Amiért mégsem gyorsulunk kamionnal...mert hát megtehetnénk az utcán hisz még az én öreg gépem is ugyan csak 420 ló, de közben 1800nm körüli és hát üresen alapjáraton elindul 8.-ban a 16-ból gázra meg szinte az indulás után azonnal alsó 5.-ben indulva 40-50-nel megy a szerelvény......igaz 87-nél letilt, de addig ha üres igen fürgén tud gyorsulni. .....viszont nem sok ilyen gyorsulás kéne, hogy minimum a kuplungot, de a hajtás többi részét is cserélni kellene. ....amúgy ha fürgén kell szgk-k közé besorolni üresen akkor néha indulok alsó 4.-ben és többnyire sikerül besorolni... .....amúgy 70-nél üresen gázra elforog a kerék ha csak egy kicsit is csúszik az út (poros, vizes, stb.)
Igen, de a pad egyből visszaszámolja főtengely-nyomatékra.
Igazad volt amúgy, de nem úgy, ahogy gondolod. A keréken még kevés is, amit számoltam, kicsit rosszul skáláztam be a kerékméret hatását (írtam is, hogy nem 100% stimmel a skála, de az arányok tuti) szóval éppen 4X-ese a valós érték, mint amiket írtam, igen, kb. 3400Nm egy ezres GSXR-en a csúcs. Ha 300KG-al számolod a masinát vezetővel, ez kb. ki is adja a bő 1,15g gyorsulás, ami kb. stimmel, ha azt veszem, hogy 0-100-on jó pilótával "megelőzi a szabadesést", azaz a 2,84s-es 0-100 értéket.
Nem volt még sok időm utánaszámolni, és mint írtam, nem vagyok fizika guru sem, de eddig ez tűnik a helyes értéknek.
Az GSX 1400-en padon 120Nm volt hátsó keréken...szerinted akkor a függőleges tengely értékei jó?
Szerintem fordítva ülsz a motoron...
Az összehasonlításnál mi fix paraméter, a motor (száraz, vagy feltöltött) tömege, vagy rakomány? A 260 kg-ra feltankolt 1400-esem úgy ott felejti egy 70 Loval egyhengeres pl 690 KTM a 130-150 kg-os tömegével, hogy közben én is és a másik pilóta is kg azonos testsúlyúak vagyunk...
Ha valamire való összehasonlítást akarsz, akkor beleveszed a menetkész tömegre eső nyomatékot teljesítményt, különben csak Ìr manók szivárványait rajzolgatod...
Én mennék valamerre. Lehet hogy egy darabig csak ez a hétvégém lesz szabad.
Zoli, Horvát előtt neked is kéne egy főpróba. Öcséd se jönne le szívesen platóssal a tengerpartig.
De azt nem tudom mi adja ki.