Azért azokat a számokat erőssssen csak saccolni lehet.. sztem kb. 100% hibahatárral 😁 Nincs semmiféle statisztika az elhízottak számáról, ha lenne, arról tudnék, mert nekünk kéne adatot gyűjteni hozzá.
Ja, Afrikában meg éhen halnak a gyerekek.
Tegnap voltam öregmotoros baráti összejövedelemben, és mert ezt tudtam, éppen csak kefír meg mandarin, késő délután két fél tál csülkös káposzta, meg egy pár virsli.
Ismerek én is ilyen egészség mániás madarat 😁 Havi 50 rugót nyom el csak vitaminra, kapszulákra, halolajra, meg hasonló szarokra. őszerinte allergiás mindenre 😁 csak válogatott cuccokat eszik... kíváncsi vagyok, hogy jön ez majd be neki 😁
Ha kifelejtett, gondolom a kiadás-bevétel oldalról is.
A kifogásokat ismerem, az egyik azt írja amit te, a másik meg azt, hogy az Orbán miatt a szegények csak egészségtelen zsíroskenyeret tudnak zabálni és ezért kövérek. A bagós cimborád is azt mondja mindig, hogy direkt jó a bagózás, mert micsoda bevétel van belőle, és amikor felfordul, akkor legalább nem kell fizetni a nyugdíjat. Persze azt kihagyja a logikából az is, hogy amikor még egy kicsit kapja a nyugdíjat, akkor is fogyasztja a gyógyszerkasszát, sőt, a szenvedélybetegek pláne, de hagyjuk is ezt, ő a saját szemének sem hisz.
Ilyenkor általában eszembe jut a muterom, ő 43 évig dolgozott az egészségügyben, mesélt pár érdekes dolgot, hogy pl. hogyan váltak beszarivá az emberek, amikor jött a parancs, hogy ennyi, innét nincs visszaút, nem kellett volna ennyit inni/enni/bagózni.
Itt jön a képbe a sok büdösbarom, aki ilyenkor beperli a dohánygyárat, hogy miattuk lett beteg...
A mérnökök a legideálisabbat tervezték oda,olyanok figyelembevételével mint zajhatás és károsanyag kibocsájtás.minden egyéb szempontból egyáltalán nem a legideálisabb.
én a szomszéd miatt nem flexelek 9 előtt hétvégén, legalább akkor tudjon aludni
pár éve megjegyezte hogy azért még bírt volna aludni de már 7 kor hajigáltam a zártszelvény darabokat bőszen meg visított a gyorsdaraboló 😂
Oké, ez így azért más fénytörésbe tesz dolgokat. Speciel nekem az ellen sincs kifogásom, ha kizárólag a jószomszédi viszony miatt gyáriasítja a rendszert a polgár. Elvégre "a te öklöd szabadsága az én orrom hegyénél ér véget".
én ma megettem egy vödör csokis nápolyit, 3 szendvicset, 2 tál (kb 2 liter a tál) sültkrumplit, meg kb másfél kiló mindenféle ízű töltötthúst
9ig még elrágcsálok kb 2.5 kiló banánt, mert ugye 6 után csak gyümölcsöt eszünk
nem vitatkozom, úgy gondolom amit leírt nagyjából helytálló
azt jegyeztem meg hogy egy csomó paramétert kifelejtett, így nem feltétlen az a végeredmény amit leírt
Akkor sem voltam kifejezetten dagadék, de az tette be végleg, hogy megemeltem annyi vizeskannát, amennyivel szerintem több voltam.
Müzlit sem eszem.
De ha érdekel, ma eddig két kis tányér halászlevet ettem (kenyér nélkül), és most 3 pár juhbelest.
Amúgy a sportkipu-t cseréltem le (vissza) gyárira, és a szomszéd csak az egyik ok volt. A másik az, hogy szerintem a gyári mérnökök csak a legideálisabbat tervezték oda, ellenben a kitudja milyen suttyónál, aki egy "sportdobot" csak ráillesztett mielőtt én megvettem. De ennek nincs is jelentősége.
Szóval ha basztatni akarsz, legalább pontosan tegyed.
Az állam pénze a sokadik indok, az első az egészségem.
Szerencsére most legalább mindenki látja, pontosabban olvashatja, hogy nálad pl. az egészséges életre törekvés, a szomszéddal való lehetőség szerinti jó viszony, illetve a becsületességre törekvés az egy megvetendő életmód. Így tényleg nehéz veletek bármiben is beszélgetni.
csomó ilyen tanulmány van, pl van olyan is hogy a dohányzás miatt évente 28ezer ember hal meg
aztán mégsem......mert egy csomó minden belejátszik
azt nem veszik sosem figyelembe hogy aki zabál mint a disznó az többet vásárol több áfa meg minden egyéb szarság szóval több bevétel
plusz aki dagi dög nem fog extrém sportolni nem töri össze magát évente 3x a gördeszka pályán, nem fagy le a lába az alpokban jégfal mászás közben, szóval itt is gecisokat lehet spórolni tb szinten
de ugye ezeket senki sem veszi figyelmbe csak a kiadásokat
nem állítom hogy az elhízás fasz adolog azt sem hogy nem kötséges, de a helyzet mindig árnyaltabb mint amikor az egyenlet egyes részeit veszik csak alapul
Hatalmas vagy, ekkora egy unalmas szar élete kevés embernek lehet mint neked.
Nem indítod el a motort mert zavarja a szomszédot.
Megnehezíted a saját életedet mert te “becsületes” vagy, semmit sem veszel cégre ami nem 100%ban csak a cégé.
Azért tartod magad kibaszott egészségesen hogy ne kerüljön az állam pénzébe ha esetleg valami olyan bajod lesz ami túlsúlyra vezethető vissza 😂😂
Eszerint 2009-re az elhízás gazdasági terhe az indirekt és
direkt értékeket is beszámítva, az egyéni és társadalmi költségeket is figyelembe véve 3.019
Mrd forint volt, ami a GDP mértékének 11,6%-át tette ki. A közvetlen terhek az összköltség
84,3 %-át adták, még a közvetett költségek 475 Mrd forintot értek el, ami a GDP 1,8 %-ának
felel meg [71].
reálisan kb 5-7% áfát lehetne leszedni a 27ből, ez olyan kevés hogy szart se érne egyénileg, de összességében meg van annyi országos szinten hogy minden évben pár stadionban ki lehet cserélni a füvet szebbre-jobbra
ezek mind átlagok
fater közeli baráti körében 1 ember volt gizda, kb mint a bab karó, a másik 3 mind kisebb nagyobb túlsúllyal élt
a gizdának 60 éves kora körül csípő protézis kellett, a dagiknak nem
eszegetik a gyógyszereket aztán elvannak mint a többi nyugger
após is gizda volt mégis elvitte a rák
asszony unokatesója is sportember volt mégis vitte a rák
szóval minden oldalról lehet felhozni dolgokat
pl dagadt vagyok lesz magas vérnyomásom és cukor, adnak 2-3 tablettát eszegetni kell aztán jónapot, kifizetem a tablettát 5-6 ezret a tb másik kb ennyit havonta, aztán elpatkolok 65 évesen
15x12x5=900ezer ft
ha egészségesen élek 90 évesig akkor meg egy minimál 120 ezres nyugdíjjal számolva 120*12*25=36milla
de ha nem húzom eddig minden évben több lenne a nyugdíj mint az összes gyógyszertámogatásom halálig
számolgass ne csak a hülyeséget told ész nélkül
mi bajod a zsírdisznókkal?
doki olyan ritkán lát hogy meg sem ismer
pár év és elvisz valami keringési nyavaja aztán máris megspórolt az állam csomó nyugdíjat
az egészséges életviteltől hosszútávon nincs semmi sem költségesebb
Az a baj, hogy sokan nem látnak tovább az orruknál. Az állam működtetése bizonyos összegbe kerül. lehet olcsósítani a munkabérre került adót, de akkor máshol kell emelni. mondjuk ingatlanadót.
Az a szép az egészben, hogy itt mindenki ezt csinálja a saját kis életében, de ennek ellenkezőjét várja az államtól. Leírtam már, hogy milyen jó lenne, ha az őrkutya tápját is vissza lehetne igényelni és legalább külön kórtermes ellátást külön orvossal a kórházakban, irigylik a nyugati színvonalat, igaz, 60+% termelékenységgel.
És arányaiban szinte a legtöbb alkesszal, zsírdisznóval, cigánnyal, akik inkább fogyasztják az erőforrásokat mintsem felhalmoznák. Olvashattad, mindenki tudja a tutit, hogy hogyan lehet - és meg is jár - céges költségvetésű autóval a lidlibe járni.
:-)
bújék mindenki 😘