Az akkor annyi idő, ha kint 58 fok van... :-)
én 53-55 fok közé melegítem, aztán 75-80 csak lassan megyek.
Kitolom a garázyból, szépen bebattyogok, felveszem a bőrrucit, csizámát, sisakot, kesztyűt. Addigra már majdnem 50 fok. Szóval mérd le az időt, szerintem simán van 5 perc. Legalábbis nálam.
Erdekelne a szemelyes tapasztalatotok az S es az N verzio kozotti komfort kulombseggel kapcsolatban.
Tavaly azert kezdtem jogsit csinalni, mert nagyon tetszett az idomos motor, naked egyaltalan nem jott szamitasba. Ha hulyen hangzik, hat hulyen, de ez volt :)
De aztan a CBF500 nyergeben rajottem, hogy annyira nem is all tolem tavol a naked, mostanaban meg mar azon kapom magam, hogy nem is bannam, ha nem lenne idom a leendo gepemen.
Na eddig a mese.
Olvastam rengeteg tesztet mindket tipusrol, ismerem a kozhelyeket, az erdekel, hogy szemelyesen mit tapasztaltatok!
Nem fogok szaguldozni, ez egeszen biztos, autopalyan maximum 140-150 szokott lenni autoval is, motorral sem fogom tullepni.
Ebben az esetben van-e ertelme a fejidomnak? Nincs viszonyitasi alapom, meg csak varosban kozlekedtem.
Erdemes-e tehat az N verzio viszonylagos "kenyelmet" elcserelni az S verzio idomaira ilyen felhasznalas eseten?
A debrecen környéki topikban nézz szét..van pár 650-es kolléga.
Quadsecurity és spityu néven futnak.Lehet vannak többen is de én csak őket ismerem.Spityu gépéről asszem videó is van fennt..
Ha sracok, TSanyi valaszat kicsit eroltetettnek ereztem, de a puncis pelda abszolut meggyozott
Viccet feltereve mindenkinek koszonom a valaszokat.
Mar nagyon varom a joidot, valamint azt, hogy osszegyuljon a penz, hatha meg tudok csipni egy 10 evnel fiatalabb darabot.
Tenyleg, vannak a forumon debreceni SV-sek?
Akinek nem lennek a terhere, annak megneznem a gepet eloben, csak hogy ismerkedjek vele.
A punci is üzemi hömérsékleten csúszik jól nem pedig hidegen szárazon...
Egyébként a kreszben is szerepel asszem kérdésként ez...ott a mihamarabbi indulás a helyes válasz..De én ezt letojom!Szervízfönöktől vettem a gépet az azt mondta hogy ne induljak hidegen mert hosszú távon nem tesz jót neki csak küszködik nem optimákis a kenés a hideg olaj miatt stb.. nem tart semeddig megvárni míg bemelegszik aztán akár nyélen egykeréken mehetek az utca végéig..én ezt megfogadtam és igy is teszek..kivéve a keréken az utca végéig
Annyit remelem nem nalam eri meg.Bar ahogy most a penzugy all nalam.
Igaz minden szervizanyag megvan meg lejarom a km ert es csak belerakom igy 6e ig semmi nem kell csak benzin.
De szegeny kocsi.Aaaaaaa 150e res szerviz.Onindito teljes vezerles olaj meg szorok 4 gyertya termosztat.Meg szamolni sem merek.Lehet leallok vele es go motor.
minden évben előjön ez és a válasz is......ha megtalálnám a cikket linkelném, de így csak a lényeget írom.....azért forszírozzák az azonnali elindulást, hogy a katalizátor minél hamarabb melegedjen és elkezdjen dolgozni, ezt gyakorlatilag az utóbbi években több helyen leírták, de a motornak ha belegondolsz árt hisz a hézagok még nagyok és így jobban is kopik főleg ha a forgalomban még rá kényszerülsz, hogy pörgesd is a motort.....csak a környezetvédelem miatt erőltetik pedig amennyivel hamarabb kopik el a motor ez miatt szerintem a gyártás és javítás épp az ellenkező hatást váltja ki.
Csak azert kerdem, mert a munkatarsam Nissanjanak a service manualja azt tartalmazta, hogy inditozas utan kotelezoen el kell indulni, meg telen, fagyban is.
Ezert gondolkoztam el rajta.
Azt csinálsz amit akarsz, de a motorok ugyanúgy működnek mint 100 éve csak jobbak az anyagok, de nem véletlenül van üzemi hőfok......ha nem is 80°-ra, de kb 60°-ra érdemes elindulás előtt melegíteni az épp annyi amennyi idő alatt a sisakot és kesztyűt felveszed.....
Szervizkönyvbe semmi, de szerintem olyan 60 foknál ráülhetsz és akkor is finoman kezeld! Mert ez csak a víz hőmérséklete, az olajé más! Szóval szerintem melegítsd! Nem árt neki, ha kicsit befűtesz neki indulás előtt!
Nem akarok vitat kavarni a kerdesemmel, csak a kivancsisag hajt.
Csak azert szolok elore, mert kulonleges kepessegem az elfajulo vitak kirobbantasa akar lenyegtelen kerdesekben is :)
Naszoval az orok kerdes: KELL melegiteni a motort elindulas elott, vagy az inditozas utan AZONNAL el kell indulni es a motort alacsony fordulatszamon tartva kozlekedni?
Ezzel kapcsolatban altalaban mindenkinek megvan a maga igaza, de engem az erdekel, hogy mi van a jargyany szervizkonyvebe irva?
én 53-55 fok közé melegítem, aztán 75-80 csak lassan megyek.
Kitolom a garázyból, szépen bebattyogok, felveszem a bőrrucit, csizámát, sisakot, kesztyűt. Addigra már majdnem 50 fok. Szóval mérd le az időt, szerintem simán van 5 perc. Legalábbis nálam.