A fűtetlen, de hőszigetelt rész koszorúja szerintem soha nem fog annyi hőt elvinni, hogy penészedés keletkezzen a fűtött oldalon. A gőzös konyha biztosan problémásabb mint egy szoba, de okos elrendezéssel nem jelent problémát.
Mint pl. nálam.
Szerintem ezt nem látod át. Van egy hatalmas nagy betontömböd, aminek az egyik felét fűtöd a másikat nem. A fűtetlen felét hiába szigeteled, egyrészt nem lehet tökéletesre szigetelni, másrészt tavaszig sem melegedik fel annyira a fűtetlen (de szigetelt) fele mint a fűtött fele.
Ha van egy házad amit szigetelsz és fűtesz, illetve van egy melléképület amit nem szándékozol fűteni és szigetelni akkor azt a kettőt bizony külön kell választani.
volt tervben hungarocell holker takaró ellenálláshuzalos fűtéssel, csak elég ratyin nézett ki aztán le lett szedve így nem is lett tesztelve
végülis 1 szavó spray kitart több évig, ettől olcsóbb nincs , csak a hipószagot utálom
igazándiból akkor volt nagyobb gáz amikor még nem volt szárítógép, ha enyhe a tél nincs penész, 1-2 havonta oda van spriccentve és meg sem jelenik tavasztól őszig meg amúgy se jönne elő
Én amúgy mozgatnám ott a levegőt, a legegyszerűbb és legolcsóbb utólagos módszerre.
Amúgy a tervező nekem is rajzolt, én meg egyszerűen NEM a külső falra raktam a gáztűzhely-mosogató kombót. Amúgy meg dupla falam, közte hungarocell, így bagóért semmi ilyen problémám nincs.
De a te helyedben abba a sarokba raknék egy lámpaszigetet, az rejtené a plusz szigetelést, az inkább piszkos munka mint drága.
na látod
ezt már az asztalon a tervező elkúrta.......hiába szigetelsz kívül belül mindent, ezekkel a felhasznált anyagokkal lehetetlen a hőhidat kikerülni ebben a helyzetben
pedig ezekkel a zsákos habarcsokkal kurva gyorsan és egész olcsón ki lehet javítani a hibákat, ráadásul geci kemény sokkal jobb mint a házilag kevert meszes habarcs
én levertem a csempét és evvel a zsákos cuccal kb 2 óra alatt kijavítottam az összes hibát, pedig még az ablak párkány is szét lett verve(itt másnap is kellett egy réteg mert megrepedezett a túl vastag cucc
egy péntek délelőtt meg az utca kukáiba kihordtam a régi csempéket, egy fullos talicska anyag jött össze minden kukába került 4-5 darab mire az utca végére értem üres volt a talicska 😁
az 6800 ft volt(kezeit széttáró)
De hát mi volt a feladat? Kész falra, padlózatra fel kellett hajigálni a lapokat másnap befugázni? Vagy előtte bontani, elhordani a sittet, megcsinálni a falat függőbe vakolással a padozatot vízbe és utána burkolni? Mert nem mind1(kezeit széttáró)
Sok burkoló nem baszakszik azzal, hogy normális falra kerüljön a csempe. Megrándítja a vállát és azt mondja ő nem kőműves, hanem burkoló. Aztán a függőt menet közben ragasztóval állítja be a végén azt eredményezi, hogy az utolsó csempesor(ha nem a plafonig van burkolva) egy akkora padka keletkezik, hogy rá lehet tenni egy kalapot(kezeit széttáró)
na megkerestem egy alaprajzot, ez a földszint de a tetőtér is ugyanilyen
a sárga nyíllal jelölt sarok a gyenge pont, hiszen a főzés miatt emelkedett a hőmérséklet plusz több a pára
ha ilyen pro vagy áruld már el hogy szigetelnéd úgy hogy ne legyen penész többet a sárga nyilas sarokban
Dehogy van annyi.
Nálunk fél napos munka, tehát NEM m2 ár, hanem napidíjjal számolva, 3,7 m2 csempe fullban, katás vállalkozó 25 ezer volt. Számlára, mielőtt kérdezed, és cégnek.
A cégnél csináltak labort, ott kellett ezt kivitelezni.
Gondold végig.
Épít egy komplett házat plusz egy melléképületet mellé és a melléképület koszorújának a szigetelése lenne a probléma? Ez mondjuk 0,2%-al növeli meg a költségeket.
Amúgy sajnos pont a saját garázsomból megtanultam, hogy a fűtetlen és a szigeteletlen épület nem ugyanaz. A szigetelés szerintem szükséges.
nekünk 20 éve a 20+25 nm ilyen 20 ezer körüli összegért csinálta meg egy rokon gyerek(akkoriban 70 ezer volt a havi fizetésem)
1 nap alatt lerakta, másik nap szegély+fuga
igaz a beton 100%-os volt, hiszem apóssal csináltuk saját magunknak, nem kellett se padlopon se mindenféle trükkök a lerakáshoz csak a keresztek
azért azt tudni kell hogy aki hivatásszerűen burkol annak kb 20-25 év és szarrá mennek az ízületei
szóval neki 25 év alatt kell megkeresni amit egy irodai munkás 40 év alatt keres meg
na de ez akkor sem 10ezer/nm
nekem 17 éve 1500 ért raktak hálóba 1700 diagonálba (kezeit széttáró)
tavaly nyáron kérdeztem ugyanezt a faszit hát nem ezeket az árakat mondta(kezeit széttáró)
Kérdeztem mi változott? 3x gyorsabban meg jobban dolgozol mint 17 éve??? Az összes burkoló elemet a jó francba...(gondolkodós)
nem értem a matematikád
10ezer/nm
ha átlagban napi 3-4nm csinálok meg már akkor geci jól keresnék
ami mocsok lapokat vesz az átlag nép azt az olcsó praktikres dolgokkal is lehet szabni varrni
én ezt egy gipszkartonos álmennyezettel kiküszöböltem 😂 Már utáltam a penészölő hipós szagát(fülét bedugó) Aztán most nincs penész(meghajlós) Legalább is nem látszik 😂
Mint pl. nálam.