Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hát mekkora gumimizéria alakult itt ki még nem voltam..

én sem kézzel fogom átgumizni,félállásban járok gumizni egy barátomhoz,és nála fogom ingyen megcsinálni..

és hát a műanyag pofák;

-4 befogó körömre van 4 ráhúzható műanyag amit adnak a gép mellé nem külön kp-s..
-a karra ami közvetlenül a perem mellett van pedig van egy kis felpattintható műanyag védő,szintén ingyen adták a géphez..

ebben semmi speciális nincs,mert nem egy 19-21" colos alufelnit javítunk a kátyúk miatt és azok befogásához és szereléséhez ez elengedhetetlen..

tehát nekem csak a centírozót kell összehoznom,de oigazán ott is a tengely és a kúpok méretének van fontos szerepe.. ha elkészül teszek fel róla képeket
helló felénk szabolcsban 1500 kerekenként ebben minden benne van!Ha én veszem ki a kereket és rakom vissza akkor 1 rugó
Akkor félreértettél...

Én azon háborodtam fel, hogy MONDTAM, hogy kézben viszem, és
erre mondták a 4500 körüli árat / kerék az egyik helyen, a másikon
meg 3000.

Ezért vittem tavaly is sima autó gumishoz, ahol simán befogta a
srác a gépbe, azon nem volt semmi műanyagpofa és 1-ért lecserélte.
Centírozni meg vittem a másik ezresért...

Persze nekem tökmindegy, hogy a meglévő 15876 karc mellé lesz-e
még 3 másik, vagy nem.

Amúgy kösz, mostmár legalább tudom minek kellene lennie ott,
ahova eddig hordtam. Nos ott sincs semmilyen műanyag pofa...
Ha kézben viszed nem is 3 rugó hanem alig több mint egy autó, de kell normális műhelyben különleges felszerelés.........kiemelő körmök(legtöbb gumiszerelőgéphez vásárolható) és felnivédő műanyagfej....persze ezek ára végülis nem olyan nagy 100 rugó körül, de a sérülés veszély sokkal nagyobb mint egy autófelninél még a nagy alufelniknél is......és ezt a veszélyt nem vállalja be senki párszáz ft-ért....
Nem,nem voltam Érden a hétvégén.

Azért ha kézben viszem ritkán van több 10 percnél a csere...
Maga a gumicsere meg igényel extra felszerelést ?
(A centírozás tudom hogy igen, azt most hagyjuk.)
http://racsidepo.com/

Hozzád talán ez van legközelebb bontó.
Ennyi az ára....Te mennyiért vállalnál felelősséget a ki-be szerelésért egy drága motoron ahol csak a felni kerül 2kilóba? Nem véletlenül vállalnak egyre kevesebb helyen motorgumizást mert nem éri meg...már én sem gumizok, 2500-ért csináltam komplett egy kereket, de nem volt nagy értelme mert azzal az óradíj sem jön ki........normális helyen 3 rugó fölött van...tegnap egy bordó röfinek köszöntem Érden, nem Te voltál?
Biztos relé,nem csak kontakt hiba?!
Suzuki szervízben kapsz, vagy a hozzád közeli bontóban.
Pedig az ősszel cseréltettem le az elsőt, úgyhogy nem is régi a tarifa.
Persze én is kézben vittem a kereket és gumikat.

Haver elvitte a GSXR750 K7 hátsó kerekét autógumishoz, mert őneki is van a centírozóhoz motoros tengelye, és jó 2 centi hosszan lenyúzták a festéket a kerékről meló közben, meg a centírsúlyt a középső élre simán rányomták mint az autó acéltárcsáira. Pedig azon a 180-as gumin már szerintem nem mindegy mennyire tekeri 2 kiló felett a kiegyensúlyozatlanság. Főleg húzós kanyarban!
Mekkora mázlista vagy, hogy felétek ennyiért cserélnek...
Felhívtam itt egy gumist, mert Budán 3000/ kerék úgy, hogy én
viszem kézben a kereket (persze ez centírozva, szelepcsere nélkül).
Itt azt mondta az ürge, hogy 3000 kerekenként, +1000 a centírozás,
és +500 a szelep.

A "Jónapot kívánok!" az vajon mennyi ?
A pofám néha leszakad komolyan mondom...
Sziasztok!

RF600 indító relét honnét tudnék beszerezni? Bontót ismertek, vagy van valakinek elfekvőben esetleg?
Ameddig a H.... márkaszervízben géppel leveszik, géppel felrakják, géppel kicentírozzák a nem is náluk vásárolt gumit ezerkétháromszáz forintér, addig biztos nem kínlódok vele kézzel kockáztatva a huszonharmoncezer forintos abroncsot meg a fényezést.
Nameg gépi centírozáskor nagyon ritkán kerül a súly egy vonalba a 2 oldalon (lásd autód kerekén ami esetleg még szűkebb is mint a motor hátulján levő).
Aszem maradok a gumisnál :D
Azért ott egykét spec dolog volt... Igaz minden megoldható!
2. rész

Hali! Érdekes ez a centrírozásos dolog!
Ezt értem de a gumit hogy tudod sérülés mentesen gép nélkül otthon leszedni illetve felrakni?
Igen, úgy van!
köszi,de már folyamatban van hozzá minden nincs ebben bonyolúltság,csak egy kis eszterga munka meg egy kis zártszelvény hegesztés

addig nem is gumizom át a verdát,ezen akarom már centírozni
innentől ingyen gumizok majd motort itthon magamnak
legjobb tudomásom szerint az első gumi mélysége 4mm újonan
a hátsó szokott lenne 6-7mm

én viszont csak elsőt vettem
Üdv!

Azt javaslom, vedd fel Vele a kapcsolatot (kovi79) Biztos tud segíteni mindnben.
Helló!folyamatban van a forgalomba helyezés a haveromnál!
KPM vizsga + eredetvizsga 20.000 + 15.500
Biztosítás kötés alvázszám alapján
VPOP -nek az illeték befizetés köbcenti és évjárat függő
okmányiroda:rendszám kb20.000
új forgalmi + törzskönyv12.000
Kúphoz nem kell semmi, csak összetolod és elengeded. Tengely végén a csapágyak dolgoznak.
Azt te csak hiszed!
Majd szerzek valami digites hőmérőt aztán meg mérem! hogy pontosan mennyi az annyi!