Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez is igaz
Mi a teló számod , felhívlak !
nehogy csalódj a z750ben... Mentél már vele? 650eshez képest nemtudom milyen de én a hornet után ráültem és egy hatalmas csalódás motor volt
Én a padlásra leteríttettem 10 cm-es üveggyapot paplant. Homlokzaton 10 cm-es polisztirol szigetelés, nyílászárók is cserélve lettek. Sikerült megfelezni a gázszámlát, igaz ebben a rezsicsökkentés is benne volt, de akkor is nagyon megérte.
Ha profin meg van csinálva akkor nincs vele gond. Ha meg kóklerek csinálják, lehet akármilyen az alapanyag.
Falra se, azok a jaratok amit beleragtak az egerek.
Azzal nyomom én is.
Nekünk bevált a szigetelés a meleg és a hideg ellen is, de a hosszan tartó kánikula ellen az sem véd, mert azért kell szellőztetni is, nálam meg még a számítógép is fűt.
és az üveggyapot?
fűtésrendszerben otthon vagy?
(huszonéves központit kellene felújítanom itthon)
Homlokzatra jó az EPS !
Padlásfödémre és ferde tetőbe csak kőzetgyapot !
Tűzálló + az egér sem szereti
Eddig 630 ért hirdettem, most vettem le ennyire, mert már a harmadik z750 ről maradtam le... Inkább vigyék és pótolom többel... Valahogy csak összekaparok még egy százast..
Ez most komoly ? Ennyi pénzért sem viszik ? Hihehetetlenül lent vannak az árak. Pfff
és ne EPS legyen a szigetelőanyag.
Katasztrofa hogy néz ki párév mulva.
Sziasztok! Akciós a motorom!
Nagy a ház, egész nap süti a nap. Már annyira átmelegedett minden hogy melegek a falak is. Klíma kell mindenképp. Ezen nincs is para, kérdés hogyhogy érdemes e az inverteres de már megkaptam a választ
A szigetelés vastagsága is nagyon számít !
Ha 5-8 vastag , akkor ilyen tartós 35-40 fokban ez már kevés !
Persze függ a tájolástól is. De manapság ilyen meleghez 12-16 cm kell legalább , hogy a lakásban 25-26 foknál ne legyen melegebb.
Az üvegen sokkal több meleg ,hideg jön be , mint a falakon.
Ezért is fontos a jó szigetelésű üveg !

A tetőterek hőszigetelése ennél bonyolultabb dolog műszakilag jól megoldani. Itt már a 20-25 cm is kellene a hazai pénztárcához képest.
Külföldön már 35-40 cm-nél tartanak !
2db ventilátor, 6-10 000ft.
Szigetelve van. De nem tudunk mit csinalni, felmelegszik bent a levegő plane ha ki be maszkalunk. Ejszaka nem hul vissza, nem mozog a levego.
holnap motorral pancsolni vhova vki!?
elvileg nem lesz ekkora meleg,de fázni nem fogunk(30fok)
Inkább hőszigeteljétek a házat , cserélni az üveget 3 rétegűre, vagy az egész ablakot , árnyékolás mindenhol.
Ez egyszeri beruházás , de megtérül...
A klímánál meg fizetheted mindig az igencsak megemelkedő villanyszámlát,
Nem beszélve arról , hogy a hőszigetelés növelése nem csak nyáron olcsóbb megoldás ,de télen is igen csak csökkenti a fűtési költségeket.
Inkább több részletben is hőszigetelni , mint klímát venni ...
Koszi mind kettotoknek! Azt hiszem a Vanyek fele ut lesz nalunk is
Nézd meg a gyújtáskapcsolótól jövő vezetékeken megvannak-e a feszültségek rendesen.
Sziasztok,

sv 1000 2005ös motoromon C42-es hibakóddal küzdök.
Olvastam, hogy kell 100ohm-os ellenálást betenni a piros és narancs/citromsárga vezetékek közé. Csinálta már ezt valaki?

Illetve nekem a slusszkulcs alatti kötegben 2 piros vezetékem van, mindegy, hogy melyikhez forrasztok? (gondolom nem...)

Akinek van tapasztalat légyszi írjon

Köszi
Kornél
Egy dual klíma 400E ft míg egy sima 110-130, szóval 2 simát kell felrakni, haveromnak 2 napja intéztem pont a klímát. Ha az inverteres klíma tönkremegy akkor komplett csere van, mig egy sima on-off-osnál egyszerű alkatrészek vannak mint egy kocsiba. Havernak 2 on-off-osat vettem és nekem is 2 olyan van. A baj, hogy 3,5kw-osba már csak inverteres van, de talán még ki lehet fogni 1-2 db-ot. Hogy milyen márka? A praktikeres Orion meg egyéb kínai szarok pontosan ugyan annyit mennek el mint a Daikin, Samsung és egyéb japó tesói. Néztem Daikint ami elvileg a legjobb, hát nagy bettükkel ott van hátul, hogy made in kina... Mi Gree-t vettünk.
Valahogy úgy.Nem ki-be kapcsol, hanem szabályozza a teljesítményt folyamatosan.