Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nédda,ismerős képek Ucsó képen jobszélen,boroshordó befigyel ugyan a tologatós képet is rakd már fel
Én meg ki se takartam má vagy 4 hónapja...
Jah és a legfontosabbat kihagytam!Vmi fajintos fejidomot kellene kitalálnom,vagy vennem!Csak a gyári műszerfal férjen be!Vagy lehet a gyáriát átfaragom!
Na nekem is van kis hijja..a h.gátló kész, már csak be kell majd szerelni. A számlap nemsoká kész és azt is lehet összerakni. Ha Píít végre megleli a kormánycsapágyat, akkor azt is lehet a helyére faragni. Veszek neki gyertyát, oil szűrőt, oilt. Készül a féktárcsám, a kuplung alsó munkahengerem is. A xenont kiveszem belőle. 1x majd csak kész lesz..valamennyire.
Én megjavítottam a hátulját!Még van 1 pici hijja az enyémnek is-farokidom bal oldala/letört a füle/.De már nembírtam kivárni,vasárnap meg kellett lőni
Én még csak az összerakás részénél járok,de kb 1-2hét és jobb mint újkorában
Halihó!
Itt megállt az idő?Vagy itt vannak a leggondosabb motorosok?Mert vagy mindenki csinosítja,ápolja a gépet,vagy már vereti neki!
http://www.mcnews.com.au/image..." target="_blank">ide illik
Tarka:
Színe sárga-piros-tarka. Élénk, jóindulatú állat. Átlagosan 607 kg élőtömegű, a tehén 600-700 kg, a bika 800 kg. 271 tejelési nap alatt 3208 kg tejet ad. Az alapfajta a tőgy és a tőgybimbó alakulása miatt gépi fejésre nem igazán alkalmas, viszont hústermelő képessége jó. A tejelő magyar tarka génösszetétele 25% jersey, 75% magyar tarka. Tőgye megfelel a gépi fejésre.
KABBBBBEEEEEEEE!
dehogy vagyok lexikon,bár valamikor tanultam.

forrás by Google:

A rozsdamentes acél könnyen kezelhető, egyszerűen tisztán tartható, ellenálló anyag. Emellett hűvösen csillogó szépsége is magával ragadó. A nemesacél mind nagyobb teret követel magának a műszaki anyagok között, de most már a modern konyhában, a lakberendezésben, és a gépjárműiparban is.

A vasat már vagy öt-hatezer éve ismeri és használja az emberiség, ám az ipari fejlődés csak a XIX. század közepén jutott el odáig, hogy megszülethessen az acél. E téren például Henry Bessemer angol vaskohász szerzett múlhatatlan érdemeket 1855-ben, amikor is fegyverek készítésére alkalmas anyag után kutatva újszerű eljárást dolgozott ki: levegőt áramoltatott a nyersvason keresztül, minek hatására a szén kiégett. Az 1864-ben ismertté vált Siemens-Martin-féle eljárás révén az ócskavasat ismét fel tudták használni acélkészítéshez, majd mind korszerűbb módszerek követték egymást.

Rozsdamentes és nemes
A rozsdamentes, azaz korrózióálló változat feltalálása 1912-ben, a németországi Krupp acélműveknél történt; az új termék vasból, krómból és nikkelből tevődött össze. E nemesítő fémek miatt mind a mai napig nemesacélnak is nevezik a hasonló összetételű fémeket.

Persze, az sem mindegy, milyen arányban található meg az acélban a rozsdamentes és egyes savakkal szemben ellenálló VM-acél, amely 13-14 százaléknyi krómot és 1-2 százaléknyi nikkelt tartalmaz, illetve a savakkal és egyéb vegyi anyagokkal szemben is ellenálló VA-acél, amely 18-20 százaléknyi krómból és 8-10 százaléknyi nikkelből áll.

Megéri a pénzét
Az iparban a kényes helyekre készülő kritikus berendezések és az erős korróziós hatásoknak kitett berendezések esetében előszeretettel alkalmazzák, még a lényegesen magasabb ára miatt is. A minőséget ugyanis meg is kell fizetni. Mindezért viszont a felhasználó nem csupán egy sokáig esztétikus képet mutató, különösebb utólagos felületkezelést nem igénylő anyagot kap. A rozsdamentes acél szilárdsága a vas szilárdságánál magasabb, emiatt a nagy erőhatásoknak kitett szerkezeti elemek beépítése során is előnyös az alkalmazása. Ebből kifolyólag előszeretettel választják kötőelemek anyagául. Ezáltal a csavar és az anya a a mindvégig tiszta felületeknek köszönhetően könnyen szerelhető marad, illetve nagyobb terhelésnek is ellen tud állni a kedvező mechanikai tulajdonságainak köszönhetően.

Hogy mi készülhet nemesacélból a konyhában? Napjaink árukínálatát tekintve elmondható: szinte bármi. Ajtólapok, küszöbburkolatok, pultok, polcok, tárolóállványok, szekrények, bútorlábak, munkalapok, mosogatóállványok, mosogatómedencék, csaptelepek, különféle gép-alépítmények, az elszívó berendezések palástjai, a főzőlapok keretei, a bútor frontburkolatai.
A berendezés kevésbé igénybevett részeit általában jó minőségű fából állítják össze a gyártók, ez a kombináció fokozza az elegáns karaktert, ugyanakkor meghittebb, melegebb összhatást eredményez.

Hasznos apróságok
Mindazonáltal az is élvezheti a nemesacél kínálta előnyöket, aki nem tud, vagy nem akar milliókat költeni a konyhájára. Vásárolhat például ilyen anyagból készült, illetve ilyen alkatrészekkel (keverőtállal, -lapáttal, késsel, stb.) ellátott konyhai kisgépeket, kézi eszközöket reszelőtől tálalólapátig, valamint kiváló főzőedényeket.

Igaz, a nemesacél lábasok, fazekak, serpenyők, kukták társaikhoz képest drágának tűnnek, de valóban többet is "tudnak": igen esztétikus kivitelűek, időállók, ráadásul különleges kialakításuk révén energia- és időtakarékosak is. Az egyszerűbbek 10-20 ezer, a márkásabb darabok 40-80 ezer forint közötti áron kaphatók.

A rozsdamentes acélból készült asztali eszközök - gyertyatartók, tálak, levesestálak, süteményestálak, só- és borstartók, kiöntők, cukorfogók, tálcák, üvegtartók, pezsgősvödrök - választéka is bőségesnek mondható, beleértve az evőeszközkészleteket.

A nemesacél tárgyakról persze sokan gondolhatják azt: lehet nélkülük élni - ami kétségtelen tény. Ám talán az sem mellékes szempont, hogy velük még kellemesebb.
szia tarka latom kesz lexikon vagy nem is kell nekem utana nezni hogy mibol van a rosdamentes acel pl:csavar,lemez arra rajottem mar h magnes nem fogja es nehezebb mint a sima szen acel es langvagoval sem tudom vagni csak lezerell
A vas fémes tulajdonságú kémiai elem, rendszáma a periódusos rendszerben 26, atomtömege 55,845 g/mol. A vegyjele Fe, ami a latin ferrum szóból ered. Elemi állapotban szürkésfehér, szívós, jól alakítható fém. A földkéreg 4,8% vasat tartalmaz különböző vegyületek alakjában, elemi vas a természetben nem található (eltekintve a meteoritvastól). Az elemek közül ennél több csak oxigénből, szilíciumból és alumíniumból van. A vas ipari fontosságú elem. Érceiből redukálással állítják elő. Először a nyersvasgyártási eljárással nyersvasat, öntészeti célra öntöttvasat, az acélgyártás műveleteivel acélt állítanak elő.
ennyi ami hirtelen eszembe jut a vasról....
Hiányzol Te boszorkány, valamikor dumálhatnánk egy nagyot!
Marha!
Te csak ne legyél érdekbarát, mert megfejellek!
Milyen a vas?
az aláírás lemaradt: érdekbarát.
A FELEL LEMARADT.

köszikösziköszikösziköszikösziköszik
öszikösziköszikösziköszikösziköszikösziköszikö
szikösziköszikösziköszikösziköszikösziköszikösz
iköszikösziköszikösziköszikösziköszikösziköszik
sziköszikösziköszi
Nehari b@szki, de tuti volt,hogy ideÉr. És mÁr el?tte milliÓszor megkÖszÖntem. És most is megteszem: kÖszÖnÖmkÖszÖnÖmkÖszÖnÖmkÖszÖnÖmkÖszÖnÖmk
ÖszÖnÖmkÖszÖnÖmkÖszÖnÖmkÖszÖnÖmkÖszÖnÖmk
Héééééééé! És az enyémek?
OK! Beleírtam a telefonba. Majd