Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igazad lehet. Erről a 25 kW-osról, ha tudsz bővebben... plíííííz
Menj má ki.
Ne beszélj róla.
Ha ennyire jó a helyzet.
Le vagyok maradva, mit fognak behozni júli 1-gyel?
Mivel a fuvarozóknak van valami érdekvédelmük és szerintem nem mindenki wabi szintű lehet esetleg kis érdekérvényesítés akár torlasszal és még sorolhatnám.
De az tuti hogy nem csak állnék és keresnék fűnyírást Dortmundban.
Nekem eddig az utóbbi 5 év volt a mélyrepülés.
Talán tavaly mérséklődött a visszaesés.
Idén is ez látszik.
Kivárok mert nem tehetek mást.
Nem hiszem hogy kapkodnának a nyelvet nem tudó bútorbolti eladók után.
Peco költsége tavaly angliában (ahol a legdrágább elvileg) hetente 1 főre 70-80 font volt, 2 főre 120-130. Most lehet felment 100 illetve 150re. Ez az egy dolog az, ami sok kint, de szintén nem annyival több, mint amennyivel nagyobb ott a fizetés.
Igen szülői ház. De sztem senki sem akar 40 éves korára még szülői házban lenni. És a szülői házat ugyanúgy fennkell tartani a szülőnek havi 60ezerből és akkor mer megint ugyan ott vagyunk.
Az jó, de itthon egy 200000 körüli pénz már nem elég......160 körül lehet keresni itthon nemzetközivel meg 250-et, de abból elég sok elmegy....
Tudod igazából nem hittem el, hogy megteszik....még most sem biztos hisz még "mindössze" törvény van rá az meg ugye annyit ér amennyit minden szavuk mostanság.....,de mivel pénz van benne nem kevés ráadásul a pénteki kommünikéjükben kijelentették, hogy nemzetbiztonsági szempontok miatt a közbeszerzést elhagyják és kiválasztják a céget aki utána annyit számláz amennyit akar így az esély 90% körüli lett, hogy tényleg megcsinálják....a legtöbben még most sem hiszik el és bizakodnak....
Szerintem szürkét.
inkább beszéljünk arrol hogy milyen bukót vegyek
Itteni cégek kifelé ajánlatai?
Esetleg TIR kamion?
tudom hogy szar de szobipeti faterja elég jól megél belőle.
Próbálok konstruktív lenni.
Nem szeretnék kuncsorogni, annyira nem ismerem....gondolom a mail fiókja tele van ilyen üzenetekkel...
Ápropó ha már qqriq...............nem tudna találni melót kinn neked?
Próbálnám felvenni a kapcsolatot vele ha ekkora a gebasz.
És ha levan zsírozva a jó élet lehet keresni a lányoknak és a mamának apránként és szép lassan fél év alatt megvan a kinti élet mint qqriqnak.
Mondom.
Csináld.
Beszédhez már késő van.
Max segítesz postázásban.
Ugyanis az én szakmám és nyelvtudás híjján kurvára semmi esélyem.
Így marad a remény hogy bajnai megoldja.
Mint mondtam de már kezdek fáradni ebben az egészben ROHADTUL NEM A KIMENETEL A BAJOM.
TEGYE AKINEK VAN BÁTORSÁGA.
Most komolyan havi 1500-ból fűnyírásért te jó életnek nevezed ha 600-800-at fizetsz lakásért 200-at rezsiért 3 embernek?
De tényleg értelmetlen.
Én a következő 4 hónapot kinti álláskereséssel és nyelvtanulással tölteném a helyedben.
Bár az elmult fél évet is azzal töltöttem volna.
Itt pontos árakat és lehetőségeket találsz....qqriq blogja a kinti életről....
Értelmetlen ez a vita.....mert senki nem akart elmenni és nem akar most sem aki eddig nem ment el....ma már csak az megy akinek nincs más lehetősége, Te viszont arra alapozod az érvelésed, hogy itthon meg lehet élni akármi is van....hát nem lehet....a mi konkrét példánk(és még egy halom kollégámé) az, hogy ha július 1-től él a rendelet amire már törvényt is hoztak akkor attól a naptól semmiféle bevételünk nem lesz és a drágán megvásárolt munkaeszközünk pont annyit ér amennyit a MÉH-ben adnak majd érte....rá max 3 hónapra bevétel hiányában már se ház, se kaja se semmi....jelenleg bármennyire nehéz is, de fizetünk mindent amit kell, de ennek a lehetősége vész el....azzal már nem lehet érvelni, hogy mindenhol szar nem csak itt mivel itt már nem csak a jelen hanem a jövő is leveszett....kilátás nincs csak a haveroknak....és igen, segédmunkás senkiháziként kapok legfeljebb melót....pont mint itt csak az a különbség, hogy ott a minimálbérből ember módjára lehet élni....nem csak London van a világon ahol qqriq jól leírta mik az árak a lehetőségek és tényleg drága a lakás(más nem)....
A kérdés még fenn ál.
Mennyi is a peco költsége ha nem biztosítja ingyen a cég?
Ugyanis Foregonnak szerencséje van és talált olyat aminél ez adott.
És Valahol felőtt valaki.
Ergo ha ez nem sártorban történt 60-ból általában marad a szülői ház melege.
Általában.
Amit szeretnek kihagyni az egyenletből.
Itthon a 60ezer mellé a lakás telefon fűtés ingyen áram jár?
Én azért nem vagyok kint, mert egyrészt nem tudok nyelvet, másrészt ezek a lehetőségek sem csak úgy potyognak az égből. Azért meg hogy majd lesz valami, nem megyek ki.
1500 ból kell még fizetni szállást?
Vagy kap egy 1,5 szobásat ingyen telefonnal amit nem kell fizetni és se fűtést se vizet se áramot?
Mindezt plusszba?
Mert ha nem akkor a következő hogy mért nem vagy kinn már 2-3 éve?
Nincs terülj asztalkám kint sem, és még egyszer mondom, aki kimegy segédmunkázni az nem azért megy ki, hogy ducati legyen, hanem hogy kaja az asztalon. Ez az amit nem értesz meg, hogy aki kimegy az nem a jobb élet reményében megy ki, hanem az élet reményében.
Nem dolgoztam kinn, viszont most megy ki unokatesóm havi 1550 euróért kipszkartonozni. Tavaly másik unokatesóm nyírta a füvet hollandiában 1500ért havonta. Lehet akkor számolni, hogy itthon hogy lehet megélni havi 60ezerből 12órát rabszolgaként dolgozva, vagy pedig kint havi 1500ért normális, betartott munkaidős állással.
Kint keres 400ezret, az a magyar fizu 6 és félszerese. Még ha a megélhetést 5xösnek is számoljuk a magyar árakhoz képest (ami persze nem így van..) akkor is havi másfélszer annyi fizuja marad. Erről mi a véleményed?
Az érveid nem pattannak le rólam, már mondtam az előbb is hogy úgy igazad van, hogyha itthon keres 2-300ezret valaki és van család ház stb. Ezzel csak az a baj, hgy én nem ismerek olyat a környéken ahol ennyit lehetne keresni.
Pont azt ugatom hogy 10 év szívás után fáradt bele a rokon.
És kezd tele lenni a tököm hogy mindenki lusta nem dolgozó kiskirály igényű embernek titulálja közben halvány fingja sincs mit csinált és mennyit.
Autómatikusan.
nem haver ismerősének a fórumtársáról beszélek bassz.
És bokáig vízben salátát pakol meg thai-mongolokkal versenyez szalagmelóért.
Amikor 10 éve kezdte pont a szobipeti féle érveket halottam szó szerint tőle.Komolyan szó szerint.
Most elbeszélgetve tőle nem gondolom hogy a 10 éve meglévő lehetőségek ugyanazok.
Akiknek bejött azok nem 1-2 hónapja mentek ki.
Hanem akkor mikor a rokon.
Akkor annyit keresett salátapakolással hogy egy V.-ös golfal jött haza.
Most meg most van és igen elkeseredetten keres melót.

De mint mondtam biztos jobban lehet ezt érezni Borsodban úgy hogy egy hónapig kamionozott valaki nem most.

Akinek jó esélye van egy normális élet kialakítására az Laller ha tanul nyelvet.
Keresett ritka szakmája van,tapasztalata,és már most kinti multicég itten részén dolgozik tehát átment egy szűrőn.
Van lehetősége itthonról cégen belül jó dolgot összehozni.
Nem segédmunka hanyatt homlok ki és felégetni itt mindent.
Olyat nem ismerek. De itthon abszolút nulla lehetőség van.. kint meg azért van olyan meló amihez nem kell nyelvtudás. Elsőre meg nem biztos hogy csapot papot itt kell hagyni.. elég ha a családfenntartó megy ki pénzt keresni (még mindig jobb abban a tudatban kint elszigetelve nyomorogni, hogy itthon a család nem fázik és éhezik.. mint velük együtt itthon ülni a fűtetlen lakásban, tologatva a kifizetetlen csekkeket)
Kezdek belefáradin.
40 felett nulla nyelvtudással egy feleséggel és egy kis gyerekkel segédmunkából?
Egyénfüggő ez... ismerek pár embert aki kiment nyugatra szerencsét próbálni (saját korosztályomból) aki link volt és gyors pénzt akart az hamar visszajött és pofára esett, a normális hozzáállásúak pedig mind megtalálták a számításaikat. Látva hogy itthon mennyire nincsenek már munkahelyek, majdnem teljesen biztos vagyok abban hogy egy minimális szint megütése esetén sokkal könnyebb nyugaton elhelyezkedni.. pályakezdő fiatalnak lenni.

A képhez hozzá tartozik az is hogy itthon is lehet sikeresnek lenni.. csak éppen sokkal nehezebb. Mert ismerek ilyet is..
De.