A törvény szerint így kell csak elég nehéz ezt egy kis 2-3 fős cégnél ami nem szellemi melót végez hanem nagy költséggel igen kevés haszonnal. Azért a házipénztárt üríteni kell adott időn belül a végtelenségig halmozni nem lehet, de ha elköltöd az jogos.
Nem mindenki… én például teljesen külön kezelem. Ezt sokan nem értik meg, hogy ami a cégé, az nem az övé, hiába tulajdonolja a céget, az önálló jogi személy.
Én pl uugy fizetest kapok a cégből, nem veszek ki osztalékot. Amit a cég termel, benne is marad, abból jut pl fejlesztésekre.
Ahogy Pipi mondta, én vagyok a hülye, hogy nem csalinkázom kifele a pénzt 😂 És még ismerek pár ilyen hülyét, mint én 😂
Pedig leírta a lényeget, ha kp-ra veszel szgk-t akkor nem lehet az áfá-t visszakérni, de ha lízingeled akkor szinte teljesen visszakapható és ez azért nem kevés na meg totál lehet költségelni is a havi díjakat azonnal és nem csak az éves avulást.
A link szerint ti is kötelezettek vagytok csak nem nyilvánosan hanem így:
"Az útnyilvántartás vezetési kötelezettség minden egyes autóra külön-külön vonatkozik, amennyiben pedig titoktartási jogszabály van életben az adott üzleti tevékenységhez (pl.: orvosi tevékenység), abban az esetben külön útnyilvántartást kell készíteni, és gondoskodni arról, hogy az adatok az ellenőrzést végző személyeken kívül ne juthassanak el harmadik félhez."
A céges autó nem saját keresetből van hanem az a cégé egészen addig amíg meg nem veszed a cégtől, a saját autót saját jövedelemből lehet venni ami ha céged van akkor részben a cégben elszámolt fizetésed másrészt az amit kiveszel osztalékot ami után minden adót megfizetsz. Az, hogy nyilván mindenki sajátjaként kezeli a cége vagyontárgyait és pénzét simán tény, de nem legális. 🤐
Szerintem tökmind1 ki mit hogyan vesz kp vagy részletre. Neki kell fizetnie nem nem nekünk. Nekünk is volt hitel nem egy... 10éve nincs már, de ki tudja még mi jöhet...
Ennek azért nekifuthatsz megint. Cégnek nem éri meg egyben kifizetni, de sokszor még a magánszemélynek sem. Végig kell számolni.
Pl én most vettem telefont, legnagyobb hülyeség lett volna egyben kifizetni, főleg hogy 0%thm… autónàl persze nem igazán van 0%.
Nem a részletekben van a matek vazze…. 😂 az 2%…. ÁFA, könyvelési költség sor, 10% maradvány értéken kivét a cégből saját zsebre…
Kp-ra, AFA nem igényelhető vissza, nem koltsegelheto, nem tudod 10%-ert kivenni…
Ha bármely könyvelő azt mondja, hogy cégre Kp-ra vegye személyautót, azt azonnal le kell lőni 😂 de ilyennel nem találkozol… 😂
Tételesen cáfoltalak, de nem megy neked a matek…. Hajtogatod a hülyeséget… elég is volt… 😆
Kérdezz meg egy konyvelőt, bármelyiket… céges, személyautó lízing vagy Kp? 😂
Nem tudsz hitelt érdemlően megcáfolni.
Az, hogy bizonyos esetekben a vállalkozóknak kitalált állami támogatások miatt egyik-másik megoldás jobb lehet, az lehetséges. de az, ahogy ini is leírta, hogy részletekben valami olcsóbb legyen, azt nem nagyon tudom elképzelni.
Én pl uugy fizetest kapok a cégből, nem veszek ki osztalékot. Amit a cég termel, benne is marad, abból jut pl fejlesztésekre.
Ahogy Pipi mondta, én vagyok a hülye, hogy nem csalinkázom kifele a pénzt 😂 És még ismerek pár ilyen hülyét, mint én 😂
"Az útnyilvántartás vezetési kötelezettség minden egyes autóra külön-külön vonatkozik, amennyiben pedig titoktartási jogszabály van életben az adott üzleti tevékenységhez (pl.: orvosi tevékenység), abban az esetben külön útnyilvántartást kell készíteni, és gondoskodni arról, hogy az adatok az ellenőrzést végző személyeken kívül ne juthassanak el harmadik félhez."
Pl én most vettem telefont, legnagyobb hülyeség lett volna egyben kifizetni, főleg hogy 0%thm… autónàl persze nem igazán van 0%.
Kp-ra, AFA nem igényelhető vissza, nem koltsegelheto, nem tudod 10%-ert kivenni…
Ha bármely könyvelő azt mondja, hogy cégre Kp-ra vegye személyautót, azt azonnal le kell lőni 😂 de ilyennel nem találkozol… 😂
Kérdezz meg egy konyvelőt, bármelyiket… céges, személyautó lízing vagy Kp? 😂
Az, hogy bizonyos esetekben a vállalkozóknak kitalált állami támogatások miatt egyik-másik megoldás jobb lehet, az lehetséges. de az, ahogy ini is leírta, hogy részletekben valami olcsóbb legyen, azt nem nagyon tudom elképzelni.