Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Felejtsd el.
Tényleg felesleges bármit mondanom.Gyakorlatilag lepattan rólad bármi érv.
Kinn terülj asztalkám van és úgy válogathatsz a dúsgazdag segédmunkás állásokból amiből fél éven belül ház-kocsi-ducati 1098-as kerül a 3 állásos garázsba.
Szinte éreztem hogy a büdös életbe nem dolgoztál kinn segédmunkásként.
Kívánom hogy 2 hónapon belül tedd azt és jöjjön be a dolog neked.
Nem raksz rá akkor karcálló fóliát vagy mi? Elvesztettem a fonalat
Se fel húzni, sem megsérteni nem akarom, csak teljesen más szemszögből látjuk a dolgokat. Ebben igazad van, a fiatalok még próbálnak kitörni, az idősebbek meg már nem tudnak/mernek mert nekik van veszíteni valójuk. És igen, amit mondok az a "biztos" mert nem azt mondom amit neten olvaastam meg a filmekben láttam, hanem amit a saját bőrömön tapasztaltam.
Elbeszélünk egymás mellett. Aki kimegy, az azért megy ki mert az a bizonyos létminimum sincs már meg neki, és nem akarja kint felépíteni ami itt volt neki, mert itt már nem volt neki semmi. Az nem fog kimenni akinek van itthon egy jól kereső állása ház kocsi stb.. Ezt próbáltam elmagyarázni neked is, csak te sértésnek vetted, hogy neked is gondolom megvan a jó állás ház kocsi motor, eszed ágában sincs kimenni mert jó itt is. Lehet hogy te is szívsz, de legalább neked van valamid. Na aki kimegy, az hiába szív, nincs semmije...

Épp ezaz, hogy szerintem már teis voltál külföldön jó párszor, mégis azt mondod hogy amennyivel többet lehet keresni kint, annyival drágább is a megélhetés közben pedig ott sokkal jobban élnek arányaiban ugyanannyi pénzből.

Számszerűen? Dolgozni nem dolgoztam kint, viszont fater tizen éve kamionos, és volt már olyan hogy hónapokig én sem szálltam ki a kocsiból. És tudom, hogy nem sokkal drágább a havi ellátása egy embernek, de amennyivel drágább annyival jobb is. Amíg itt megveszed a "németben készült" aldis sonkát az televan zsírral meg cafattal, amit meg németben veszel másfélszer annyiért az szín hús. És ez csak egy példa a sok közül. Vak kint rokon és sok ismerős, de nem terveznek hazajönni. Nem véletlenül..
Nyugodt vagyok mint nyúl a hurokban.

Az baxxa fel az agyam hogy összelapátoltam a kukásnarancs gépemet ideiglenesen és akkor kezd el szakadni az eső mikor fotós pózerkedésre kitolnám.
ne húzd fel magadat . nincs értelme. a mai fiatalság nem úgy gondolkodik mint az "idősebb " korosztály, bár van közöttük is kivétel. meggyőzni őket , na azt biztosan nem lehet. amit ők tudnak, hallanak az a biztos.
Ez a környezetvédelmi tiltásnak a kivételére szolgáló funkció a fokoztakijelzőnek.
Volt ilyenem.
Hogy őszinte legyek nem vettem észre előtte-utána összehasonlításban a használatban.
Lehet nem értettem hozzá.
Közelében sincs az eredetileg jogosítvány miatt gyárban beiktatott 25 KW-os tiltásnak.
Nos két malomban őrlünk.
Nekem a jól megélés nem a kaja-fedél-ruha háromszög és még egy kis félretett pénzt jelenti huszonévesen.
Ez a létminimum.
Hanem ha itthon nem megy jól felégetem a teljes itteni életem és kinn családdal egy-két év alatt ugyanazt felépíthetem mint itthon.
Neked egyszerű megoldás hogy lelépsz és ha nem jön be itthon még mindíg megvannak a szülők van hova visszatérni.
Most itt nem ez a helyzet konkrétan.
És tuti hogy nem azt mondom itthon jobb mint a külföldi munkával mert az szar.
Akkor nem figyeltél vagy akaratlagosan elsiklasz a lényeg felett.
Az az egész mondandómnak a lényege hogy nem terített asztal vár és segédmunkából nagyon nehéz bárhol eltartani egy családot.

Az meg egy vicc hogy a kinti árakat és termékeket asonlítgatod nekem.
Mintha én nem mentem volna kintre soha.És hülye lennék.

Pontosan ezeket a szavakat hallottam a rokonoktól.5x jobb fizetés 3x olcsóbb megélhetés és félre tudok rakni.10 éve.
És a nagy erőködésbe inkább hazajöttek.
Nem nagyigénnyel nem luxus követelményekkel és nem kiskirályként akartak élni.
Végezetül hogy halljak konkrét példát számszerűen.

Mennyit dolgoztál kinn gyárban?
Hágy évet?
Milyen pecot mennyiért béreltél?
Esetleg minden gyári melósnak ingyen szolgálati lakás járt?
Mekkor pénzt szakítottál?
Mennyi volt egy havi ellátása 1 embernek?
Mennyit hoztál haza?
Mész e vissza?
Nem reklámozom a céget, csak az általuk leírtakra hivatkoztam, mely szerint:
"Speedbox:
Napjaink motorkerékpárjai a biztonságtechnika és balesetvédelem miatt nem adják le lehetséges teljesítményüket 1-es fokozatban. A lakott területek zajvédelme miatt motorjaink 2. és 3. fokozatokban az "elhaladási zajvédelem" szerint butítottak. A 160 Le feletti típusok végsebessége is 300 km/h-ra korlátozott ( Pl R1 2004-, ZX12R 2001- stb.)
Ezekre a fojtásokra ad megoldást a Speed box."

Bocsesz, ha tévedtem.
Segédmunka mindenhol segédmunka, csak az életszínvonal nem mindegy. És kint nem kerül annyival többe a megélhetés, mint amennyivel többet lehet keresni. Legrosszabb esetben is keresel kint 5x annyit, megélni meg meglehet max 3x annyiból. Arról meg már nem is beszélek, hogy ami kint legolcsóbb,legrosszabb termék az itthon luxuscikk. És tudom miről beszélek, mert fater kamionos, és én sem 2x voltam vele kint. Nem hülyének nézlek, csak nem értek veled egyet.
Azért meg hogy SVm legyen, elég régen szívok egy szaros vegyi gyárban olyan körülmények között amit te (jó esetben) soha nem fogsz megtapasztalni.
Bazzeg ember fingod nincs mit szivok mennyi penzert.
Ugyhogy ha lehet 23 evesen ne mond meg ha lehet hogy mit nem tudok a kenyszerrol.
Dolgoztal te kinn egy napotis?
Nekem ennyi idosen nem sv jutott hanem egyszer egyszer fater huszonharom eves wartburgja.
Ugyhogy ha lehet ne tarts eloadast a kenyszerrol.
Lenyegesen tobb az a szivastomeg amit az utobbi evhen kenytelej voltam megelni mint azt elkepzelhetned.
Ha esetleg felfognad mirol hadovalok akor ertened.........de ez tulhaladja.
Nem csak a kinn ketrugo egy orarol van szo.
Megint oda lyukadsz ki hogy atszamolod forintra es ez sekelyes duma.de majd szamold at forintra mennyi a biztositasa kinn angliaban a verdadnak.mennyit ker el egy szerelo mennyi az adoja a lakasodnak vagy mondjuk mennyi egy kozoekedesi birsag es sorolhatnalm. Mielutt hulyenek neznel olvasd el mit szivott itt az angolos forumon egy srac mert nem forgalmizta le ott a motorjat.
Ugy kerek egeszre kijon hogy ugy mar epp eleg a lethez a segedmunkasber.
Hidd el a segedmunka mindenhol segedmunka.albaniaban se fizetik meg mrg nemeteknel se.
Csak az alban magyar mrg mongol nagy penznek erzi.
Mondjuk a bangladesi meg a borsodit is csak ugatja.
Harom ot dollar a napi bere.nincs segely meg ingyenkaja meg ilyenek.
Erről beszélek, nem tudod mi az a kényszer. Aki kimegy, annak már rég nem a családi egzisztenicia van szem előtt...hanem az hogy meg tudjanak élni.
Itthon "culager" munkáért napi 2ezret fizetnek a rohadékok, kint egy órára adnak ennyit ugyanilyen munkára...innentől kezdve lehet számolni, hogy megéri e kimenni, van e értelme.
Imadom mikor hulyenek neznek pedig nem vagyok az.
Szeretem megtapasztalni vagy legalabb olyannak hinni akit ismerek.
Kinn eltel culager munkabol tudtal hazat csaladot epiteni?
Rohadtul nem nagyigenyuek es ugyailyen varakozassal mentek ki mint barki.
A pakker culager munka itthon se es kinn se olyan nagy keresett dolog.
Hidd el aki megel kinn annak nagy tapasztalatu szakmunkaja van ami kinn keresett.
Es ez nem a betanitott melo.
Az arra jo hogy kinn eleldegel fiatalon negy ot evig a felreraktt penzbol itthon megalapozza az eletet.Arra nem eleg hogy egy uj csaladi egzisztenciat epitsen tobbmint negylven evesen.
Gyakorlatilag segedmunkabol.
közeleg a tavasz.Próbálkoznak az emberek.
K6 650 eseket pillogtam.hetotventol es affelett hirdetnek meg kilenc felett.
Ezreseknel szar a helyzet.hetkorul kezd es az elso tiz benneva a hetotvenbe.
Gondolom csak hirdetik mert azok a hatotvenesek nem ernek annyit.
Nem úgy volt hogy volt egyszer banditod,eladtad, majd lett sv-d és onnan megint szép volt a bandit, sv-t eladtad és újra lett bandit... Most meg megint az sv-t akarod megtartani? Tiszta káosz
Zoli nem akarlak megsérteni, de nem tudom neked milyen rokonaid lehetnek...amiket írtál hogy milyen rossz nekik külföldön az eléggé..érdekes. Gyanítom ők is úgy akarnak élni, mint a királyok, a kicsit nem becsülik. Borsodban kéne élniük, dolgozniuk és akkor meglátnák hogy mi is az a rossz sors meg kényszer. Mert nem az ami külföldön van, és tapasztalatból beszélek...
Neked is addig nemfog erről változni a véleményed, hogy hülye az aki kimegy meg nem jobb külföldön itthon sokkal jobb stb.. amíg jól élsz, amíg nincs gondod semmire. Addig úgysem fogod tudni hogy miis az a kényszer... Mert gondolom te nem havi 60-70 ezerért dolgozol rabszolgaként.
És még egyszer mondom, nem megsérteni akartalak ezzel.
Nem szívesen, de igazat kell adnom Zolinak. Mielőtt kiárulod aprópénzért amit eddig összegyűjtöttél, tegyél egy próbát.
Fapados repülővel irány a célterület pár napra szállás stb. Veszel egy hirdetési újságot meg egy sim kártyát és felhívsz pár munkaadót. Ha sikerül intézni valamit akkor rögtön lehet tartós szállást keresni és cuccolni kifelé. Így nagy bukta nélkül meglátod mik a lehetőségek
Jók az árak? A 2007-es meglehetősen szép túrás SV-mre ugxe ami Zsé-é volt, még érdeklődő sem volt! Ami persze nem baj, mert a bandit akarom eladni
Úniós szemétség ez is.
Wabi vagy másik nem lehet alternatíva?
Mint mondtam mindent elfogadok.
Csak itthon felszámolni és kinn ujra felépíteni egy egzisztenciát családdal 40 felett elég neccesnek tűnik bármit mond bárki nekem.
Nagyon könnyen ehet mégnagyobb gebaszba esni.
Ott vannak a spanyol bányászok nem is olyan régről.
Igazad van nem tettem érte.....csakhogy 1.5 éve még volt valamennyi kilátás legalább annyi, hogy a vállalkozás élhet...most ez szűnt meg 4 hónap határidővel....na ez a kényszer...
Még mindíg nem érted..........................már mondod KB 1,5 éve hogy szar és kilátástalan.
Kerestél kinn melót?
Tanulsz angolul?
Ezek nélkül nem hullik kint sem ölbe semmi.
Csak azért mert itthon éhenhalás van és nincs remény.
De hagyjuk ezt abba...a győzködésnek nem sok értelme van mindkét álláspontnál sem.....ahogy egy hete írtam vagy van kényszer vagy nincs....
Számtalanszor mondtam csak elmegy a füled mellett.
Nem kétlem hogy itt szar.
Mint mondtam add el mindened és ugorj fejest.
50-50% hogy bejön és tied a világ vagy visszajössz felélve a 20 év munkájának eredményét.
Szimultán kéne angolt tanulni eladni a házat-kocsit-kamiont és keresni kinn munkát.
Angolt 3-4 hónap alatt megtanulod olyan szinten hogy megérteted magad.
Házat eladod harmadáron szintén 3-4 hónap alatt.
Hogy találsz minden segítség nélkül kinn olyan melót ami elég eltartani az asszont és egy gyereket azt kétlem de szerinted sikerül.
Most összehozol KB 10-15 millát.
Leadózod rendesen a cégből a dolgokat.
Marad 8-10 esetleg 12.
Kinn ha esetleg nem találsz melót féléven belül feléled.
Tehát kéne indítani a keresést.
Még mindig a félreértés...itthon nem szar hanem egyáltalán nincs helyzet ami megoldható....persze van akinek igen, de sokaknak(nekem sem) nem....akkor?...