Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem is tudom.... Én szerintem az életuntságnak azt a fokát sohasem fogom elérni, hogy pecázásra adjam a fejem.
Annál még motorozni is jobb! 😆
Igazából milyen kultúra is lenne a hallal kapcsolatosan nálunk ? Iszapízű zsíros pontyok ugranak a halászlébe. A legtöbben normálisan megfőzni sem tudják, hagyma-paprika-ponty. Ennyi a halászlé.
Én rendszeresen meg tudnám enni azokat a szálkás keszegeket meg kárászokat, grillen jó ropogósra sütve. Vagy belepaszírozva a halászlébe egy harcsa mellé.
Törpeharcsát is szerettem, megsütve faszénen.
Lenne itt is hal amire lehetne alapozni kultúrát csak a pontyot és a karácsonyi halászlevet kellene elengedni.
Nem is az a fogyatékos aki ezt csinálja...nem ám...
Legalább valami szép helyre járnál horgászni...
ismét bizonyítottad hogy valódi fogyatékos vagy 😉
De hát nem fogod meg...ott fókázol valahol a parton, aztán ha sípol a jelzö, akkor kapaszkodsz a botba, hogy el ne vigye a hal...Fogd meg ugyan azt egy 7-8 méteres begumizott spiccbottal partról...na ott kell tudnod, hogy meg tudd fogni, meg jóval gyakrabban is fog görbülni a bot...
Hogyne érteném a bojlis peca lényegét! Bedobjátok a bojlit a vízbe, majd akár napokig is lehet mellette fetrengeni, inni, enni, mert a technika teszi a dolgát...ha megakasztja magát egy hal, akkor sipol a jelzö és ha nem akarsz új botot venni, akkor ki kell magadat ugrasztanod a delíriumból...A több napos elökészületet is értem, kell venni sört, meg sok-sok kaját, elpakolni a bográcsot, grillt, jégakkukat, mert a meleg sör szar...a bojlis horgászat lányege, hogy becsapjátok magatokat. Nincs kedvetek pecázni, csak inni, meg fetrengeni és kell egy alibi..
nem akarok norvég halat fogni, norvégia messze van
idén egy halat fogtam fogyasztási celra, nem eztem belőle de a fsaládnak tetszett, gyönyörű szép piros húsú pontyok vannak a csatornába, 2-2,5 méteres víznél még lelátni az aljára
nincs pocsolya íz....
Engem legalabb sikerult. 😆
Ne dicsekedj: téged is csak egy túlpakolt furgonnal, lakott területen 30-as táblánál bírtak megbüntetni. 😆
nem is járunk motorozni 😂 azt a mi korunkban az ember kinövi. 😅
Ez olyan mint a vadászat, haverom csak azért jár ki mert ott tud egy jót aludni. Sokszor látom hogy megy ki, olyankor egy bő félóra múlva hívom is hogy na mi a helyzet, mindig nagy álmosan veszi fel a telefont és panaszkodik hogy nincs mozgás. Szerintem az elmúlt 5évben vadat csak akkor látott amikor az úton átszaladt előtte 😂
...a teszkóban is azt a fajtát veszem le a polcról, amit szeretek! 😁 Nem pocsolya ízű szálkás keszeget eszek, hanem norvég lazacot - olyat hol fogsz?
Pont tegnap halottam a rádióban, hogy a magyar éves halfogyasztás 40%-át decemberben adják el... szóval itt a halevésnek még kultúrája sincs 🙁
... persze ha nem tekintjük kultúrának, hogy pl. Pipi kipakol a tó partra egy furgonnyi szemetet (ágy, sátor, hűtőláda, grillsütő) és ott "horgászás" címmel bebasz kartonszámra odavitt akciós teszkós sörből 😂
Neked csak az utolsó kettő játszik. 😂
Bár itt a topikban ezeket igyekszünk elkerülni fotelmotorozással. 😍
Na jó, de akkor motorozni miért járunk? 😆
- hogy megbüntessenek gyorshajtásért?
- hogy eltaknyoljunk?
- hogy feltörje a seggünket az ülés?
mert itt az a lényeg hogy a halat meg tudd fogni és csak olyat amilyet szeretnék
Mert semmi praktikuma - és ezért számomra értelmetlen. Főleg, ha még a hal se kell 😁
Gyerek koromban kimentünk sátorral a Tisza partra, páran horgásztak, aztán megsütöttük, megettük. Úgy volt értelme... de felnőtten? készülgessek rá, költsek rá, várjam ott a szerencsét, aztán dobáljam vissza? Vagy ami még gusztustalanabb, elmenetkor fizessem ki, amit kifogtam? 😁 Akkor inkább megveszem a teszkóban 😂
Persze, természet meg minden, de nekem úgy is jó, hogy kifexek szundítani a partra, ahhoz minek a horgász-cécó?
ebben lehet valami mert minél idősebb az ember annál többet van a parton 😁
ha végleg elhalna a puska lehet kiköltözök hetekre a csatorna partra
miért pazarlás? idő van sok, mindegy hogy otthon fekszek vagy a parton
egy percet sem pazarlok 😄
mivel nem vagyok olyan fogyatékos mint te minden kis különbséget ismerek a pecázási módszerekben
aktívnak ez is aktív hiszen egy halfogást több napos előkészület előzi meg
az hogy nem 117 db 5 dekás hakat fogok egy nap hanem 1 db 10+ kilóst semmivel sem kevesebb erőfeszítés
igazándiból te nem érted a bojlis peca lényegét, és csak a külsőségekig jutottál
én ezt az úszós dolgot már iskolás koromban túl léptem
pergetni nincs értelme mert túl kicsik a ragadozók méretei, műlegyezni meg nincs mire
Az tuti 😁 annál haszontalanabb időpazarlást...
úgy úgy...a színészet részét is el lehetne hagyni, kevesebbet szenvednének a halak.