Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha már a fiatal lányok is belátják mit kell felvenni motorra, akkor jó felé haladunk!
Motorod gondolom fejidom színéhez fogod fényeztetni!
Idomtartó, hogy oldódott meg?
Bőrt!
2 részes sem fog felcsúszni ha a méret megfelelő, és még ha párba veszed, össze is lehet cipzározni a nadrágjával.
Gerincprotektort (nem ami a kabát bélésében van vékony!) még mindenképpen érdemes. Nekem első utam tavasszal a siófoki túrán volt a protektorral, azóta még mikor melóba megyek akkor is felveszem( előző nap vettem ). Inkább a vesevédőt hagyom ki ha nincs hideg, elvégre a derékrésze ennek is kb ott van (meg a 2 nem fér alá a bőrjakómnak hiányzik hozzá pár centi).
Marhabőr valóban kemény pár hétig. SHOXot mikor először felvetten, kézzel tettem a lábam a lábtartóra annyira nem akart engedni térdnél a fűzős bőrnadrág után.
Ja, amúgy az enyém a legolcsóbb shoxos Manx típus, ami ma már
nincs ha jól sejtem, de akkor is olyan 75 volt a naci meg a dzseki,
ennek már 4 éve (2 éve használtan vettem át nagybátyámtól).

És igen... Pistabáánál a pont, hosszú úton fáj tőle a térdem.
Nekem az idei perec szezont (se)nem bírta volna ki egy cordura.
A bőrt meg be lehet festeni és kész (ha nem szakad ki).
Na meg látom, alakul a RöFi! Hajrá!
Csinos a ruhád (?) és helyes, hogy abban jársz-kelsz, bár neked gondolom sokan elnéztük volna (egy darabig) a "strandpapucsos mininacis kistoppos szerelést".
Sziasztok!

Szerintem is a bőrruha a biztonságosabb Sokkal masszívabb és jobban véd. Bár az tény, hogy meg kell szokni! Nekem például elég nehéz volt átnevelni magam régebben még a strandpapucsos mininacis kistoppos szerelést ítéltem a leghatékonyabbnak... de pár komolyabb kör után beláttam ez már csak a fiatalság hevében született bolondság Mióta diplomaosztómra kaptam egy bőrrucit szinte le sem lehet vakarni rólam...már szó nélkül ugrok bele, ha motorozni készülünk
köszi a segitséget akor szerintem még várok pár honapot és veszek bőr ruhát hátha sikerül anyi pénzt ösze gyüjtenem
Sziasztok,

én csak tavaj vettem ruhát, én is dilemmáztam, hogy bőr vagy cordura legyen, olvastam cikkeket előnyökről hátrányokról, mígnem eljutottam addig a cikkig, amit mentősök tűzoltók és rendőrök tapasztalatait foglalta össze, azt írták, hogy a bőrruha kopásállósága miatt jobb, ha van elegendő hely csúszni a motorosnak, de ez városban vagy szerpentinen elég ritkán van, hamarabb megállítja az embert egy autó vagy valamilyen tereptárgy. Én cordurát vettem, mindent akciósan vettem, kabát + nadrág + csizma kb 44 ezer volt, de ha lessz sok zsetonom akkor biztos veszek bőrt is, csak még az oldalbordát is fel kell rendesen öltöztetni. Nyáron elég meleg a kabát, van rajta 6 db szellőző, de amikor leveszem és felakasztom, az ujjánál csöpög ki belőle az izzadság, és persze napi 2-3 pólo. Jövőre veszek egy protektoringet, mert városba dolgoznijárni elegendő, és az igenjól szellőzik, igaz csak egy esésre elegendő, de remélem nem perecelek. Az akciókat érdemes figyelni, én is majd 50 ezret spóroltam meg így.
Csáá nekem volt mind a 2 féle ruhám egyik sem szellőzik nyáron én mindíg csupa izzadt vagyok mikor megállok!Viszont biztonság szempontjából csak is a bőrt alánlom abból is az egybe részest mivel esésnél nem szakad ketté a derekadnál!Én tavaly elcsusztam pesze csak 1 kabát volt rajtam (cordura)és felcsúszutt a mellkasomig na meg szétszakadt és csipő repedésem lett!Na csak ennyi!Szerintem bőrt válassz!Superzone-ban tényleg marha jó árak vannak!Berik és a mugen is jó árban van!
Bőrruha valószínűleg többet véd, bár a cordurának, mint anyagnak az a lényege, hogy nagy szakítószilárdságú, és remélhetőleg a csúszást is bírja. A drágább kategóriákban mindenféle erősítés van, ami a csúszásnál jön jól és nem szakad ki rögtön, mint mondjuk egy hétköznapi farmer.

Krisszel annyiban nem értek egyet, hogy jobban szellőzik: legalábbis az enyém az nem ilyen nyári / vent-tech meg akármi, szóval igen jól tartja a hőt. Ami mostanság jó, mert béléssel egy rövidujjú is elég alá. Ellenben nyáron meg lehet sülni. A kabátot még cipzározgathatod, én az szárát kinyitom, és akkor van egy kis szellőzés, de a nadrág esélytelen, pedig az enyémen direkt van szellőző a térdnél.

Láttam a tied nyári kabát, az gondolom valamivel jobban szellőzik. Nadrágban is van ilyen, csak hát minél jobban szellőzik, annál kevésbé véd gondolom.

Bőrruhát téli akciókban már márkásat is tudsz venni 100 körül. Ajánlom figyelmedbe a SuperZone-t. Akár bőr, akár textil, nagyon jó áraik vannak. Én ott vettem a kabátot, a nadrágot és a kesztyűt is - 20-20-6 ezres árakon.

A bőrruha jobban szellőzik elvileg, viszont tapasztalat szerint akár pár ezret is elmotorozhatsz benne, mire kényelmes lesz majd. Hosszabb túrán meg ismerőseim panaszkodtak, hogy ittfáj-ottfáj, mert a bőrruha ugye próbálja kevésbé engedni a mozgást, hogyha esel akkor ne legyél rongybaba, hanem kezed-lábad viszonylag szorosan legyen a testedhez fogva.

Hát, ki mire esküszik: cordura mellé én még használok gerinc- és vesevédőt is, meg amik benne vannak váll-térd-csipő protektorok. De előbbiek egy bőrruhához is elmennek - inkább több mint semmi alapon.

Csúszkálás pedig nem vészes szerintem: legtöbb nacin van csúszásgátló réteg a fenékrésznél, pont ezért. Meg nekem az a tapasztalat, hogy kényelmesebb is "motoros" nadrág, mint a farmer. Ezt egy szezonnyi farmerezés után mondom.

Amit még ajánlok: csizma! Nagyon szar tud lenni, ha sérül a láb-sípcsont-stb., és egy normális csizmát is 20-30ért már kapsz, télen talán 10-ért is. Shox-ot figyelgesd, vannak jó akcióik nekik is télen, saját márkából meg olcsón megúszod.

Bocs a kisregényért.
a bőrruha többet véd,ebből a szempontból jobb,viszont mérföldekkel olcsóbb a "textil" ami egyébként cordura és egy teknős páncéllal kiegészítve nem rossz az sem..nekem évek óta ez van és nincs vele gond.nyáron jobban szellőzik,most meg jó,hogy bele lehet tenni a bélést mint pl. tegnap

egyébként nem vettem észre,hogy csúszna az ülésen.. de embere válogatja ki milyet vesz..
lenne egy kérdésem látam tegnap tőbben hortak ilyen textil ruhát az nem csuszik az ulésenm ert nekem csak kabát van de lehet hogy veszek egy nadrágot ? vagy a bör ruha jobb?
J3sus ugye te montad hogy van oda elöre idomod?menyibe adod?
kőszi Shtowee de még a 600-as nagy lenne de az alagút nagyon nagy volt és az m7en sietösre vetük de jo volt nagyon jo volt tegnap a túra jövöre csinálhatunkmég ilyeneket
levették a "nem ide szánt" képet!
megnyugodtam,hogy nem visszavonhatatlan
a dolog..SORRY
Jó volt a tegnapi gurulás, meg tanulságos is (ti mentetek, én gurultam )Idén már nem de jövőre pár pályázást be kell iktatnom, mer még nem merem annyira dönteni a gépet mint kéne , ezért lassú vagyok. Egyenlőre jobban fekszik a város mint a szerpentin, de azért jó volt
Bocs, de tegnap kidőltem miután írtam.Hát az előzés olyan 180 körül lehetett, ööö akarom mondani 80-90 körül .
A gyalogos tényleg kemény volt a végén.Ha elütöd és perecelsz, akkor még meg is vertük volna.
ÁHHHHH gyönyörűek főleg a narancs fekete!Kár hogy nem mentem el én is!
Kakucs 2 és ma (az az épített gép egy '88-as, 750-es gixxer ):
Kakucs:
Sziasztok!
Tényleg jó volt, majdnem rekord: 7 Röfi, és teljes paletta: 400-900!

A videók egész jók lettek, majd hétvégén megosztom őket, addig is RedOne és minden érdeklődő figyelmébe ajánlom ezt a kezdő pályázást kakucsról (a tegnapi).

Illetve pár kép még a szeptemberi citadelláról, a tegnapi kakucsról és máról:
Látom fel is nyomtátok az on-boardot.

tényleg sorry figyelmetlen voltam..ez a hátránya a 4 órás kelésnek
Rendben kösz!