pipi baszki itt az eu áfa
legyünk optimisták, ha nálunk is 20 % lenne akkor 7% csökkenés lenne
7% egy 100 ezres cikknél annyit tesz hogy 93 ezer, ez kb lófaszt sem generálna nem hogy plusz költekezést
persze ha 0 % lenne az mér érezhető változás, de mint írtam a kereskedők kurva nagy gecik benyelnék,
az építőanyag terén akkora plusz kereslet van egy ideje ami még sosem volt, és olcsóbb lett?
nem lett olcsóbb inkább minden 2-3x annyiba kerül
itt már meg is bukott az elméleted...
ja és számszerúen az áfák:
Magyarország – 27 százalék,
Dánia – 25 százalék,
Svédország – 25 százalék,
Finnország – 24 százalék,
Románia – 24 százalék,
Görögország – 23 százalék,
Írország – 23 százalék,
Lengyelország – 23 százalék,
Portugália – 23 százalék,
EU-átlag – 21,24 százalék,
Belgium – 21 százalék,
Csehország – 21 százalék,
Hollandia – 21 százalék,
Lettország – 21 százalék,
Litvánia – 21 százalék,
Olaszország – 21 százalék,
Spanyolország – 21 százalék,
Ausztria – 20 százalék,
Bulgária – 20 százalék,
Egyesült Királyság – 20 százalék,
Észtország – 20 százalék,
Szlovákia – 20 százalék,
Szlovénia – 20 százalék,
Franciaország – 19,6 százalék,
Németország – 19 százalék,
Ciprus – 18 százalék,
Málta – 18 százalék,
Luxemburg – 15 százalék
http://cashback.hu/download/eu...
Jó, nálunk a legmagasabb, de mindenütt 23-25, még a jólétiekben is 19-20. Szóval a 12-nek semmi realitása. Ne kamuzz már, hogy ha 2%-al kevesebb lenne, akkor több Parkszájdot vennél 😂 Igazából pont lófaxt se számítana.
Na menj pácolni, hátha ahhoz jobban értesz... utána tészta tepsibe, rá a hús, és kész is a húsos pizza! 😅
Nemtom, vazz... De ha a 19 ezres Parkszajd furo 12%-os afaval 17 ezerre occsosodna, akkor se vennek kettot. Akkor vennek kettot, ha kettore lenne szuksegem.
Ne is mondd, tudom. En vagyok a hulye :)
Tudjuk, hogy ez csak a mesében van, ahogy leírod... itt van pl. gyuribá, nem egy szaros Forintot, hanem egy Fontot is ki tudott mozdítani: https://www.origo.hu/gazdasag/...
Mindig valamire ráfogják... pl. az is érdekes, hogy a tavalyi Forint romlást az ejróhoz a koviddal magyarázták - és épp akkor nálunk volt a legenyhébb egész ejrópában... 😂
időrendben hamarább cseréli nem kettőt vesz belőle a polgár. Tartós fogyasztási cikkből. Igen basszus párkszájdos fúrógépből 2-őt vesz a paraszt ha olcsó. Egyet a a hétvégékre egyet a hétköznapokra. Nem azért mert kell. Ne a logikát keresd a vásárlásokban. Egyszerű a képlet az emberek szeretnek vásárolni. Most az van, hogy a szánalmas fizetésekhez mérten magasak a termékek szolgáltatások árai. Így el kell dönteni a parasztnak, hogy az 1 parkszájdos fúrógépet hétvégeken vagy hétköznap használja(kezeit széttáró) ha a 27%-k helyett mondjuk nem lenne az áfa csak 12-ő akkor lehet monst is megvenné a 2-őt. Az állam ugyan ott van, a faszi vett 2 használhatatatlan fúrógépet de legalább boldog a gyár meg többet termel többet adózik több alkalmazottat fizet ésatöbbi. Nem ördöglakat ez. A van fogyasztás pörög a gazdaság de a magyar állam 8-10 éve a küllők közé dobott egy seprűnyelet. A magas áfa fékezi a gazdasági növekedést. 2-ő dolgot tehetsz ezt vagy megérted és egyetértesz vele, vagy nem érted meg és nem értesz vele egyet. Pácolom a tarját szerintem idénre befejeztem az oktatást 😂
Ezért kapjunk bruttót, azt az áfában meg fizetne szépen mindenki. Mikor a vállalkozó azért vásárol, mert be kéne fizetni, de ha vesz akkor nem kell. Röhej. 😂
De én soha nem írtam, hogy a lízing rossz. ha visszakeresel, először azt írtam, hogy szép-szép, de mennyivel lesz drágább egy lízinges autó minden plusz költséggel együtt, mint ami az árcédulára van írva?
Erre jött a szöveg, hogy így az áfa meg úgy az áfa, mintha egyrészt kp-s vásárlás esetében és MÁS feltételek teljesülése után nem lenne visszaigényelhető amúgy is.
Tényleg elég volt 😂
egy könyvelő elmagyarázza neked, én elfáradtam… egyszerű mint a faék…
Mint mondtam, te ne csináld, én meg keresek rajta… na béke, és boldog új évet Neked is
Az inflációt nem a nagybankok mozgatják, hanem az állam teljesítménye és az államháztartási hiány…. A nemzeti bankok pedig megpróbálják korrigálni, ha nem szopatjak őket a kormányok agyon…
Ne má, ha a Dákón 5%-al kisebb lett volna az ÁFA, akkor többet veszel? Vagy Parkszájs fúrógépből kettőt? Ugyan... max az élelmiszerből venne többet a nép, de egyrészt azon kevesebb ÁFA van, másrészt így is pazaroljuk...
Adóra meg szükség van. Persze, jó lenne kevesebb, de ugye annyi minden van még ezen kívül is, ami "jó lenne" - nálam nem az alacsonyabb ÁFA van elöl.
Az inflációt meg a nagybankok mozgatják, semmi köze hozzá, hogy mi mennyit vásárolunk, meg mennyi az ÁFA. Ne légy naív...
Én is azt gondolom, hogy pl. a Pick Szegednek vagy a Telecom-nak nincs annyi, és a folyamatos kitermelésben reménykednek - mert minden céges autójuk lízingelve van 😁 vagy az is lehet, hogy tök hülye hozzá a könyvelőjük, és tuti, hogy nem olvas SM fórumot 😂
Szóval sztem engedd el ezt, látta már mindenki, hogy vágod (ezt is) 😁
https://konyvelescentrum.hu/ad...