én a kanapé adót vezetném be(gondolkodós) Ez az áfa szerintem nem az igazságosságról szól 😁
Inkább visszafogja a fogyasztást, mert bünteti. Kevesebb fogyasztásra meg kevesebb előállított termék kell vagy szolgáltatás. Aztán pedig ez mozgatná a gazdaságot(gondolkodós)
az áfától nincs jobb adónem, fizeti a segélyes is a külföldi is és a fekete munkás is
és igazságos mert aki keveset fogyaszt(csóró) keveset fizet aki sokat(gazdag) többet
én beszüntetném a kp-t az egész világon csak utalás, egy ember egy számla, egyből rend lenne
esetleg még gps csippet a bőr alá és megszűnnének az adriai közpénzes kurvázások is
szép új világ, csak dolgozni kellene, meg utána kihalni
nem arról beszél, hogy, közel 40%-os büntetéssel nem veszi ki a saját cégéből a saját pénzét. Elkölti cégen belül magukra. pl. a feleségnek vesz 3 milláért bundát a számlán meg rajta lesz, hogy munkaruha így még az adót is leírja tehát kerül neki kb 2,4 millerbe a 3 milleres bunda. Vagy azt csinálná ami te hadoválsz a becsületességről, hogy kiveszel a saját cégedből osztalékként 5 millió forintot, első körben ezért cserébe befizetsz az államnak 2 milliót, hogy érezd a törődést, majd a 100-szor leadózott pénzedből a maradék 3 millerből megveszed az asszonynak a bundát amiből még az áfát sem tudod visszaigényelni(kezeit széttáró)Tehát ugyanolyan bundát kifizeted duplán becsületből. (meghajlós) Pedig hidd el hiába költesz rá 2x annyit feleslegesen nem tudja 2x jobban széttenni a lábát az asszony mint ki csak 2,4 millerért kapott 😂
Ez nem jól feltett kérdés.
Mi- és hány olyan dolog van, ami ugyanaz az ember cégként és magánemberként is használ?
Autó? Ja, az talán. Fúró? Minek vegyek saját sokadikat, ha néha-néha kell, akkor hazaviszem és használom, másnap visszaviszem.
Iroda? van lakás, nem irodában lakom. megosztva? Azt írtam, hogy a használat arányában megosztom a költségeket.
Ja, kell egy golyóstoll, mert azzal írom alá a kölök ellenőrzőjét is meg a számlákat? Telefon? Az naponta vagy hetente? vagy kettő, mert reggel átteszem a sajátból a cégesbe? Én a vállalkozás előtti telefonomba berakok egy céges kártyát és kész. Ha tönkremegy, akkor esetleg veszek a cégnek...
Ja, de értem a közös használatot. A cég benzinjével elmegyek a Lidl-be és veszek kólát a kölkeknek, hogy leírjam az adómból, hogy a munkásoknak vettem, mert fasza munkáltató vagyok.
Erről beszélünk?
fax se tuggya. Lehetne optimalizálni az adókat, hogy ne rákényszerítsék az embereket, hanem boldogan tegyék(kezeit széttáró) Amíg világbajnok büntetési adó van a fogyasztáson amikor a saját vállalkozásodból úgy vehetsz ki pénzt ha majd a felét befizeted, amíg a dolgozók után járó adókedvezményeket és egy halom adómentességet a külföldi multi kap meg addig nem lesz jókedélyű az adófizetés aztán próbál mindenki a lehetőségein belül okoskodni. (kezeit széttáró) Az, hogy éves szinten csökkentik a szochót meg az szját 1-2 %-alaz nem húz ki egy vállalkozót sem a vízből, pláne, hogy ez általában júliustól esedékes közben a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedés meg január 1-től. (Kivéve idén 02.01-től ,mert a szakszervezetek és az állam nem tudott megállapodni időben az emelés mértékéről.) talán még az sem húz ki 1 vállalkozást sem, hogy jövőre eltörlik a szakképzési hozzájárulást 😂 Amíg a megkeresett pénz 70-80 %-a a semmibe vész a maradék 20-30%-on is 5,18,27, 40% adóbefizetéssel vásárolhatsz, amíg csak nálunk európában az adót is adóztatják addig igen, lesznek trükkök. A mkkv-k 80-90 %-a minden adózást betartva nem is tudna fennmaradni(kezeit széttáró) Aztán odbasz a járvány meg a gazdasági kifehérítés ami néhány éve elkezdődött meg a folyamatos béremelkedés és az infláció.
Egyszer meg kellene próbálni, hogy az összes megkeresett vállalkozói pénznek csak a 10%-át elvenni, az ellenkezőket meg irgalmatlan megbüntetni. Azt a 10%-ot szerintem boldogan befizetné mindenki és szerintem több adó befolyna az államkasszába, mint a mostani agyonadóztatott rendszerben(kezeit széttáró)
Nem írtad, kiről beszélünk. magánszemély vagy cég (e.v.)?
Amúgy egy adalék az SZGK áfa visszatérítésről:
Adólevonási jog korlátozása
124. § (1) A 120. és 121. §-tól függetlenül nem vonható le:
..
d) * a személygépkocsit (ide nem értve a halottszállító személygépkocsit) terhelő előzetesen felszámított adó;
Nekem is azért volt tgk Hiace. Az orvosokat most nem vágom, lehet pár kivétel talán, de az áfa visszatérítés lehetősége a személygépjárművekre nem vonatkozott.
A saját sógornőm és a férje úgy járt, hogy a helyi xxxx kereskedőnél valahogyan érdekes módon (1990-es évek) megváltoztatott vtsz számú autót vettek. Aztán pont az ötödik év vége előtt berendelték velük együtt az összes ilyen autót vásárlót, és hát... a visszaügyeskedett áfát kamatostul be kellett fizetni, mert érdekes módon a full személyautó a vtsz szám változásával tgk lett és visszaigényelték az áfát. Csak hát az APEH, mert akkor az volt, az sem volt hülye.
Te is csak tekersz a lényegen. A törvényalkotó célja mindig is az volt, hogy elkülönítve kezeljék a magánhasználat és a céges használat esetét. Mivel ezt nem lehet egy kerettel minden esetre kiterjeszteni, ezért kénytelen-kelletlen külön kezeli a külön eseteket.
Azt már leírtam, hogy mindenki tudja, hogy kiadáscsökkentés miatt minden ilyen vállalkozó céges ügyből kifolyólag megy a Lidl-be. Ha lenne merszük, még a nagymama protézisét is kifizettetnék az állammal.
Ebből következik az, hogy adózási kedv az mondhatni nulla, az igény, hogy vatta új út, külön kórterem egyszemélyes orvossal és CT-vel, valamint minden sarkon legyen tűzoltó és mentőállomás, az viszont megvan.
Mind a kettő eset lehetséges, csak nem egyszerre. Ezért az állam a mindenkori legegyszerűbb megoldást alkalmazza, nagy adó, mert egy része úgysem folyik be, ami meg mégis, abból épül olyan kórház amilyen, meg stadion, meg a cigányoknak felzárkóztató program.
Lehet velem ellenkezni ez ügyben IS, de nem velem ellenkeztek, hanem a tényekkel.
Egyébként ha minden optimális lenne mondjuk az m1 est nem újítanák, /mint 2-3 éve/ az m0-áson nem akadna meg a 3 sávon a forgalom a hárosi duna hídnál, ha az m3 mo-ás bevezetőnél nem lenne tömegnyomor akkor az egész országot hosszába meg lehetne járni kb. 6-7 óra alatt kényelmesen (kezeit széttáró)
Hát 1 huzamba nem is tudom mikor vezettem utoljára 10-15 órát.(óranézegetős) 1 év alatt beleszaladt 30 ezer a járgányba ami nem sok nem kevés. Voltak éveim amikor 50 ezer is elszaladt 1 év alatt. Akkor sem kellett vezetnem 10-15 órát. Hát nincs már huzalmam hozzá(kezeit széttáró) 10-15 órát meg vezessen az akinek 2 anyja van 😂
Nekem nem kellenek már az ilyen megpróbáltatások, elmúltam 20 éves. (kezeit széttáró) Ahová ennyit kellene utaznom az nem is lenne fontos tehát nem mennék. 😂 Ha meg nagyon fontos lenne mennék busszal vagy fapados repülővel(kezeit széttáró)
Amúgy Győrben a legmagasabbak az anyukák
Szegeden meg a legöregebb el
Debrecenben még annyi törpe anyuka van hogy sehol nem láttam még annyit
Kurva sok játékos fesztiválon voltam ahová kisgyerekeket vitték a szülők
Lusta lenne állami mrd.okat lopni 😂