Én a kormányvégsulyra reagáltam, nem a bukógombára. Bukogombánál azt kell eltalálni hogy ne legyen túl puha, mert akkor nem ér semmit, ha meg tól merev, kemény akkor esetleg kitöri a rögzités környékét.
A kormányvégsulynál nekem is elég hihetetlen hogy jelent valamit rezgéscsillapitásban, de pl SV-nél plána lehet jelentősége, érezhetző külömbség?
Az enyémet nem tudom kiprobálni nélküle, mert integrálva van és ha leszedném a markolat is lecsuszna.
Valóban könyebb az alu,amit csináltam,amióta felraktam,voltam Mátrában kanyarogni (jó,barátnőm ott ült mögöttem,de azért a cipőorra leért egyszer-kétszer),és nem éreztem különbséget.Lehet,hogy pályán mutatkozna,de amiket nézetem utángyártott bukógombákat,azok is aluból vannak és még rövidebbek is a gyárinál.
Nekem mindenesetre tetszik az enyém és nem érzem hátrányát eddig.
Szerintem akkor jövő 7végén megnézem a saját gépemet,hogy milyen hosszú konzol és gomba kell,és akkor próbaképpen csinálok utána egy ilyen hosszúkás közdarabot,azon marni nem is kell,a hatlap helyett fúrok majd egy lukat bele,amibe be lehet dugni egy stiftet és azzal meghúzni,mint egy gyertyát.Azt kell majd még kiötölnöm,hogy milyen vastag fala legyen a cuccnak,hogy biztosan jóval gyengébb legyen a váznál,de az eldőlő motort elbírja.Ez nem lesz gond.Kár,hogy csak jövő 7vége után állhatok neki,fejlesztőcsapatban dolgozom,szeretek problémát megoldani Esetleg ha valaki ráér valamikor megmutatni a gépét,akkor előbb nekiállok,vagy ha van valakinek ilyen konzolos gombája,akkor azt is le lehet koppintani.
Ja,a másik:ha valaki szeretne natúr/fekete elox aluból kormányvéget,írja le az elképzelését meg hogy milyen csavar van most ott,és csinálok.
Igen,olyat már olvastam,hogy ha nagyobb sebességű csúszásnál beleakad valamibe a gomba,akkor teker mindent.
Egy ilyen közdarabot aluból viszont simán megcsinálok,de például a kormányvégsúlyomat is én csináltam aluból(amit betettem képet lejjebb,azon még a gyári fekete van),ami nem nagy szám,de csináltam hozzá csavarokat is rozsdamentesből,mert a gyári süllyesztett fejű volt,és még be is rohadt,alig tudtuk Tóth Lacival kicsavarni
Szóval egy ilyen gyengített csavart is lehetne,szerencsére van itt a cégnél egész jól felszerelt gépműhely,mondjuk én elektrotechnikus vagyok,de szeretek forgácsolni és valamelyest tudok is,csak tényleg kellene egy SV,amiről ki lehet találni a legjobb megoldást,megcsinálni már nem gond.Találjunk ki valami közdarabot,ha más nem,jövő hétvégén ha megyek haza,akkor a saját SV-mről leveszem a méreteket.Igazából nincs kedvem 10 ropit fizetni,ha én is meg tudom csinálni,meg az egyedi,saját az mindíg jobb
Egyébként azt lenne legegyszerűbb megalkotni aluból,ami bukógomba/kormányvégsúly linken van SV-re,és ott az az alu konzol biztos hamarabb eltörik,minthogy a váz eltekeredjen.
Szerintem igen, igaz 2X annyiba kerül, de talán többet is véd. A konzol 24000 a gomba pedig általában 12-4000-be kerülhet. Az egyszerübb konzol 8000 körül van. Ha a SUZUKI feliratos konzolt veszed az majd 1 cm-el hosszabb szárral rendelkezik és így a hűtőt jobban védi.
Ezeknél a gond az lehet, hogy ha csúszás közben beakad akkor eltörheti a vázat-hengerfejet.......ezért rakták egy lapra, de külön csavarral az LSL-ék. Persze pályán több olyan elcsúszott gépet láttam minek az egyszerűbbtől nem lett baja sőt jól megvédte, de az utcán nem lehet teljesen sima úttestre számítani.
Egyfajta megoldás lehet ha a csavar ahol kiér a vázból kicsit el lenne könnyítve, de legalább 10.8-nak kell lennie. Bár ha nem találod jól el a könnyítés mértékét akkor meg könnyen letörik pedig még védhetne. Lehet kapni simát is csak hát azzal volt a gond amikor megakadt vmi gödörben.
Szia
A gond azzal van, hogy ha egyszerü gombát csinálsz aminek a csavarja közvetlenül megy a hengerfejbe akkor azt ki is törheti, volt már rá példa. Az LSL az SV-re gyárt olyat aminek a gomba része egy külön van rögzítve a hengerfejbe menő csavartól. Olyan mint ez: http://kelomotor.hu/kepek_buko...
Hali, ha pontosítanál tudnék segíteni, és kéznél van a motor is. Engem is foglalkoztat a téma de szerszámok nélkül nem megy a dolog. Viszont sajnálok irreálisan sok pénzt kiadni egy egyszerü dologra amit ha lenne lehetőségem én is megtudnék csinálni. Szóval kérdezz én meg megpróbálok válaszolni. Üdv: Szabi
A kormányvégsulynál nekem is elég hihetetlen hogy jelent valamit rezgéscsillapitásban, de pl SV-nél plána lehet jelentősége, érezhetző külömbség?
Az enyémet nem tudom kiprobálni nélküle, mert integrálva van és ha leszedném a markolat is lecsuszna.