Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lojzi,

Lavina?! te.. ez motor nem hószán...:)))
Bonyolítsuk még!:)
Lehet találgatni, hogy mi lehet a gond, a durva inkább az, hogy tényleg jól visszajelzik ezek a rohadt motorok a gondjukat, ha ott a motor az ember előtt, és ezt nem látja a "szerelő", nem tudja mit kezdjen vele, akkor ott komoly gondok vannak.
bezony,láb viznél is világit sőt,ha nyitva marad az ajtó akkor is
Ágó !
érzem mindjárt lavinát indítasz el az ilyen hozzászólásokkal.
vagy nincs müszerfel csak oil stekker
Ha a piros led világít akkor 3 hiba lehetséges, de akkor minden esetben kijelzi a kis iknban hogy mi nem tetszik neki.
Olajnyomás: olajkanna
Elektronika: FI
Forráspont: hőmérséglet jelző ikon.
Na ha ezek után a három helyen nem tudtak mit mondano akkor ott nagy a baj/ mármint a szervizekben!/
ha csak nem rossz a hőfokjeladó... :)))) is...:)))
Felforrt víznél is? Tuti? Olyat még nem láttam szerencsére.:) No meg a srác esetében a hidegen beindított motornál sem játszik ez a lehetőség.
4.eset: beszart a műszerfal...
3 esetben világit ha nincs olajnyomás,ha fel fort a viz,és ha hibakód van
amúgy, ha valamilyen FI hibakódot érzékel, akkor kigyullad a lámpa, és ki is írja, hogy FI, ami jelzi, hogy valami hiba van. Nem? Legalábbis mintha a k5-nél így lett volna emlékem szerint. Olajnyomás probléma esetében meg ég a lámpa és talán az lcd-n megjelenik az oljaoskanna. Nemde?
az meg a másik akkor.:)
lecso,

persze, hogy FI az.... de a két szakszervíz sem tudta megmondani mi az... meg a harmadik szakember se...
Vagy FI. Ugyanaz a lámpa...
Olajlámpa olajnyomásra alszik el, nem az olajcsere esedékességét jelzi. Ha nem alszik el, nincs olajnyomás (jó esetben csak a kapcsolója szar pl), ha így járatod, akkor rövid idő alatt kinyírod a motort, ha még nem történt meg. A lényeg, ha ég a lámpa minél előbb leállítani a motort és kideríteni a hibát!
köszönöm végre valaki aki normális... de a mai napon ő volt az utolsó reményem ugyanis 2 szakszervízbe voltam vele és egyik helyen se tudtak mit mondani...annyi csak h világított az olaj visszajelző led,le lett cserélve az olaj de a led továbbra is világít......én kérek elnézést ha valami nem volt világos de sztem normális hozzá állással is lehetett volna "segíteni" kár is volt belemerülnöm ebbe az egész "segítségkérésbe"......
Egyetlen tanácsot tudunk neked adni. Menj oda egy utánfutóval és hozd el onnan a motort. Ha ilyen hibával itt keresed a megoldást akkor az a szerelő nem ért hozzá.
Döntsd el, hogy ezt a tényt elfogadod és keresel egy rendes szerelőt vagy továbbra is jó szakembernek tartod.
De akkor meg ne itt diagnosztizáld a motort hanem hagyd rá.
senki nem írta h elhoztam tőle a motort!amúgy meg segítségre számítottam nem "vérszívásra" de azért köszi....
Ez az a pillanat amikor ki kell szállni ebből a történetből.
BerdóPeti,

Komoly szakember lehet, ha elhoztad tőle így a motort.... mit mondott rá a komoly szakember?!
Menjél vele csak így tovább, és majd akkor lesz jó, mikor kicsi kopogó hang jön ki belőle?!
a motor ma került hozzám! a tulaj mondta de sztem ez természetes amúgy is h cseréljem le az olajat mert nem tudja már h mikor cserélte, keveset volt használva és nem 1 elhanyagolt motor csak a tulajnak is voltak egészségügyi gondjai és nem a motor volt neki az első....világított a kis visszajelző ahogy elhoztam....megtörtént az olajcsere nem én csináltam hanem szakember és nem a kókány fajta....mindent úgy csinált ahogy kell mivel 30 éve ezt csinálja..de a viszajelző led azóta is világít.....
BerdóPeti,

Ha te azért cserélted le az olajat, mert világított az olaj lámpa, akkor inkább ne indítsd be többet a motort....
hasonlók a kérdéseim