Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia!

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak...
Ha 17 évesen megcsinálod a B-t akkor 19 évesen már húzhatsz utánfutót (amint letelik a 2 év, tehát a kezdő jogsi) Új kategóriánál ez ugyanígy van. Attól, hogy már van egy nem kezdő B-s jogsid, attól még az új A-s jogsid 2 évig kezdőnek számít. Szóval 2 évet kell várni az utasnak, hogy megmotoroztasd.
Ez nem kamu, mert elég megbízható helyekről kérdeztem még anno, mikor a kressznél tartottam. Ugyanis már akkor is ellentmondásokba ütköztem és ezért mélyebben utána jártam a témának.
Lehet sokaknak nem tetszik, de szerintem nem hülyeség. Előbb mindenki tanulja meg az önsúlyát megtartani különböző szituációkban és csak utána vigyen utast... Bár szerintem a motorosok 90%-a ezt nem veszi figyelembe. Mindenkinek tudnia kell mérlegelni, hogy mire képes és mit illetve kit bír el. Mondjuk ez a dilemma engem nem fenyeget, mivel nem nagy esélyt látok rá, hogy olyan sok utast vigyek.
(nálam ugysem toporzékolnának a tinicsajok, hogy motoroztassam őket )
De ezt leszámítva, jó volt. Olyan spontán gurulós. Szerintem.
Igen, ez jogos. DE. Nekem is volt hasonló ügyem. A rend őrei általában ilyenkor úgy értékelik ki az esetet, hogy melyik a nagyobb vétség: az irányjelzés elmaradása, vagy, hogy nem voltál eléggé körültekintő előzéskor. Nehéz ügy, mert pillanatokon múlik, és mindkét félnek megvan a maga verziója. Általában a "nemnormális motorosnak" kell a hibásnak lennie (Red ne vedd magadra, általában értettem).

Én olyan helyen alapból nem előzök, ahol balra lehet fordulni és akkor a magam részéről kizártam ezt a lehetőséget.
Irányváltoztatás előtt meg kéne győződni nem előz valaki. Irányváltoztatásnál meg az Indexet nem 1-2sec előbb kell kitenni....
Necces tudom, de már előztem mikor kirakta az indexet.

Mikor még elkezdtem előzni a feltételek adottak voltak.
Sajnálom, hogy így esett. A lényeg, hogy te jól vagy.

Több autó (kocsisor) előzésekor minden egyes jármű esetében meg kell győződnöd róla, hogy az előzés feltételei adottak-e. Szóval szerintem te vagy a hunyó.
Bővebben a jobb oldalammal benyomtam a kocsi bal oldalának farát.

Nem tudom, hogy ilyenkor mi van, de én elkezdtem előzni, a mögötte
haladó nem indexelt sehova, Ő meg index és lefordult balra.

Szerintem nem nézett se bal tükröt, se holt teret. Az indexet pedig eléggé
későn rakta ki, ha előbb kirakja látom és nem előzök.
Még tényleg szerencse hogy nem teljesen szemből csapódott bele, hanem sikerült a motor farát befordítani az autzóval párhuzamosan.
Ezt fejtsd ki bővebben.... Lenyomat?
Helyesbítek, bal oldalának a hátuljában.
Ja, amúgy nincs nagy gond, simán hazajöttünk, motor gurul, csak ronda.
Ma rögtönöztünk egy véletlen taliból eredő minitúrát KJNándival.
Megkerültük a Velencei tavat.
Sajnos visszafele miközben két autót próbáltam megelőzni, az első
úgy gondolta, hogy akkor index és balkanyar, minek hatására lenyomatomat
hagytam a bal hátuljában.

Úgyhogy megint fényeztethetek... ...de nem fogok.
Ha egyedül akarsz motorozni 2 évig, azaz szeretnél az asszonytól távol egy kis nyugodtságot haverokkal, meg lazulást, nem cipelni magaddal, akkor mondd neki ezt

Egyébként, ha nem első jogsid, akkor vihetsz, Iminél a pont!
Egyébként én is kérdezősködtem ez ügyben: hallottam már ellenvéleményt is. Azt mondták, kicsit értelmezés kérdése is.

Mellesleg én 17 évesen csináltam a B-t, 22 évesen az A-t, tehát a nekünk jó értelmezés szerint nem is cseszegethettek volna, de egyszer sem állítottak meg emiatt. Szóval nem hiszem, hogy erre annyira rámennek.

Ami még ilyen személyes észrevétel: rendőrök mellett elsuhanva úgy találtam, a normális felszerelés (tehát a nem rövidgatyapapucs style) megléte enyhít a szemükben az alapvető "köcsögmotoros" megítélésen és inkább néznek megfontolt túrázónak.
Cool.

Ha bárki még esetleg kedvet érezne a dologhoz, nyugodtan lehet csatlakozni.
Mindkét nap jó nekem, majd az égiek eldöntik. A délután jó, egész nap elsőre lehet sok lenne, akkor eggyeztetünk még, hogy hol tatálkozzunk
Én is a 22 és a 28 között vacillálok.Bár az időjárás függvénye egyenlőre, hogy melyikre veszek ki szabit.
De ha egy napon mennénk, akkor mehetnénk akár együtt is.
Nem tudom, te mire gondoltál, de én délutánra mennék inkább, mert a délelőtt rövidnek tűnik, az egész nap pedig túl sok lenne.
Vélemény?
már csak motor kéne egy hete vettem de még csak 10 km mentem azota a szerelőnél van
pedig ma jo idö van.
köszi
Az elsőként szerzett nemzetközi kategóriás vezetői engedély a vizsga napjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül.

A kezdő vezetői engedéllyel motorkerékpáron utas nem szállítható.
Ma mota az egyik haverom hogy,friss jogsival nem vihetek senkit a motoral ez igaz?
Nem mondod, hogy jogsi nélkül motoroztál?
Hát olyat nem szabad te törvényen kívüli
Sziasztok!

Köszönöm a sok véleményt! Akkor le is mondok a bukógombáról Azért is gondoltam rá, mivel úgy vélem ez olyan mint zh-nál a puska .... nem muszály használni, de nagyobb biztonságot ad
Egyébként én is sokat törtem a fejem a kivitelezés és az esztétikum kettős megvalósításán, de látom nem csak nekem nem jön be Szóval marad így ahogy a tervezők megálmodták. Pályázást meg azért szeretném kipróbálni, mivel az utakon életveszély beleengedni egy két jónak tűnő kanyarba a gépet, mert sok idióta köveket pakol ki poénból, olaj, és a "kitűnő magyar utak minősége" is rontja az élményt. Pedig van egy két jó hely ahol lehetne szépen gyakorolgatni a döntögetést, de az ugyebár nem egy karbantartott pályaminőség és ezért kissé parás a dolog.
Remélem a következő szezonban kicsit több kilómétert fogok már motorozni és a fő, hogy legálisan
Szia!

Engem érdekel, 22 vagy 28 jó lenne, csak legyen jó idő .