Hát urak, ez szerintem egy rendhagyó január 2. lesz. Nomárcsak azért is, mert január másodikán még nem ültem közúti motoron, csak cross gépen meg állandóan quad-on. És zseniális volt ma gurulni egy kicsit. Aki teheti menjen egy karikát mostanság, hétvégére lesz olyan hely, ahová 15 fokot mondanak. Részben elszomorító, de most megvallom egy kicsit örülök neki. Persze áprilisban meg szidom majd az anyját is.
Írható a gyári ECU bizonyos kereteken belül persze nem úgy mint 1 PC-el.
A belövés 30-40 körül van.
Igen Oszival ezt is beszéltük hogy ha nem talál rajta semmi olyat akkor elég nagy valószínűséggel szegény a keverékem hidegindításnál.
Az enyhén előjövő problémán a torpanást érted?
Mert nekem az az új szűrővel és az enyhén nyitott gyári dobommal sem szünt meg.
Nem csak a dobok miatt akarom elvinni ago-hoz hanem mert Oszival is beszéltük hogy lehet szarrá van már irogatva az enyémnek is az ECU-a így legalább arra is fény derül....
Értem, hát most kíváncsi leszek milyen lesz a motor, mert ahogy megjött az új légszűrő összehasonlítottam a régivel. Kurva koszos volt már. Talán ezzel megoldódik a néha fellépő probléma. Akkor meg talán nem kell variálni az ECU-t. A yoshimura viszont csak csábító. Biztos hozzáméretezték, de lehet csak rendszerben lenne értelme. Ezt te lehet jobban tudod.
Még nem állok vele túl jól vizsgaidőszak stb stb.
Tuti hozzá kell még az én 55-58mm-hez is hozzá fogom lőni.
Az a baj hogy ha túl nagy az átmérő az öblítés nagyobb lesz illetve a folytás kisebb és az áramlási sebesség is csökken és a nyomás a dobbán kisebb lesz adott fordulatszámnál.
Mivel lambda szonda nincs a gépünkben ezért az ECU azt nem tudja figyelni milyen lambda érték van a kipuf.-ban azaz hogy az mennyi üz.a. tartalmaz ezáltal a befecskendezés mennyisége se lesz optimális.
A sokkal nagyobb átmérő nyomatékot fog inkább hozni de ez persze függ a dob hosszátol és a folytás nagyságától is.
Ha vége a januárnak akkor talán már be tudom fejezni a méretezést és akkor pontosabb értékekkel is tudok majd szolgálni.
Hogy haladsz a kipufogód méretezésével? Milyen átmérők jöttek ki?
Tudnék olcsón yoshimura RS3-as dobokat. Szerinted a sokkal vastagabb átmérő mit hozna a mostani 40-es helyett? Ahhoz tuti hozzá kéne lőni az ECU-t?
Boldog Karácsonyt kívánok Én is minden kartársnak! Remélem mindenkinek jól telik, békében nyugiban, problémák nélkül és a munkától távol. Hál' Isten nekem is így telik most. Csak jöhetne már a meleg!
De ha belegondolok addig minek lövessem be amíg nincs komolyabban felhúzva a blokk. Most ha egy hónapban 1-szer megtorpan nem oszt nem szoroz
te lőttél már bele lóvét az biztos ez már meg se konnyanhat
Meglátjuk milyen lesz a motor az új futóművel, hogy érdemes-e egyáltalán több pénzt beleraknom.
A belövés 30-40 körül van.
Igen Oszival ezt is beszéltük hogy ha nem talál rajta semmi olyat akkor elég nagy valószínűséggel szegény a keverékem hidegindításnál.
Miért írható a gyári normálisan? Mert akkor olcsóbb lenne, de ahogy nézem a PC nem rohadt drága +a belővés munkadíja.
Nálad az is fura, hogy nem indul. Most ha kiviszem az akksit akkor elsőre pöcc-re indul.
Mert nekem az az új szűrővel és az enyhén nyitott gyári dobommal sem szünt meg.
Nem csak a dobok miatt akarom elvinni ago-hoz hanem mert Oszival is beszéltük hogy lehet szarrá van már irogatva az enyémnek is az ECU-a így legalább arra is fény derül....
Tuti hozzá kell még az én 55-58mm-hez is hozzá fogom lőni.
Az a baj hogy ha túl nagy az átmérő az öblítés nagyobb lesz illetve a folytás kisebb és az áramlási sebesség is csökken és a nyomás a dobbán kisebb lesz adott fordulatszámnál.
Mivel lambda szonda nincs a gépünkben ezért az ECU azt nem tudja figyelni milyen lambda érték van a kipuf.-ban azaz hogy az mennyi üz.a. tartalmaz ezáltal a befecskendezés mennyisége se lesz optimális.
A sokkal nagyobb átmérő nyomatékot fog inkább hozni de ez persze függ a dob hosszátol és a folytás nagyságától is.
Ha vége a januárnak akkor talán már be tudom fejezni a méretezést és akkor pontosabb értékekkel is tudok majd szolgálni.
Tudnék olcsón yoshimura RS3-as dobokat. Szerinted a sokkal vastagabb átmérő mit hozna a mostani 40-es helyett? Ahhoz tuti hozzá kéne lőni az ECU-t?
na aztán este nem nagyon berúgni!
Üdv
Egy megtévedt Hornetes...:D
Boldog új évet mindenkinek!
Boldog újévet pedig így előre is.
Bocs srácok de elég sűrű volt ez a karácsonyi időszak így csak most tévedtem ide.
Remélem mindenki hízott épp eleget ahhoz hogy a motorjáról lefolyjon.
Mindenesetre én most vettem egy ilyet előre, ahogy viszont látom a gépet már megy is fel
www.motorkarpit.hu