levettük a szelep fedelet semmi elváltozás nincsen .nem vettük ki a blokkot mert monta a szere lö srác h nem kell mertr a szelepek épek uj feszitö+lánc.ésa vezérlés beállitása és jo lessz .
legalábbis remélem
Igen, vedd le a szelepfedelet. Ahhoz se kell kivenni a blokkot. Elmehetett a vezérlés, de max 1-2 fogat, szerintem ettől nem görbültek el a szelepjeid. Új vezérműlánc feszítő+ ívek, vezérlés jelre tesz, majd kompressziót mér. Ezek után ha már tekeri az önindítót egészségesen, tuti nem lett baja.
amikor felemelem a motor emelö bakra akkor lassan elkezde tekerni a kereket a kezemmel és akkor csunya hangja van mint ha nem lenne benne gyertya olyan mintha a levegöt bele menne a kipufogoba vagy ilyesmi erre mit mondassz ?
Szerintem nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Ha a feszítő nem feszít úgy ahogy kéne, akkor annyira lazán fut a lánc, hogy iszonyatosan szól/zörög/kerepel a motor. Majdnem mintha főtengelyes lenne. De még ettől nem ugrik át benne a vezérlés. Leállt a motorod magától? Mert ha nem, akkor csak simán lazán futott a lánc, attól volt ilyen durva hangja. Ettől még semmi baja nem lett, cseréld ki a feszítőt és jó lesz.
Ez lehetséges sajnos, h elugrott a vezérlésed, és belevertek a dugók a szelepekbe. Kompressziómérővel meg tudod állapítani.
Viszont ha ez van, akkor érdemes venned bontva egy másik hengerfejet...
nekem menet közbenn tört el a feszitöm és nagyonn kerepelt és monták h lehet h felverta a dugo a szelepeknek és h a henger fejet levegyem ahhoz ki kell vennem a blokkot.
A vez.lánc feszítő miatt miért kell a blokkot kivenni? Az új feszítő nem szarik be sok km után, tapasztalat...
Szóval Tibi nem tudom honnan vetted, hogy elromlik, netán volt Sradod, amibe olyat raktál és behányt?
Köszönöm a válaszokat:):)Nekem is ugy ajánlották hogy nézzem hát ha jo bele más tipusé.holnap vesszük ki belölle a blokkot.összesen 2000 km mentem vele.
ha valaki tud még alkatrészt ajánlani akkor irjon köszönöm vagy bármijen tanácsot
tudja vki milyen tavolsagok vannak a lengökarnal?
evjarat is fontos
K4-K5-höz LSL bukógomba tartó konzol kicsi pénzért vihető: 5000 Ft vagy annak megfelelő euro
Sikítson akit érdekel!
Itt van szervízkönyv hozzá:
http://www.manualedereparatie....
Abból látni fogod, h mennyit ugrott...
legalábbis remélem
Viszont ha ez van, akkor érdemes venned bontva egy másik hengerfejet...
Szóval Tibi nem tudom honnan vetted, hogy elromlik, netán volt Sradod, amibe olyat raktál és behányt?
ha valaki tud még alkatrészt ajánlani akkor irjon köszönöm vagy bármijen tanácsot
Sztem az utolsó szériásba már jobbat rakhattak, mert a haver 99-es 750-jében már nem zörög...