Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én vettem fasza csempevágót már burkoltam is vagy 2 négyzetmétert kényszerből(vigyorgós) Az ékes szintezővel nyomtam a csavarósról mindenki lebeszélt eddig(kezeit széttáró) Lassan megint kész egy pecó a következőnek már burkolásügyileg is én ugrok neki(homlokát törölgető) Hát tuti nem lesz gyors munka de remélem legalább nem lesz jó szar 😂 Aztán ha ott sikerül a konyha, wc, fürdőszoba akkor megtanultam megint 1 szakmát (fetrengős)
Telibe glettelt felületre a leg jobb festeni azt el sem lehet baszni gurításkor. (kezeit széttáró) Ini amit elqrt valószínűleg a rossz henger. Sima falat rövid szőrű hengerrel gurítunk, mondjuk fűrészporos tapétát meg hosszúval. És előtte mindig falfixezni különben jó szar is tud lenni. (kezeit széttáró) Az irány, hogy hogy gurítod igazából teljesen mind1. nem tudom mivel festett én nem szeretem ezeket az 1 soros méregdrága szarokat azok sosem jók(ujjával nemet mutató) Sima fehér intaller bele a vödörhöz kimért színt összekeverni közben felönteni vízzel. egy 15-ös intallerhez simán lehet dobni 1-2 liter vizet. Bázisban sűrű akkor is szar lesz a festés. És 2 sor. Maga a festés nem atomfizika. Az előkészítés ami melós meg igényel némi gyakorlatot. Amikor már odáig jutottam,hogy gurítani kell révbe értem(meghajlós) Az már csak a játék része(kezeit széttáró)
Ugyanaz a 2 ház kívül belül
Csak neki dupla garázs
Ami még különbség hogy nekem van egy buzi nagy beton csiga lépcső a padlástérre neki még nincs lépcső
Gondold végig, van egy koszorú ami hőhíd. Ezt körbe kellene szigeteld egy amúgy nem fűtött melléképületen is. Minek ?
mostani ésszel nem építettem volna egybe a melléképületet a házzal
kihagytam volna kb 5 métert amit egy terasznak használnék, könnyű szerkezetes tetővel
Ha azt mondod, hogy

haz = haz

akkor lehet, hogy igazad van.
nem?
nekünk 4.5 millába van a ház(2001ben költöztünk)
haver háza mellettem annyiból más hogy dupla garázs van ez (+3,6x6 méter ) neki 7,5 millában van a ház
ennyibe volt a munkadíj (meg +500ezer a másfajta tégla)
már akkor sem volt elhanyagolható a munkadíj, és a képzett mérnöki munkadíj drága
ne hidd hogy lenne spórolás
a parapet konvektornak egész jó a hatásfoka
a legmodernebb hipiszupi gecidrága gázkazán se jobb sokkal tőle, max 10% lenne a spórolás
ellenben egy komplett központi fűtés kiépítése kurva drága, az én életemben nem hozná vissza az árát
legfőképp úgy hogy a hipiszupi gázkazánokat 10-15 év múlva baszhatod ki mert olyan bonyolult hogy mindenképp beszarik
a 4 konvektorunk meg 20 év alatt 6000 forint szervízköltséggel működik
Ebben nem hiszek.
Ha a koszoru egyben van, akkor logikusan az alap is.
En azonban tuti egyben epitenem a mellekepuletet, legfeljebb dupla fallal valasztanam el oket,kozte szigetelessel. De az alap, a koszoru, egyben lenne.
Ha spórolni akarsz, akkor a konvektorokat baszd ki a fenébe első körben....
egy tanult mérnök és munkavezető elvitte volna a fele költséget
aztán lett inkább több vas, több cement, meg ilyenek, még mindig nagyságrendekkel olcsóbb volt a kivitelezés
Hát ha.alap is egyben akkor esélytelen
Bármennyit el lehet szigetelni.
Én 30 éve építkeztem, szintén tetőteret, semmiféle ilyen problémám nincs, pedig nekem sem volt szórt purhab. Therwoolin van, párazáró és páraáteresztő fóliával.
nem tudod szigetelni még 8 méter hosszban, plusz kívül belül kellene
tetőtérben is vannak hibák, akkor még nem volt szórt purhab szigetelés, és hiányos a tető gerendáknál
na mindegy ez már így marad, csak akkor van gond ha -10 feletti hidegek vannak ekkor van 3 sarok ami szokott penészedni
idén nem is kellett fújni penészölővel, most enyhe tél volt
Egy családi ház mellett egy kis melléképület? Pláne amikor az alap is egyben van?
Ezt nem is értem amúgy, de éppen az a lényeg, hogy tanult mérnökök sora dolgozta ki, hogyan a legcélszerűbb.
Lehet feleslegesen erős, lehet vasalás nélkül, minden más a kettő között van, ebből egy a jó.
A többi csak úri huncutság.
Ez amúgy tényleg jó, nem akarnék vele 3,5x30-as csavarokat becsavarni, de van egy gázkészülék szerelő ismerősöm, ő ezzel szerel mindent 😃
Pedig ez a lényeg külön.mozogjon....
nekünk nem ilyen, egy-egy méteres sarkok vannak és abba van bekötve 20-25 centis derékszögekkel a hosszú vasak
8 szál van minden sarokban, és utólag zsaluztuk mert ott kötöttem meg a sarkokat és a hosszú cuccokat
annyit szoptam ezekkel a kurva vasakkal hogy nem volt már ép bőr a kezemen hiába volt kesztyűm
a kiemelés is ugyanígy 1x1x1 méteres c alakú betonvasak, hetekig csinálgattam a kurva vasalást egyedül
nekünk van a koszorú, egy méteres magasítás majd még egy koszorú, több mint 200 szál 6 méteres 10es beton vas van benne, a kengyelek is 2x300 méternyi, azt tekercsben vettük aztán traktorral húztuk ki egyenesre az utcában kikötöttük a villanyoszlophoz és úgy nyújtottuk ki
Miért kéne elválasztani? Hogy külön mozogjon a két épület? A koszorút kell megfelelően szigetelni.
nehogy azt mond, hogy a fűtött házrészen a koszorú nem visz be annyi hideget, mint a hozzá csatlakozó melléképület koszorúja.
Csak a szigetelés?
Mutatok EGY példát a következő 1356 hibából egyet.

http://youtu.be/2h7fw3QF6cA
Ha!
Csak általában nincs ha, hanem jóvanazúgy.
csomó esetben már a ház építésénél megvan a hiba, pl nekünk is a melléképület nincs elválasztva a fő épülettől, egyben van a beton koszorú, itt ha fejre állsz akkor is megvan a hőhíd, mivel a melléképületben nincs fűtés
de a dizájn elemként beépített eternit cső oszlopok is egy fasza hűtőbordát képeznek, igaz ezt viszonylag egyszerű lenne elszigetelni a födémtől
Cimbora most adta el, átült GS 1200-ra......Szerintem is jó gép, neki fájt a háta.