Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

azt hiszem az eggyel nagyobb előre nekem is megfelelő lesz
hegyes dombos vidéken lakok , Feketerdő, Schwabischenalp .
ezért nagy varázslat az áttétel mert épp milyen a pálya.... sok az egyenes vagy sok a kanyar .. kigyorsítás kell jobban vagy a végsebesség.
köszi
16 / 43 nekem most - fejből
Meg azért sokkat megyek pályán , és olyankor azért nem lenne róssz ha a fordulat alacsonyabb lenne a sebbeség tartományban , vagy végre többet elvinne
azért kérdeztem éppen mert ebbe mindig bele keveredek :D . Amúgy mivel nekem 5 gangos a váltó igy nagyon ugrik a motor , erőssen húz és elég hamar elkell váltani (900 R) de végsebbeségre nem néztem mit tudd, csak szeretném redukálni kicsit a fordulatott. Tehát akkor elől legyen esetleg egy foggal nagyobb , és ha még nem vagyok elégedet , vagy is nem a várt elkébzelt eredményt érem el , akkor hátúl esetleg kisebbre venni 2-3 foggal :D Eddig nem néztem mit tudd végre 250Km/h volt egyszer kihuzatva de akkor már nagyon a végére forgot fülre és 10 ezer fölöt volt a fordulat 90-100Km/h-nál 5 -ik fokozatban 3500-4000 körül
na ... csak logikusan.. elől kisebb akkor gyorsulás jobb de vége lassabb. dettó ha hátul egyre nagyobb ....
Én előre raktam 1 foggal nagyobbat /900as/ így nem gyorsul úgy de kevesebbet forog mint elötte ugyan annál a sebességnél. Logikus.....
Ezt már én is akartam kérdezni a tapasztaltabbaktól. A 400-as 6.ban 6ezernél nálam 90kmh-t hoz. Sok vagy kevés? :D
Nálam elvileg keddtől sezon kezdés van, bár ha minuszok lesznek , meg némi hó , akkor egyenlőre marad a garázs
Na egy olyan kérdés amin mindig megzavarodom ! Láncot kell , meg amúgy is cseréltem volna természetessen lánckerekekkel együtt elől és hátúl. Na amin mindig megkeveredek és ami a kérdés , lehet többféle kereket rendelni előre a 14 fogastol a 18 fogasig, hátul a 45 fogtol 49 fogig. Kérdés szettet venék , de szeretnék megerősítve lenni , mert hogyan is válaszak . Ha leőre kissebb fogszámot teszek , hátúlra meg nagyobbat akkor a gyorsulásból vesztek , de végsebeségben valamicskét nyerek ? vagy fordulatszám alacsonyabb tartományban lesz a megszokothoz képest pl 100 km/h -nál . Vagy éppen fordítva. Bár igazából a jelenlegi teljesítménnyel megvagyok elégedve , vagy is menet tulajdonsággal ezért fogszámolás lesz , csak a kérdésemben felvetödött elkébzelésemmel kapcsolatban kellene felvílágósítás
Kuplungot szétkaptam, kíváncsiságból mi adja a hangot.
Kosarat ha megrázom akkor szólnak a rugók, de nem lógnak a helyükön feltűnően.
Magán a tengelyen minimálisan de érezhetően billegtethető a kosár.
Generátormeghajtó nem lóg, se az olajpumpa.
Ma végre eljutottam oda hogy összerakjam annyira, hogy mehessek egy kört a sárga típusú járművel.
Úgy néz ki megérte átépíteni, 8000-től úgy húz mint a vadállat, feltűnően jobban gyorsul (Most valószínűleg olyan végre mint egy átlag mezei 600-as RF, aminek lennie kellett volna amikor megvettem).
Nem torpan, és nem is kormol úgy mint előtte, de közelebb lehet lejjebb rakom 1-el még a tűt, és megnézem a gyertyákat úgy is. A hangja másabb, egy kicsit "bubogósabb" motorféken, városi kanyargászásnál. Nem tűnt fel hogy városban sok nyomatékot vesztettem volna.
Még szereznem kell egy fékkart, (meg van kopva a felülete ami nyomja a főfékhengert, emiatt akadozni tud), kicserélni a helyzetjelző izzót elöl, és szerintem kezdődhet a szezon.
Hehe de már fel sem merem hívni Zsoltot! "Szia Zsolti bácsi, vinném az ER EF-et .", lehet sírva fakadna.
Láttam én is... valami szép darab . bár annó enyémek is voltak bajai... már nagyjából kikúráltam azokat....
Először azt hittem egy itteni srác volt motorja tavaly adta el, de aztán megnézte a rendszámot és nem. Phuh azzal is voltak bajok, otthon kókányolások stb értünkhozzá.hu (UBY-015 ha később felbukkanna).
Kié van Taschnernél?
Nagyon köszi! :)
Csapágyboltban értelmes minőségűt mindenképp! koyo, skf, fag.

https://www.google.hu/search?q...
Na fent az új első gumi. Álom! :D Viszont kell majd új kerékcsapágy azt mondták a gumisok. Van esetleg ezzel tapasztalat? Milyet érdemes venni és hol? üdv
Május 15 nekem is jó.
Sziasztok ha valakit érdekel rf 400 piros farokidom lámpával 10000 oldalidom 5000 kopoltyu nélkül
Csaba
igen az lényeges tuddni , hogy hol is kell lenni meg mikor :D Én pl Győr , Paks Kaposvár utvonalon fogok küzlekedni amúgy is, kicsit zsufis lesz a hósszúhétvége, Meg kb 2600 km ösztávval amúgy is :D
Én benne vagyok a májuk 15-ben, (ha aznap nem ömlik az eső ) A helyszínt kell kitalálni csak.