Sziasztok.
Egy program,ha valakit érdekel...
Évadnyitó gurulás a velencei tó körül.
Gyülekező Adony Széchenyi u. 2 "Baráti kör söröző és kávézó"
Útvonal:Adony-Pusztaszabolcs-Velence-Gárdony-Agárd-
Pákozd-Pusztaszabolcs-Adony.
Visszaérkezés után igény szerint ebéd(önköltséges),majd játékos vetélkedők.Ajándék a legfiatalabb,legidősebb és a legtávolabbról érkező motorosnak.
Jó szórakozást kíván mindenkinek a "Dunaújváros Környéki Motorosok Baráti Köre"
motorozni szeretnék menni de esőbe nem. ha nem lesz valami klubbis kis kanyar akkor szerintem fel megyek meg az utvonalt velencéig. onnan nem tudom hogy mikor es hogyan tovább.
Nos időjárás még nem tudni milyen lesz szombaton ... néhol úgy írják hogy szél + eső.... hidefront.. ez még jó is lenne ha jobb idő lenne és mennék szörfözni a tóra.
Motorozni meg most majd kiderül. B. őrsre te mész akkor ?
Hááááát... nem tudom nekem nagy kedvem nincs Velencéhez 200 emberrel 50-es tempóval.
Valahogy annyira nem csipázom már ezt a "szívd fel begyem a kipugofógázt" egy napon keresztül.
Az útvonal se túl hosszú, ráadásul lassan csukott szemmel közlekedek BP. nyugati részén.
Budaörsre is feljössz? Mármint az útvonalat végig tolod vagy csak a cél állomásra jössz?
Ha nem megyünk máshová akkor ott meg találsz! Legalább meg ismerlek mert te laksz a legközelebb hozzám :D
a 88 as nem jó bele nyáron meg fogjátok főzni nagyon! 82fokos a tuti. Azzal az alsó vonal fölé egy kicsivel szépen be áll stabilan pályán se ingadozik és lassú tempónál sem fut meg nyáron. a 88-asa kegyetlenül fog ingadozni és rohadt forró lesz a gép. hirtelen nyit és hirtelen zár! A műszer pedig hogy épp csak el mozdul az természetes mert a fél állás körül van ha jól emlékszem 90fokon és 95nél indul a ventilátora... Az alsó tartományok nem nagyon vannak kalibrálva rajta! 82 fokossal ilyen időben 5-10km és üzem meleg a blokk (Víz, az olaj még ilyenkor nem 100%os) stabilan az alsó vonal fölött kicsivel!
Én is kicseréltem ha hallgatok rám akkor csere :D Ha nem akkor majd nyáron tapasztaljátok :D Pl harlyn 88-asal nem tudta a venti sem meg hűteni a blokkot ment végig és azon a ponton voltam hogy ki állok a sorbol és másik úton meg hűtőm mert nem történt semmi. 82-esel meg minden rendben volt!
Unixnál néztek mit akarok a 82 fokossal mert ritka de van! Nekem tutira bevált 400-as blokkal!
88 fokosat.. hát majd kiderül mi a pálya de lehet kissé nagy a késés a rendszerben aztán így hullámzik mintsem hogy beállna 1 szintre. Majd kiderül nagyobb távon most csak 10km mentem vele.
Milyen hőmérsékletűt vettél bele? Én 88-as raktam bele, de annyira nem győzött meg hogy jó.
Jó 10 perces 100-as tempó után megállok akkor utána alapjáraton 1-2 perc után bekapcsol a ventilátor, majd utána elindulok 1-2 kilóméter után visszaesik, épphogy eléri a felső kék jelölést az órán.
Az más kérdés hogy épphogy volt 10 fok amikor próbálgattam.
Nem tudom mennyire jó ez így, ezzel sajnos nincs tapasztalatom. De ahogy visszaolvastam volt párszor fórumtéma az RF-ek hűtése.
[Hol]
Velencei-tó É-i oldal - Sukoró VVSI evezőstelep
[Leírás]
Immár 10. alkalommal a 2014 motoros szezon beharangozójaként ismét megszervezzük a Motorozz.hu évadnyitó gurulást.
Sajnos a helyszín használatához szükséges engedélyek beszerzése 2011 óta még körülményesebb és problémásabb lett. Nem beszélve a hely bérleti díjáról ami nagyságrendekkel magasabb.
Jó hír, hogy a VVSI Sporttelep befogadott minket így a Velencei tó mellett megtarthatjuk a partit:)
Termoszátot cseréltem mert nem igazán volt "melegedés". Csak akkor ha nem mozgott. Kivettem a "régit" de van rajta 5 furat (egyik a légtelenítés miatt).. de a 4 plusz miatt kb olyan volt mintha nem is lett volna ott eleve. most beraktam egy "rendeset" kemény 1990 ft ért... sima suzuki kocsié jó bele természetesen...
Most már legalább van hőfok :)
Az kár! Én sajnos utána nem nagyon látok a szombatok terén!
Beszéljünk róla! mert jó lenne menni!
Illetve tudom, hogy messze van Május 1? Lillafüred? én 2 naposra tervezném! Valakit érdekelne? Kempingezős sátrazó iszunk este egy jót meg motorozunk egy jót! Ha több embert érdekel akkor kempingbe meg próbálok utána járni hogy részünkre egy bográcsot tudnának e szolgáltatni hogy főzzünk valami jó kis vacsit és valami közeli szupermarketben bevásárolunk!
Vasárnap megvolt a próbakör.
A 120 környéki nyomatéklyuk elég
jól kisimult, de a leszabályozáskori
kormolást nem néztem meg.
Alapjárat néha kicsit egyenetlen,
de nem akar lefulladni vagy felpörogni.
Önindító is könnyebben teker hallhatóan mint
tisztítás elôtt.
Gyújtásjeladó házában találtam kis olajat,
még annak kell utánanézni meg a szelephézagok vannak még hátra.
Szerintem én a "kiherélt" dobomnál alkalmazott módszert fogom követni.
Esztergálok egy 15mm vastag betétet, aminek a belső átmérője a
gyári kiömlő keresztmetszet lesz, a külső meg a Martiné.
Ez illeszkedik majd a Martin végébe, alulról pedig megcsavarozom.
Ehhez hozzáhegeztem magát a furulya csövet, amit lefenekelek és
paláston megfúrom úgy, hogy a furatkák összkeresztmetszete 1,3x-osa legyen a kiömlőnek, ezzel talán egyenletesebb lesz az átömlés
a turbulenciák miatt... de ez csak megérzés, semmi tudomány nincs mögötte.
A herélt dobnál bejött... a nyomatékom és a fogyi megmaradt.
Dehogynem.... tegnap egy 50-es kanyartam...Polgárdi-Ladány-Fvár...kicsit kiszellőztettem a fejem :)
Legközelebb mehetünk valamerre együtt is....
http://youtu.be/ooUSVTwAfXw 900 tankolásra[/L]
Sziasztok.
Egy program,ha valakit érdekel...
Évadnyitó gurulás a velencei tó körül.
Gyülekező Adony Széchenyi u. 2 "Baráti kör söröző és kávézó"
Útvonal:Adony-Pusztaszabolcs-Velence-Gárdony-Agárd-
Pákozd-Pusztaszabolcs-Adony.
Visszaérkezés után igény szerint ebéd(önköltséges),majd játékos vetélkedők.Ajándék a legfiatalabb,legidősebb és a legtávolabbról érkező motorosnak.
Jó szórakozást kíván mindenkinek a "Dunaújváros Környéki Motorosok Baráti Köre"
Te nem motorkálsz mostanság ?
Motorozni meg most majd kiderül. B. őrsre te mész akkor ?
Valahogy annyira nem csipázom már ezt a "szívd fel begyem a kipugofógázt" egy napon keresztül.
Az útvonal se túl hosszú, ráadásul lassan csukott szemmel közlekedek BP. nyugati részén.
Ha nem megyünk máshová akkor ott meg találsz! Legalább meg ismerlek mert te laksz a legközelebb hozzám :D
márc 15. budaörs - velence
http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=tour&t_id=51
69&session_id=
Vagy Red van kedvetek valamerre Dunántúlon csapni egy kanyart? Győr Sopron vagy valami hasonló?
Addig meg marad még...
Én is kicseréltem ha hallgatok rám akkor csere :D Ha nem akkor majd nyáron tapasztaljátok :D Pl harlyn 88-asal nem tudta a venti sem meg hűteni a blokkot ment végig és azon a ponton voltam hogy ki állok a sorbol és másik úton meg hűtőm mert nem történt semmi. 82-esel meg minden rendben volt!
Unixnál néztek mit akarok a 82 fokossal mert ritka de van! Nekem tutira bevált 400-as blokkal!
88 fokosat.. hát majd kiderül mi a pálya de lehet kissé nagy a késés a rendszerben aztán így hullámzik mintsem hogy beállna 1 szintre. Majd kiderül nagyobb távon most csak 10km mentem vele.
Jó 10 perces 100-as tempó után megállok akkor utána alapjáraton 1-2 perc után bekapcsol a ventilátor, majd utána elindulok 1-2 kilóméter után visszaesik, épphogy eléri a felső kék jelölést az órán.
Az más kérdés hogy épphogy volt 10 fok amikor próbálgattam.
Nem tudom mennyire jó ez így, ezzel sajnos nincs tapasztalatom. De ahogy visszaolvastam volt párszor fórumtéma az RF-ek hűtése.
[Mikor]
2014. március 15.
[Időpont]
11:00 - 14:00
[Hol]
Velencei-tó É-i oldal - Sukoró VVSI evezőstelep
[Leírás]
Immár 10. alkalommal a 2014 motoros szezon beharangozójaként ismét megszervezzük a Motorozz.hu évadnyitó gurulást.
Sajnos a helyszín használatához szükséges engedélyek beszerzése 2011 óta még körülményesebb és problémásabb lett. Nem beszélve a hely bérleti díjáról ami nagyságrendekkel magasabb.
Jó hír, hogy a VVSI Sporttelep befogadott minket így a Velencei tó mellett megtarthatjuk a partit:)
Termoszátot cseréltem mert nem igazán volt "melegedés". Csak akkor ha nem mozgott. Kivettem a "régit" de van rajta 5 furat (egyik a légtelenítés miatt).. de a 4 plusz miatt kb olyan volt mintha nem is lett volna ott eleve. most beraktam egy "rendeset" kemény 1990 ft ért... sima suzuki kocsié jó bele természetesen...
Most már legalább van hőfok :)
Beszéljünk róla! mert jó lenne menni!
Illetve tudom, hogy messze van Május 1? Lillafüred? én 2 naposra tervezném! Valakit érdekelne? Kempingezős sátrazó iszunk este egy jót meg motorozunk egy jót! Ha több embert érdekel akkor kempingbe meg próbálok utána járni hogy részünkre egy bográcsot tudnának e szolgáltatni hogy főzzünk valami jó kis vacsit és valami közeli szupermarketben bevásárolunk!
akkor ez a kis ausztriai karika mikor tervezitek? Hányan megyünk?
Én elvileg hétvégére kész leszek a géppel.
A 120 környéki nyomatéklyuk elég
jól kisimult, de a leszabályozáskori
kormolást nem néztem meg.
Alapjárat néha kicsit egyenetlen,
de nem akar lefulladni vagy felpörogni.
Önindító is könnyebben teker hallhatóan mint
tisztítás elôtt.
Gyújtásjeladó házában találtam kis olajat,
még annak kell utánanézni meg a szelephézagok vannak még hátra.
Esztergálok egy 15mm vastag betétet, aminek a belső átmérője a
gyári kiömlő keresztmetszet lesz, a külső meg a Martiné.
Ez illeszkedik majd a Martin végébe, alulról pedig megcsavarozom.
Ehhez hozzáhegeztem magát a furulya csövet, amit lefenekelek és
paláston megfúrom úgy, hogy a furatkák összkeresztmetszete 1,3x-osa legyen a kiömlőnek, ezzel talán egyenletesebb lesz az átömlés
a turbulenciák miatt... de ez csak megérzés, semmi tudomány nincs mögötte.
A herélt dobnál bejött... a nyomatékom és a fogyi megmaradt.