Amúgy meg. Minden hónapban veszel egy doboz olajat ami kemény 3500Ft és októberre meglesz a szükséges mennyiség. Akkor még veszel egy olajszűrőt 1500Ft értékben és végrehajtod ingyen a cserét.
Inkább cseréld le most. Erre érdemes figyelni, mert az olaj a lelke a motornak. A kopóalkatrészek a blokkban fáradtabb olaj esetén jobban kophatnak. (több év esetén) Mondjuk gixxeremben is volt másfél év 2 olajcsere között, nem robbant szét a blokk, de azért egy gondos gazda ügyel az ilyenekre.
Jövő tavasszal felrobban a blokk. Na jó nyilván nem de ez pont annyit befolyásol mint ha nem cserélnél 6000-ként olajat csak 8000-ként. Szeretnél olyan motort venni amiről ez derül ki? Szóval ez pont olyan dolog mint az összes csereperiódus. Ha nem akarod ne tartsd be de aztán ne lepődj meg semmin. Ne cserélj gyertyát, légszűrőt, fékfolyadékot, fékbetétet, láncot.
De aztán ha a gyertya vége beleesik a hengerbe, vagy nem megy 200-nál többet a moci mert 25000 méh van a légszűrőbe, vagy a 12-ik kanyar előtt elmegy a féked mert a fékfolyadék fele víz, esetleg vasig kopik a fékbetéted és vehetsz új tárcsákat, vagy a fossákopott láncod leugrik 300-nál.... NA AKKOR NE LEPŐDJ MEG!
Mert mi van akkor ha én még nem értem el a 4000 sem de 1 éve csréltem le az olajat és majd jövő tavasszal fogom lecserélni amikor lesz már benne olyan 6e körül!? Valamit befolyásol ez?
eladó a motorom, ha érdekel valakit. rendszámos, gyári idomokkal(kivéve farok). Nincs időm ráülni.. csere nemérdekel mert másikra se tudnék. több info telon, 70/7769579
De aztán ha a gyertya vége beleesik a hengerbe, vagy nem megy 200-nál többet a moci mert 25000 méh van a légszűrőbe, vagy a 12-ik kanyar előtt elmegy a féked mert a fékfolyadék fele víz, esetleg vasig kopik a fékbetéted és vehetsz új tárcsákat, vagy a fossákopott láncod leugrik 300-nál.... NA AKKOR NE LEPŐDJ MEG!
szerintem ez jó.
vasárnap nem érek rá, peca van.
azért köszi.
Attila