Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nekem már régen van, kekmz-től.
Azt a szép motort összetörni Tilos!
Majdnem megvolt ma a perec!
Perbálon benéztem egy kanyart elég szépen, de azért izzó fékekkel sikerült az úton maradni, még jó hogy nem jöttek szembe.
Biztos ráérek......addig beszéljünk még, de a szombatok jók....
Sanyi Bá!
Szombaton 17.-én ráérsz?Felmennék Hozzád arra az injektor igazításra amiről még a télen beszéltünk?
Van cíííííp emelőszemem rozsdamentesből.
Ocsóé.
Azé én megpróbálok válaszolni.Bár most döglődöm a náthától így hmmmmm.

1.Khmmmmm nemis meg igenis.KB a karjaimat a sarkán azért látni valamit.Vállasságtól függ.Mozogj a nyeregben elengedve a kormányt hátra lehet nézni.Ami az újgépeszabszemaseggben ffektus miatt nem fog most még menni.

2.Nem fröcsög me annyira ne húzd ki csak hogy ne kattanjon fel.Gyakorlással menni fog.

3.Kínlódás.Le kell menni kutyába nem derékból hajolni.Megszokod vagy megszöksz.pihent madárcsicseréses napsütötte vasárnapokon nem annyira.

4.Láncspray egen de minek 4-500-at elbir ha előtte való este befujod.1000.et meg most még nem mész egy gyomorra az fux......fix.Én kaptam egy jó motorosboltban ajándékba MOL spray mintát azt bedobtam biztos ami biztos.Nem fog annyira melegedni ott.

5.Ne piszkáld vidd gumishoz, javítja.Én 0,5-el mentem vele tévedésből.

6 az üléshelyzet egy nagy görcs így köll pár ezres mire idomul a fiziológiád hozzá.
7elvileg jó de ne valami hitvány vékony izé lenne mert a pár ezres spórolásból nem jön ki egy fényezés.

Húúúúúú de sokat dumálok.Már bittos idegelek mindenkit.
"Ti lattok barmit a forgalombol a tukorben?"

én rögtön az elején vettem kb 300 forintért egy ilyen kis kör alakú gömbtükör izét, amit autók tükrére is fel lehet rakni, kétoldalú ragasztóval ragad. Sokmindent látok a tükörben, de ebben a kis körben még többet. (N-esem van).

"Tankolasnal nem frocsog ki a benzin?"

óvatosan, és kész! full nyomással nem lehet megnyitni, nade nem is hatvan litert tolok, mint a kocsiba. kézzel szabályozom, hogy ne oldjon le a pisztoly. Egyébként meg találékonyság... van egy új járműved, rá kell jönni, mit hogy tegyél.

"Egyaltalan leall a szivattyu, ha tele a tank?"

már előbb is. ha fullon küldöd, és a betöltésnél elkezd habzani (márpedig elkezd, mert ott az a lemez), leold azonnal.

"Levegot probaltam fujni a kerekekbe es egy kinlodas. Vettetek szelepkifordito cuccot, vagy ugyeskedtek?"

ügyeskedés. nekem inkább az szokott a gondom lenni, hogy gyakran szar a kutakon a fújó csatlakozó. meg kell kérni valakit, hogy tartsa.

"Lancspray szerintetek szallithatoa tarolo rekeszben? A melegedes miatt vagyok szkeptikus, en nem raknam oda."

a hő miatt ne aggódj. de minek viszed magaddal? rövid útra nem kell (ráér otthon), hosszú útra meg úgyis sok cucc kell (még egy egynapos túrára is kellhet váltás póló, esőruha, uzsi, víz), szóval lesz vmi táskád, amibe belefér. Vagypedig próbálj termékminta-szerűséget szerezni (kis méret!).

"Benzinkutnal eszrevettem egy szoget a hatso gumiban (Roadattack) es inkabb nem piszkaltam. Ha holnap leeresztett hatsoval talalom a gepet, mi a francot csinaljak? :) Van mobil gumicsere, vagy szallitani kell?"

ha kiszeded, azonnal leereszt, ha nem szeded ki, lassan ereszt le. Szöggel a gumidban csak a gumisig menj! gumi javíthatóságáról megoszlaka a vélemények. Autón én számtalanszor javíttattam, és sose ment tönkre a javítás helyén. Motoron elölre sose raknék javítottat, hátra esetleg. Haszált olcsó jó gumi = tsanyi!

"Viszont annyira gorcsoltem az izgalomtol, hogy most mindenem be van feszulve, ugyhogy lazulok egyet. :)"

görcsös? más járművet vezettél már? (autó...)

"A Shellnel leszolitott egy Audis srac, adott par tanacsot, meg mondta, hogy most a Tescoban 10e Ft az az allvany cucc, amit a hatso kerek ala kell tenni."

többféle van, egyik változathoz emelőszem is kell (villás vége van az emelőnek), másik változat a lengővillát emeli (támasz-szerű vége van az emelőnek). erre figyelj. az emelőszem pluszköltség.
ha debreceni vagy tudok egy helyet ahol 7,5 és 8,5Eftért vehetsz emelőt! dobj egy mailt, adtlapomon a cím
Igazad van, csakhat a friss elmenyek ...
Próbálj meg találkozni más motorosokkal a környéken vagy ha messzebb is jössz akkor velünk.......így marha sokat kéne írni és nem minden jönne ki ráadásul elfelejtenéd ha nincs megmutatva...mobil gumis nem tudom van-e a környéketeken, én pl. házhoz is megyek, de Debrecen kissé messze van, a kiszállás díjából új gumit vennél...
Gurultam meg egy kort es felmerult bennem par kerdes:

- Ti lattok barmit a forgalombol a tukorben?

- Tankolasnal nem frocsog ki a benzin? Shellnel voltam es ha benyomtam a toltot, akkor leallt, kintebb kellettt huzni es akkor meg osszepettyezte a fenyezest. Egyebkent is mar eget a benzin szint jelzo es 11 liter ment bele, mar lattam, hogy total tele van a tank, ezt se nagyon ertettem...
Egyaltalan leall a szivattyu, ha tele a tank?

- Levegot probaltam fujni a kerekekbe es egy kinlodas. Vettetek szelepkifordito cuccot, vagy ugyeskedtek?

- Lancspray szerintetek szallithatoa tarolo rekeszben? A melegedes miatt vagyok szkeptikus, en nem raknam oda.

- Benzinkutnal eszrevettem egy szoget a hatso gumiban (Roadattack) es inkabb nem piszkaltam. Ha holnap leeresztett hatsoval talalom a gepet, mi a francot csinaljak? :) Van mobil gumicsere, vagy szallitani kell?

Azert elveztem is. A masodik menetben mar tudtam masra is koncentralni a kezelesen kivul. Tetszik a feelingje, de nem vadulok, most azt jatszom, mintha bejaratos lenne a motor, nem porgetem :D

Viszont annyira gorcsoltem az izgalomtol, hogy most mindenem be van feszulve, ugyhogy lazulok egyet. :)

A Shellnel leszolitott egy Audis srac, adott par tanacsot, meg mondta, hogy most a Tescoban 10e Ft az az allvany cucc, amit a hatso kerek ala kell tenni. Szerintetek ezek ilyen univerzalis cuccok? Megveszem es jo lesz az SV-hez? Vagy ez nem is olyan jo ar erte? Mert akkor nem sietek.
jaj ez nagyon gáz
23 éve vizsgáztam. A rutinra egyáltalán nem emlékszem. Kreszen 3x voltam.. Első alkalommal egy butikban hagytam a dzsekim az összes paírommal együtt. Másodszor mikor megérkeztem kérdeztem a többieket, hogy nem izgulnak-e. Mondták, hogy "már nem". Elnéztem az órát... Szóval a legnagyobb akadály az volt, hogy egyáltalán odaérjek minden dokumentumommal együtt..
Azóta sem használom csak hülyén az indexet.
Azt mondták hogy így nem fog kinn maradni az index mert csak észrevesszük.
Amúgy biztosabb kezelni ha megszokom hogy néha el kell engedni a kormányt.Pl azt is megkövetelték hogy minden sávváltáskor nem csak tükör hanem legalább 2x hátra is kell nézni elengedett kormánnyal.
Micsoda kovetelmenyek.

Nekem azt mondta az oktato, hogy csak arra vigyazzak, nehogy letegyem a labamat

Aztan elgurultam vagy 5x 40 percet es mar kuldott is forgalmi vizsgara.

Aztan a vegen szolt, hogy amugy en meg nem tudok motorozni es ha gyakorolni akarok, akkor hivjam fel. Gondolom plusz penzert...
hála nekünk már nem kellett lebegtetni a karunk
Smkp-nal nekem sem volt iranyjelzozes, a tobbinel viszont lehetett. Bar mar akkor sem volt eletszeru (12 eve) a karlenditeses modszer...
Majdnem jól emlékszem.Bár nekem irányjelző használata nem volt megengedve.
En szerintem vegig tudnek menni rajta meg emlekezetbol .
3szor vizsgaztam mar rutinbol . De tobbszor nem kell
az 1-es a bóják közti irányjelzős manőver.
2-es a szlalom,meg a nyolcas.
3-as gyorsítás akadály kikerülés,majd erőteljes fékezés első hatsó fékkel.
Fene tudja.Nem most volt.
A 3-as a gyorskor, ha jol emlekszem
Az nem a 3.-as?