Kellene motorozni 15.-én, de csak akkor, ha jó az idő.
Nekem sajnos most egyáltalán nincs időm útvonalat tervezni, meg
itinerezni, így ha valaki felvállalja, hogy készít egy útitervet és azt mindenki elfogadja,
akkor részemről nincs akadálya.
Elvileg a motor már pöfög, gyakorlatilag csak motorozni kellene vele.
Halihó! Valaki tudja mennyibe kerül manapság egy műszaki vizsga motorra? Annyi kavarodás meg f@szoskodás volt mostanában e körül, hogy már nem tudom melyik ár az aktuális. Amúgy a gép eladó lesz, töltök róla fel új képeket. Egy kis ráncfelvarráson esett át, plusz új papucsok (előre még várat, de meglesz) meg fini új motul olajat kapott. Qurvára szeretnék egy nagyobb tesóra átülni (600, 900), de majd meglátom milyen paripa lesz jó áron
Szia, Pont egy évvel ezelőtt pont ez volt a problémám. Akkor Imi adott segítséget - mióta új termosztát van benne -hibátlan és rendesen bemelegszik. Igaz én gyárit vettem bele 10e.-ért.
Tegnap elindultam Én is.
Sisak összement a bélésmosástól, motor megerősödött a sok autókázás után, de legalább a ruhám nem ment össze a télen!
Január elseje után most inditottam először, le is égettem az indítórelét. Régiből áttettem és megy.
Amikor már csak kattan a relé (bal oldalt az aksi mellett) és tompa kerregést hallani a motortól mikor nyomod a gombot, az a benzínpumpa ha nincsenek tele a karbik.
Nem akarom elkiabálni de az elmúlt napok tapasztalatai fényében megérte idén rákölteni a gépre a 43000-et.könnyen indul gyönyörű alapjárata van megy is!
Tegnap meglett a 100adik Km-em idén probléma mentesen!
(ill. csak az egyik hűtőcsövem öregedett el és melegítés közben feladta)még jó hogy nem menet közben!
Nem kötözködés, de 76-os, nem 72-es emlékeim szerint.
A gond meg nem azzal van, hogy 76-os, hanem azzal, hogy van rajta
+4 lyuk, ami összegezve (ha jól emlékszem) olyan, mintha egy 9-es
csövön ömlene át a víz folyamatosan. Ez nagyban növeli a hűtést.
Sziasztok :-) köszönöm a rengeteg hozzászólást é segítséget most nagy kő esett le a szívemről. A termosztát cserét pedig megoldom mindenképp jobb ha hamarabb beindulnak nála a dolgok. ha már így kérdeztétek mondok egykét szót a szerzeményről. Budapesti volt motor én lettem a harmadik gazdája ez előző 6 évig használta de aztán gyerekek kabrió és már nem foglalkozott vele. 2 évig nem volt használva és most elvitték egy szerelőhöz átnézték amit kellett javítottak és úgy gondoltak eladó sorba kelül. tehát fura mód egyenest a szerelőtől hoztam el. De legalább kidérdezhettem. Ja és a lényeg 420 ba került :-)
Suzuki swift-é 44mm-es termosztát (1.3, 1989.03-2001.05, G13A motorkód)
Nekem is a 88 fokos van fel írva de én azt ki cseréltem kisebbre és 82 fokos van bent nekem! De az enyém 400-as
Szia!
Nos igen a srácok meg írták túl van hűtve a motor.
de van megoldás :D
Az egyik hogy a műszer kalibárálsa sem meg szokott. Googleba be írod hogy Suzuki Rf víz hőfok és megtalálod a képet.
a megoldás pedig Gyárilag 72fokos a termosztátja.
Nos ezt ki kell cserélni... De azt csak holnap tudom meg keresni mekkorára mert laposon nincs meg a hőfok és nem emlékszem.
1.3 swift-é jó hozzá van motor kód is!
Így eléred hogy kb 5km alatt bemozdul a mutató és 1Xer amikor ki nyit a termosztát akkor van egy vissza esése ami nem túl nagy és utána stabil a hőfok! Ha jól emlékszem 80 as volt a 85el ingadozik és "meg meg fut" Elég ritka érték unixba néztek rám de volt nekik polcon 3e Ft körül volt azt hiszem.
de ha nem cseréled ki le kell takarni a hűtő egyik felét és kész.
Nem kell oda semmilyen kegyszer :D
Ezt a 3 dolgot nézd meg és be fog indulni mint ha mi se történt volna.
Igaz ez legalább 1 óra tuning de ezt meglehet csinálni aztán meg élvezni kell újból a sor 4-et :D
Köszi segítséget srácok!
Hideg indító spray sajnos nincs, de majd beszerzek egyet. Addig is holnap megpróbálom Letsgo javaslatait.
ui.: Letsgo teljesen igazad van, most már sajnálom hogy így elhanyagoltam a téli időszakban...
Sziasztok kedves mindenki. Egy napja boldog gazdája vagyok egy 98-as 600-as röfinek. Ma kis napsütésben pár km-t motorozás után feltünt hogy a víhőfok mutatója meg sem nyekken. Most ez normális mert hideg van. vagy kezdjek el aggódni, hogy valami nem stimmel. Akinek van ötlete javaslata kérem írjon. köszi
Nekem sajnos most egyáltalán nincs időm útvonalat tervezni, meg
itinerezni, így ha valaki felvállalja, hogy készít egy útitervet és azt mindenki elfogadja,
akkor részemről nincs akadálya.
Elvileg a motor már pöfög, gyakorlatilag csak motorozni kellene vele.