Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Meg mindig nem motoroztok? 😆
könyvelő megcsinálja az útnyilvántartást is, ha kell....
nekem a nem támogatott is 2,7% 😆
kártyát pedig minden micro és kisvállalkozás igényelhet, aki teljesíti a feltételeket, ami nem nagy feltétel, mert a bank adja uúgy, tehát ha a banknál már eleve megfelelsz lízingre (gyakorlatilag ne legyen adótartozásod és ne legyen minuszos a cég) akkor kártyát is kapsz.... nem egy mutatvány...
ja, nincs is menetlevél tömbünk, nem is volt sose... NAV se kérte még.
Ez már nagyon erőltetett... nem vagy te ennyire becsületes. Mondd, kit károsítok meg azzal, hogy a szabályosan könyvelt-adózott stb. cégtulajdonú autómmal este elugrok a Lidlibe? Ha mindenki csak ennyit csalna a gazdasági életben, nem itt tartanánk.
Amúgy nincs mit átgondolni, orvos bt, 0-24-ben mehetünk akárhova beteghez... persze szted ezzel csalok, de majd azért emiatt megpróbálok aludni 😁
Az egy támogatás, az már egy másik fiók. Eleve nem is mindenki veheti igénybe szerintem, másrészt meg én eddig azt hittem, hogy arról beszélünk, hogy a lízing pénzügyileg jó választás (ha csak a számosságot nézzük).
Minden céges autómon van casco, nem többlet ktsg... nekem egy lámpatest annyiba kerül, mint a 4 év casco, úgyhogy szóra sem érdemes...
Az útnyilvántartás pedig nem menetlevél, csak egy nyilvántartás. Még az sem kell, de akkor csak a fele ÁFA igényelhető vissza a havi törlesztőkből ( a kezdőbefizetés ÁFA-ja akkor is teljesen). Mindig 60% a beülő, 4 év a futam, így már akkor rögtön leírom a nagy részét az ÁFA-nak...
minden féláron van, kiveszük az áfát, kivesszük a maradványt, elszámolunk minden magáncélú vásárlást is stbstb
aztán nem geci a vállalkozó 😂
Kérj Széchenyi lízing kártyát, 2%
Nincs azzal gond, hogy hova mész a LÍZINGELT autóddal, csak ne akard a költségit az adófizetőkkel megfizettetni. Vagy az állammal, ki-hogy nézi.
Az én útnyilvántartásomat egyszer a rendőr még le is fényképezte, mert nem boltit használtam hanem kinyomtatott excelest, úgyhogy, tudod, egyszer esik ami esik, ráadásul amilyen világ jön szerintem nemsokára a vállalkozókra, gondold át a dolgot. Az online pénztárgépekkel kezdődött a dolog, és ez így fog tovább menni. Az államnak szüksége lesz az adókra, nem fogja hagyni, hogy ne fizesd be. Az kérdés, hogy az apparátus mennyire lesz képes ezt teljes keresztmetszetben ellenőrizni.
Útnyilvántartást személy autónál sosem kérnek, legalábbis tőlem még nem kértek az elmúlt 23 év és kb. 500 ekm alatt, mióta céges tulajdonú autóval járok - szóval menetlevelezni a nav felé szépen lehet ügyesen 😁 csalás? valamennyire az, de ezt leszarja mindenki, másrészt a saját keresetemen vett autómmal hadd menjek már oda, ahova akarok...
Casco: épeszű ember köt 10+ millás autókra, főleg hogy az is céges kltség, vagyis fél áron sincs - és már egy kisebb koccnál is megtérül.
A merkantilnál most kiszámoltam egy példát.
8 misi autó, 20% önerő, zárt végű, egyéni vállalkozó, fix kamat, 48 hónap futamidő, 169 ezer a havi lízingdíj, THM 13,23%, 8.155.200,- a teljes visszafizetendő.
Ja, és kishaszon az ótó.
Változó kamatnál 200 ezerrel kevesebb a vége, csak hát az meg... ugye tudjuk.
60 hónapra ugyanez 8.578.600,- forint a vége, és akkor 142 ezer a havi fizetendő.
Már eleve az útnyilvántartás a probléma. Ami cégessel mész, az személyi juttatásként elszámolandó.
Tudom-tudom, mindenhol éppen céges dolgom van, de az már az adóelkerülés olyan esete, amiről éppen nem vitázunk.
Nem beszélve, ha lízingidő alatt gtk-s lesz az autó, esetleg megszűnik a vállalkozás, és/de mondjuk az elején. mert a casco-t kifelejtetted, ami biztosan jó dolog, nekem soha nem volt, és tudom-tudom, ha baj van akkor milyen jó, de amióta járműtulajdonos vagyok, egyszer sem volt olyan baj, így ha blazírozva is, de megkerestem már azt a díjat, amit esetleg visszakapnék.
Nem azt mondtam, hogy nem jó, hanem azt, hogy nem való minden kinek. A kamat is szerintem elszámolható, de erre max. az anyós életét tenném rá. Az biztos, hogy bizonyos esetekben, illetve talán határig elszámolható.
2% a lízingdíj 😆
ÁFA 27%, kivéve a 10%-os maradványértéket, ahol kiveszed a cégből a saját nevedre, vagyis kivetted a pénzt a cégből... közben költségelsz és a havidíjak ÁFA-ja is visszaigényelhető, csupán útnyilvántartást kell vezetned. Ami díj még a cégautó adó, ha nem zöld rendszámos a gépkocsi, de azt amúgy is kell fizetni cégre, tehát nem többletktsg.
Abszolút nyereséges a történet, ne aggódj rajta egy pillanatot sem...
Ezé tarccsuk a könyvelőt 😁 Vásárlás esetén ne feledd a lekötött pénzt, ha meg hitelre veszed, ott a kamat, az is plusz költség, meg az ÁFA ugye, amit nem kapsz meg még részben se.
Én mindent így vennék, de sajna a cégünk nem ÁFA körös - jellegéből adódóan.
Szerintem több lesz a különbözet, mint az áfa. Egy kellően nagy bevételt felmutató, pontosabban nagy NYERESÉGET felmutató cégnél ez nem nagy probléma, de a kényszervállalkozásoknál, ahol a devizahitelesek nagy részéhez hasonló hülyék vannak, ott azért gond lesz, ha képes lenne végigszámolni.
De amúgy sem az áfa, sem écs nem úgy számolandó, mint vásárlás esetén.

https://www.eu-tax.hu/lizingel...
Ez cégnél valóban számít, de a válság után magánszemélyeknek is sok bank csak lízingre adta a járműveket ott meg az áfa és leírás nem játszik viszont az igaz, hogy cégként jobb mint a hitel.
...ami nyilván több lesz - de azt már csak az ÁFA-n vissza nyered, és akkor a többi előnyök ugye...
Az én akkori vackom (valami autós USB-töltő lett volna az is) még Kínában eltűnt, nem került feladásra a raptéren - így kérdés nélkül visszaadták az árát.
mi is írtunk aztán lerázott az ali
filéres tétel volt így leszartuk, pecabotra gyűrű sort rendeltünk, nem emlékszem az árára de ilyen 700 forintos nagyságrend
ilyesmi cucc csak 2 lába van https://www.aliexpress.com/ite...
érdekes mód minden filléres kacat gyorsan megjött pár héten belül

az is érdekes hogy 50 db kisbiszbasz az aliról félárban sem volt mint itthon a peca boltban a 6darabos kiszerelés
Persze, de azért a teljesség kedvéért a legvégén adjuk már össze a lízing - és felmerülő egyéb költségeket az autó eredeti árához viszonyítva.
Nekem vagy 2 éve egy rendelésem egyszerűen nem jött meg - jelentettem az Alinak és 2 napon belül visszautalták az árát.
nekünk egy rendelés úszott több hónapig, nem emléksem már meddig de 3+ hónap volt
már el is felejtettük az egészet és egyszercsak hozta a posta
Az aliről rendelt goldway-es origi xiaomi billentyűzetes tokom 07-es rendeléssel 22.-én megérkezett budapestre,azóta is ott dekkol.
A baszott kínai nem a posta által elfogadott nyomkövetési száma miatt a pota tracking baszik működni,telefonon érdeklődni felesleges mert a beszélő fej nem érti mit keresek,nem jó a szám,igaz a parcellsapp leköveti pestig,csak ott tünik el mint szamár a ködben. 😂

https://www.aliexpress.com/ite...