Kollégákat hallgatom mikor vernyákolnak az új flottán, miközben 13havi plusz ajándék, januárban béremelés plusz 14ik havi, komolyan mondom és a fele iq bajnok vérdilló akiket soha nem alkalmaznék!!! 😂
2020 novemberében blekfrájdékor rendeltem egy halom bóvlit a strausstól vagy honnan. Nos akkor írták, hogy a megnövekedett rendelések miatt néhány hetet is igénybe vehet a kiszállítás.(szemeit körbeforgató) Szóval még nem ért ide szerintetek még várható?
A kocsit a cég dolgaira használod. Szerintem 100% korrekt hozzáállás, én nem is irigylek egy ft-ot sem attól aki emberszámba veszi az embereit. Aki viszont kihasználja, az elmehetne a kurva anyjába, főleg a feketén dolgoztató, a borítékosok meg…hát oda is két ember kell, van akinek jobb ha így kapja a picivel több pénzt mintha be lenne jelentve egy kicsivel kevesebbre mint amit összesen kap.
valami elhagyatott hasznosítatlan laktanya lehet. szerintem százával vannak az országban ilyenek. Pesten is van néhány(kezeit széttáró) Bár felénk egy csomót hasznosítottak már. A ceglédit ahová én is vonultam itt kőrösön a 2 ruszki laktanyában is telephelyek vannak, kecskeméten is eltüntek a laktanyák üzemek és lakóparkok lettek belőlük. Azért maradt még látható nyoma. Pl. Kecsón a homokbányán a dekatlonnál, évek óta alakítják át a volt laktanya épületeket, vadi új korszerű lakóparkokká. Azért elég vegyes a kép. Bemegy az ember a zsír új lakóparkos övezetbe, csocsi ragyi épületek saját óvodával sportpályával játszótérrel, bolttal, 5 méterre tőle meg az életveszélyesnek nyilvánított régi lepusztult laktanyaépületek garmada. Még az alakuló tér is megvan 😂 Aztán a legfuribb, hogy a laktanya végében lévő 10 emeletes tiszti panelek egy jó részét felújították és lakják. Ahhoz, hogy az ember kijusson az övezetből meg végig kell menni a növények által benőtt romos épületeken mert a laktanya közepén még nem indult beruházás(kezeit széttáró)
Én még azt sem szeretem, hogy “embereim”, kollégáknak hívom őket, hivatalosan pedig alkalmazottaknak (de biztos elhagyta mar a számat az embereim szó is piasan), néha magamban máshogy is, ha hülyeséget csinálnak, de azt nem mondom ki 😂 azt nem akarom tudni, néha hogy hívhatnak engem 😂 16-an vannak összesen, néha úgy érzem túl sokan 😂
Van egy másik cégem, amiben csak én vagyok benne, szolgáltató cég, külsősökkel dolgoztatok, mivel nem kell magamat oda bejelentenem, így abból a cégből ki lehet venni 15%-ért. Nem kapcsolt vállalkozás, teljesen külön cég. Onnan is esik ki. Ahol a kollégák dolgoznak, onnan nem veszem ki, többet ér az, hogy biztosnak érzik a munkahelyüket. Nekem ez bőven elég a kényelmes élethez, a többi meg csak statisztika. Ha nagyon kellene ki tudnék venni, de nincs rá szükségem. Mondjuk van egy kis hazugság benne, mert a cég fizeti a Lexus törlesztőjét, havi br 167e, plusz az üzemanyagot, tehát kb 220e havonta, ha úgy nézzük ezt kiveszem, bár a legtöbbet munka miatt járok vele…
Igazad van… 30,5 %, ha valaki nem vesz fel fizetest sehonnan vagy kummant a fizuval és nem éri el a szocho maximumot… én elérem, úgyhogy 15% lenne.
Az eredmény után fizetendő adó az ebből a szempontból mindegy, mert azt így is úgy is meg kell fizetni
Rosszul számolok, az adózott eredményből kell a 15% szja-t és 15.5% szochot megfizetni így nem 9% jön hozzá hanem valamivel kevesebb hasraütve kb. 6-7% lehet.
15% az adózott eredményből.
Nálunk pl nincs kp vásárlás, pláne nincs számla nélkül…. Szinte minden bankszámlára megy, úgyhogy nekünk tölteni kell a házipénztárt 😆 pár dolgot meg lehet venni, de azzal adott esetben el is kell tudni számolni…
Ismerek én is olyat, nem egyet, akinek a cége folyamatos tartozásban van, az embereinek is tartozik, nagy is a fluktuáció, megy a borítékozás, de van nagy ház, új hajó a Balatonon stb. Én inkább másként csinálom. Nincs hitel, nincs tartozás a cégen (régen volt ilyen állapot, de akkor nem az enyém volt a cég), cserébe van megbecsülés és viszonylagos biztonság (pedig ezt a szektort is uralja a politika), teljes bejelentett magas fizetés (hogy mindenki kényelmesen meg tudjon élni) stb. Pedig lehetnék qrva gazdag is, de nekem ez egy játék, szeretem játszani és elég ami van…
A céges adó nem sok azt hiszem most 9%, de ez még a cég pénze és a házipénztárban van és nem költhető el csak a cég dolgaira ha ezt sajátként akarod felhasználni akkor kell osztalékként kivenni aminek viszont alég jelentős az adótartalma pluszban 30.5% ami miatt nem szereti senki kivenni és így a kisvállalkozásoknál halmozódik a házipénztár ami ugye gyakorlatilag nincs hisz feléli a vállalkozó ellenben egy idő után le kell adózni, na ezért van értelme az offshore-ozásnak mert a legtöbb adóparadicsomban alig kell fizetni cégadót és az osztalék után meg semmit vagy a cégadót ugyan itt megfizeti, de pl. néhány óceániai országban elég ha csak ott tartja a pénzét és nem kérnek ezért adót sem vagy csak tényleg pár %-ot.
Azért feltenném a kérdést hogy ki a hülye. Az aki kiveszi osztalékba és megfizeti az x adót amit én most fejből nem tudok hogy mennyi pontosan, azért hogy majd megvegyen olyan dolgokat amiket egyébként a cégre is megvehetné mert úgyis ő használja csak a céggel még az áfát is visszaigényli. A végén hányszor drágább valami ha azt jutalékból veszed mintha cégre vennéd ? Pipi 3-4x többet fizet ugyanazért ? 🤔🤔
Számológépes karc óra ilyesmi 😅
De ugye tudod megint sokaknál levered a bisztit, nálam is ja nem! 😂
Az eredmény után fizetendő adó az ebből a szempontból mindegy, mert azt így is úgy is meg kell fizetni
Yaht lesz,adrian,enyem. 😆
Nálunk pl nincs kp vásárlás, pláne nincs számla nélkül…. Szinte minden bankszámlára megy, úgyhogy nekünk tölteni kell a házipénztárt 😆 pár dolgot meg lehet venni, de azzal adott esetben el is kell tudni számolni…
Ismerek én is olyat, nem egyet, akinek a cége folyamatos tartozásban van, az embereinek is tartozik, nagy is a fluktuáció, megy a borítékozás, de van nagy ház, új hajó a Balatonon stb. Én inkább másként csinálom. Nincs hitel, nincs tartozás a cégen (régen volt ilyen állapot, de akkor nem az enyém volt a cég), cserébe van megbecsülés és viszonylagos biztonság (pedig ezt a szektort is uralja a politika), teljes bejelentett magas fizetés (hogy mindenki kényelmesen meg tudjon élni) stb. Pedig lehetnék qrva gazdag is, de nekem ez egy játék, szeretem játszani és elég ami van…