Nekem is eszembe jutott, hogy alá kéne dugni valamit, de nem mertem feszegetni a dolgokat, így inkább ellenállást mértem és érdekes módon tök olyan számok jöttek ki mint amit írt a leírásod. Aztán megnéztem a szervízkönyvet, ahol a TPS-nél ellenállást kell mérni, nem feszkót. És nem az alsó és felső szálon, hanem a felső (negatív) és középső szálon (változó áram), mert a piros (alsó) az a "delej".
Mindegy, 100 szónak is 1 a vége; kész van, rendesen működik!
Mint mondtam, egyáltalán nem értek az elektromossághoz. Egyébként nem kis fejtörést okozott nekem is, hogy meg tudjam mérni amit a leírás ír, mert összedugott csatlakozóknál elég nehezen tudtam én is mérni, de végül úgy oldottam meg, hogy bedugtam egy darab drótot, vagyis kettőt és így már volt mihez fogni a multimétert. Lehet, hogy nem a legpontosabb, de mondom, 3-4 próbálkozás után jó lett. Én is úgy állítottam, hogy 2000-re pörgesse, annál több nem kell.
Én is beállítottam a hidegindítási kezdő alapjáratot, de csak 2000-re, ne pörögjön jobban hidegen...
Amúgy hibás a leírás! nNem tudom észrevetted-e, hogy a TPS-en akar a leírás V-ot mérni? Hát kérdem én?! Hogy mérünk feszültséget úgy a TPS-en, ha rajta van a dugója? A dugón lehet feszkót mérni, de az csak annyi, hogy ad áramot a TPS-nek, hogy tudjon dolgozni azon az ellenáláson, amit beállítasz neki. Ugyanis nem voltot kell mérni a TPS-en, hanem ellenállást 200K ohm értékig tekerve a multimétert. Nekem 1,21 ohm-on piszkosul felpörgött (2500-3000), így 1,32 ohm-on lett 2000.
Sziasztok!
Húsvét hétfőre, locsolás helyett szervezek egy kis gurulást, lehetne belőle Sv-s összeröffenés is. Visegrád, Üvegtigris és környéke. Budapestről indulnánk, nyugodt tempóban. Én biztos, hogy megyek, remélem csatlakoztok még páran. Ha van rá igény, akkor jelezzetek és megbeszéljük részletesen:)
Széles utat!
T. Norbi
Kb 1 hónap múlva amikor összejön a pénz.... Keresni foglak SV 650S (2000)alkatrész ügyében. Ugyanis akaratom ellenére sikerült sikerült motor elejét átalakítanom. Hol keresselek majd ? Email ? Skype ? Telefon ?
Persze én is imádom benne, csak eddig ezt a dolgot kicsit kulturáltabban tette:) Most már túl nagyot durran, és többször is.
Ez szerintem már a kicsit túlzás kategóriába esik. :) Akkor úgy kérdezem mivel lehetne kicsit visszaenni belőle? Elképzelhető egyébként, hogy sok anyagot kap, azon hol tudok visszább venni?
Időjárás függvényében engem is érdekelne egy túra!