Csövi!Akasztói motoros felvonulásra akkor rajtam kivül senki nem jön?15 kor Kulman miki streetfighter show
16:30 kor felvonulás
Nem fog fellforrni a hűtője senkinek ez biztos!
A héten én is végigtoltam mocival, de tegnap áztam meg a legjobban, 5-6 autó jól be is terített, a vízálló ruha tényleg vízálló, áll benne a víz , gyere napocska
A helyszíni bírság legális fajtája már megszűnt rég. Van helyszíni bírság, de csekket kapsz Egyszer 1 perc alatt sikerült 3 szabályt sértenem autóval. Na ott igencsak megbántottam a rend őrét, amikor mondta, hogy 5000 helyszíni jó lesz? Mondom én nem fizetek itt semmit Kiborult, és erélyesen mondta, hogy nem itt kell fizetni. Megbüntetett jogosan, majd hívtam tesómat, aki százados nyomozó itt, hogy poénból elmeséljem most baxtak meg a kollegái. Pakolgattam a kocsiba a papírokat, látom a tükörbe, hogy a rendőr telefonál, majd kiszál és jön. A következőt mondta: Bazd meg miért nem mondtad, hogy ki vagy? Ez most kurva kellemetlen nekem. Én meg annyit kérdeztem, hogy jogos volt?, mert szerintem igen, így be fogom fizetni. Még egy hét múlva is üzent, hogy elnézést, meg szarul érzi magát. Jó arc volt.
Nekem nincs bajom a rendőrökkel, csinálják a dolgukat, néha feleslegesen baszogatnak, de mkinek lehet rossz napja. Megfigyeltem, ha korrekt velük az ember, még mókázni is lehet velük. A legtöbbje már jó arc, persze mindig vannak kivételek......
4. § (1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzését igazoló vezetői engedély a kiadásának időpontjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül.
(2) A kezdő vezetői minősítést a „kezdő vezetői engedély” szövegnek a vezetői engedélybe történő bejegyzésével kell jelölni.
(3) A kezdő vezetői engedéllyel az „A” kategóriára és az „A1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, a „B”, „C”, „D” kategóriára és a „C1”, „D1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel – a fegyveres erők kezelésében lévő járművek kivételével – pótkocsi nem vontatható.
(4) A rendőrhatóság a „kezdő vezetői engedély” minősítést egy évvel meghosszabbítja, ha:
a) a közúti közlekedés szabályainak megszegésével elkövetett közlekedési bűncselekmény miatt a bíróság az engedély jogosítottjának büntetőjogi felelősségét jogerősen megállapította,
b) közúti közlekedési szabálysértés elkövetése miatt a vezetői engedély visszavonását – beleértve valamely kategóriába, alkategóriába tartozó jármű vezetésére vagy valamely járműfajtára vonatkozó vezetési jogosultság visszavonását is – a szabálysértési hatóság jogerősen elrendelte.
(5) A „kezdő vezetői engedély” minősítés időtartamába az engedély visszavonásának időtartama nem számít be.
(6) A „kezdő vezetői engedély” minősítés legfeljebb két alkalommal hosszabbítható meg. A (4) bekezdésben meghatározottak harmadszori megvalósulása esetén a járművezető a külön jogszabály által előírt tanfolyam elvégzése után új vizsgára köteles.
(7) A (6) bekezdésben szabályozott vizsgakötelezettség nem terjed ki arra a gépjárművezetőre, akinek ugyanazért a jogellenes cselekményért külön jogszabályban meghatározott utánképzésen kell részt vennie, illetőleg akit a bíróság a gépjárművezetői jártasság igazolására kötelezett.
(8) Amennyiben a (4) bekezdésben meghatározott cselekmény a (1) bekezdésben előírt határidő lejártát követő első évben jut a hatóság tudomására, a „kezdő vezetői engedély” minősítést vissza kell állítani.
(9) A (8) bekezdésben meghatározott esetben a minősítés időtartamát úgy kell számítani, mintha a korlátozás folyamatosan állt volna fenn.
(10) A „kezdő vezetői engedély” minősítést az illetékes rendőrhatóság – ha annak feltételei fennállnak – a jogosult kérelmére törli.
(11) A rendőrhatóság a (4) bekezdésben meghatározott esetekben a járművezető rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát kezdeményezheti.
(12) E § rendelkezéseit – nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése hiányában – a külföldi vezetői engedély helyett a magyar hatóság által kiadott vezetői engedélyre is alkalmazni kell.
Szvsz két korlátozás van:
1. Motorkerékpáros utast nem szállíthat
2. Kezdő autós nem vontathat
Szvsz a rendőr is a napilapokból avagy tervezetekből tájékozódik.
De lehet, hogy tévedek.
Mindenesetre, ha máskor megtörténik, ne vitatkozz. Ha azt mondják, hogy feljelentenek, tegyék meg. A szabálysértési ügyintézők már ismerik a jogot. Helyszíni birságot semmiképpen se fizess (Hivatkozási alap: Nics nálam egy fillér sem). Semmiképpen se éreztesd, hogy ők nem ismerik a szabályokat, te viszont igen! Akkor keresnek valamit, amiben igazuk lesz.
Köszi !
Igen, számítanom kellett volna rá, mert tényleg tipikus.
Szoktam is figyelni rájuk, mert minden reggel szinte itthontól bentig
előzöm a kocsisort, minden áldott nap.
De most valamiért kicsit kevésbé számítottam erre, talán amiatt, hogy
hosszú idő után végre tudtam "felhőtlenül" motorozni.
Hát eddig tartott, de igazából komolyan nem érdekel már.
A hibákat kiglettelem és lecsiszolom, aztán kap dekorfóliát...
csak ne essen már az eső.
Örülök hogy jól vagy!
Ezekkel a lassan haladókkal vigyázni kell, már-már paranoiásan közlekedek, de ha beérek valakit, nem megyek lendületből tovább, az ilyen esetek miatt, hiszen ki tudja mikor gondol egyet hogy lekanyarodik. Kivéve ha ismerem a helyet, vagy belátom hogy ott nem valószínű hogy lekanyarodik.
Történt most a nyáron, hogy mentem Badacsony irányába, előttem egy autó, az előtt egy korosabb motor, lassan ment, de már jó ideje az út közepén. Meguntam, kielőztem.
Már majdnem mellette voltam amikor kirakta balra az irányjelzőt
Ahogy elmentem mellette a tükörben láttam hogy lekanyarodik egy földútra, nem sokon múlt hogy telibe ne kapjam
Azóta előzés még fokozottabb figyelemmel! Ha a saját hülyeségem miatt elesek ám legyen, de más figyelmetlenségből...
Jah, azt nem írtátok, hogy rendezte a dolgot a helyszínen.Agy azért másképpen hangzik a dolog.Suzuki volt? .
Bár ezek szerint szerencse hogy Red higgadt.Pár embertől biztos kapott volna egy napi gyónásra való szitkot
Nem én vezettem, hanem Red .
A néni nem akart rendőrt, a kárt kipengette a helyszínen, így le lett rendezve.
Az idegeskedés megvolt, én is valszínű letéptem volna a fejét
Még szerencse, hogy Red nyugodtabb volt.
Hát, szerencsére nem lett nagyobb gond.Bár ahhogy én magam ismerem, elég kellemetlen ordítozásba meg anyázásba kezdtem volna.(egyszer rámtolattak akkor is 5 percig üvöltöttem, mire lenyugodtam).De hogyhogy nem hívtatok rendőrt? Szerintem ha nem indexelt, csak az utolsó pillanatban, amikor neked már kint volt az irányjelződ, illetve "ő nem látott"--- b@szott a tükörbe nézni, akkor nekem eléggé világos hogy ki a hibás.
Ha mást nem legalább legomboltam volna a helyszínen a javítás/fényezés árával
Valóban nehéz eldönteni a dolgot, de itt annyival könnyebb, hogy az autós semmilyen szinten nem tartotta be a KRESZ-t. A balra kanyarodásnak megvannak a szigorú szabályai, ebből semmi nem valósult meg. Nem nézett tükröt, nem nézett holtteret, nem rakta ki időben az irányjelzőt, nem húzódott be a felezővonalhoz, jelezvén a szándékot. Ráadásul alárendelt kereszteződés volt, így az előzés nem volt tiltva, arról sem győződött meg, hogy előzik e, mivel már indokolatlanul lassan haladt. A kocsisor meg nem játszik, mivel már az előzött gépjármű okozta a galibát, nem pedig a sorban haladó másik.
Persze az előzés sem volt fontos, én sem biztos, hogy megtettem volna, de ha ott vagyok, ki tudja, mit csinálok? Így nehéz eldönteni.
Minden esetre ha jön rendőr, akkor akkor egyértelműen az autós lett volna a hunyó.
Utólag már mindegy, a lényeg, hogy Rednek nincs semmi baja, a moci meg javítható.
Én pedig még mindig azt mondom, hogy értelmezés kérdése. Melyik jogász hogy áll hozzá. De reméljük senki nem jut odáig, hogy jogász kelljen, aki eldönti.
Ne vesszünk össze ezen Én az oktatóm kérdeztem (23 éve oktat), azt mondta, hogy mivel már 11 éves a B-s jogsim (nem okoztam még közúti balesetet ), így a 2 év már nem vonatkozik rám, csak arra, akinek az A az első jogsija...
De holnap megkérdezem itt a motoros rendőröket Gödöllőn.
Peace
Akit esetleg érdekel: Motoros rendezvény Balassagyarmaton
16:30 kor felvonulás
Nem fog fellforrni a hűtője senkinek ez biztos!
De csak ha jó idő van, egész héten toltam ebben a szutyokban,
nagyon nincs kedvem motorozni.
Nekem nincs bajom a rendőrökkel, csinálják a dolgukat, néha feleslegesen baszogatnak, de mkinek lehet rossz napja. Megfigyeltem, ha korrekt velük az ember, még mókázni is lehet velük. A legtöbbje már jó arc, persze mindig vannak kivételek......
Lehet hogy dobogókő Visegrád..... Jöhet bárki....
Lillafüred hogy mikor legyen?
Jövőhét vasárnap pl jó lenne nekem..... De hogy nektek? Meg az idő?
48/1997 BM. rendelet
Kezdő vezetői engedély
4. § (1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzését igazoló vezetői engedély a kiadásának időpontjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül.
(2) A kezdő vezetői minősítést a „kezdő vezetői engedély” szövegnek a vezetői engedélybe történő bejegyzésével kell jelölni.
(3) A kezdő vezetői engedéllyel az „A” kategóriára és az „A1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, a „B”, „C”, „D” kategóriára és a „C1”, „D1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel – a fegyveres erők kezelésében lévő járművek kivételével – pótkocsi nem vontatható.
(4) A rendőrhatóság a „kezdő vezetői engedély” minősítést egy évvel meghosszabbítja, ha:
a) a közúti közlekedés szabályainak megszegésével elkövetett közlekedési bűncselekmény miatt a bíróság az engedély jogosítottjának büntetőjogi felelősségét jogerősen megállapította,
b) közúti közlekedési szabálysértés elkövetése miatt a vezetői engedély visszavonását – beleértve valamely kategóriába, alkategóriába tartozó jármű vezetésére vagy valamely járműfajtára vonatkozó vezetési jogosultság visszavonását is – a szabálysértési hatóság jogerősen elrendelte.
(5) A „kezdő vezetői engedély” minősítés időtartamába az engedély visszavonásának időtartama nem számít be.
(6) A „kezdő vezetői engedély” minősítés legfeljebb két alkalommal hosszabbítható meg. A (4) bekezdésben meghatározottak harmadszori megvalósulása esetén a járművezető a külön jogszabály által előírt tanfolyam elvégzése után új vizsgára köteles.
(7) A (6) bekezdésben szabályozott vizsgakötelezettség nem terjed ki arra a gépjárművezetőre, akinek ugyanazért a jogellenes cselekményért külön jogszabályban meghatározott utánképzésen kell részt vennie, illetőleg akit a bíróság a gépjárművezetői jártasság igazolására kötelezett.
(8) Amennyiben a (4) bekezdésben meghatározott cselekmény a (1) bekezdésben előírt határidő lejártát követő első évben jut a hatóság tudomására, a „kezdő vezetői engedély” minősítést vissza kell állítani.
(9) A (8) bekezdésben meghatározott esetben a minősítés időtartamát úgy kell számítani, mintha a korlátozás folyamatosan állt volna fenn.
(10) A „kezdő vezetői engedély” minősítést az illetékes rendőrhatóság – ha annak feltételei fennállnak – a jogosult kérelmére törli.
(11) A rendőrhatóság a (4) bekezdésben meghatározott esetekben a járművezető rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát kezdeményezheti.
(12) E § rendelkezéseit – nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése hiányában – a külföldi vezetői engedély helyett a magyar hatóság által kiadott vezetői engedélyre is alkalmazni kell.
Szvsz két korlátozás van:
1. Motorkerékpáros utast nem szállíthat
2. Kezdő autós nem vontathat
Szvsz a rendőr is a napilapokból avagy tervezetekből tájékozódik.
De lehet, hogy tévedek.
Mindenesetre, ha máskor megtörténik, ne vitatkozz. Ha azt mondják, hogy feljelentenek, tegyék meg. A szabálysértési ügyintézők már ismerik a jogot. Helyszíni birságot semmiképpen se fizess (Hivatkozási alap: Nics nálam egy fillér sem). Semmiképpen se éreztesd, hogy ők nem ismerik a szabályokat, te viszont igen! Akkor keresnek valamit, amiben igazuk lesz.
Akkor már le is tudtál viszonylag lessítani?!
Amíg csak a motor törik nagy baj nem lehet szerencsére.
Esőben meg van időd rendberakni az idomokat.
http://www.jogositvany.hu/a1_j...
Igen, számítanom kellett volna rá, mert tényleg tipikus.
Szoktam is figyelni rájuk, mert minden reggel szinte itthontól bentig
előzöm a kocsisort, minden áldott nap.
De most valamiért kicsit kevésbé számítottam erre, talán amiatt, hogy
hosszú idő után végre tudtam "felhőtlenül" motorozni.
Hát eddig tartott, de igazából komolyan nem érdekel már.
A hibákat kiglettelem és lecsiszolom, aztán kap dekorfóliát...
csak ne essen már az eső.
Ezekkel a lassan haladókkal vigyázni kell, már-már paranoiásan közlekedek, de ha beérek valakit, nem megyek lendületből tovább, az ilyen esetek miatt, hiszen ki tudja mikor gondol egyet hogy lekanyarodik. Kivéve ha ismerem a helyet, vagy belátom hogy ott nem valószínű hogy lekanyarodik.
Történt most a nyáron, hogy mentem Badacsony irányába, előttem egy autó, az előtt egy korosabb motor, lassan ment, de már jó ideje az út közepén. Meguntam, kielőztem.
Már majdnem mellette voltam amikor kirakta balra az irányjelzőt
Ahogy elmentem mellette a tükörben láttam hogy lekanyarodik egy földútra, nem sokon múlt hogy telibe ne kapjam
Azóta előzés még fokozottabb figyelemmel! Ha a saját hülyeségem miatt elesek ám legyen, de más figyelmetlenségből...
Bár ezek szerint szerencse hogy Red higgadt.Pár embertől biztos kapott volna egy napi gyónásra való szitkot
A néni nem akart rendőrt, a kárt kipengette a helyszínen, így le lett rendezve.
Az idegeskedés megvolt, én is valszínű letéptem volna a fejét
Még szerencse, hogy Red nyugodtabb volt.
Ha mást nem legalább legomboltam volna a helyszínen a javítás/fényezés árával
Persze az előzés sem volt fontos, én sem biztos, hogy megtettem volna, de ha ott vagyok, ki tudja, mit csinálok? Így nehéz eldönteni.
Minden esetre ha jön rendőr, akkor akkor egyértelműen az autós lett volna a hunyó.
Utólag már mindegy, a lényeg, hogy Rednek nincs semmi baja, a moci meg javítható.
De holnap megkérdezem itt a motoros rendőröket Gödöllőn.
Peace
hívjunk rendőrt, de nem akart.
Mikor az elején megkérdeztem azt mondta, hogy egyáltalán nem is
látott engem. Ez meg csak egy féle képpen lehetséges. Nem nézett
tükröt se.