszűrni nem
hiába vettünk dupla ventilátoros páraelszívót, maxi gázon úgy ordít hogy nem lehet megmaradni, a szélbefújás elleni kinti védőt lefújta a gecibe(csak beledugva volt a csőbe a régi elszívó 20 év alatt nem köpte ki)
de ha pl sült krumpli készítés van az ablakokon is látni hogy párás hiába ordít az elszívó
azt a nagy tölcséres baszást meg nem akartam mert kis konyhába mocsok szarul néz ki, konyhasziget felett teljesen korrekt
De itt nem az a kérdés hogy hogyan kellett volna hanem hogy hogyan van most.
Én is inkább a nagy párát szűntetném meg
az nekem nem jó mert egy hokedlin is szédülök
Ott a kártérítés lehet a rossz, ha egy fa nem oda esik, ahová kéne.
Ne is gondolj burkolásra, apró pénz 😁 Az új aranybánya (titkos tipp) a fakivágás... mondjuk hülyén néznél ki a 15 m magas diófán hevederben lógva, de sokat adnak érte: haver most vágatott ki két fát, 220 ropit fizetett, és persze el se vitték, csak letrimbolták. Az ember kb. 4 óra altt végzett a melóval. Folyamatosan csengett a mobilja, azt mondta, minden napra van munkája, járja a fél országot egy furgonnal.
Számold ki gyorsan, hogy az 20 munkanapra 4,4 milla bevétel 😁 számlát persze nem adott 😂