Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Te ki vagy, kis piros géjesikszeres?
végre pörög a totyik
Sántít a magyarázat.
A két motornak annyi köze van egymáshoz, hogy gumit tesznek alájuk és két kerekük van.
Teljesen más a geometriájuk, a súlyelosztásuk, a blokkjuk, mindenük.
Ergó: a hondás tapasztalatokat nem lehetett felhasználni a jamakka fejlesztésekor.
Akkor a yamahából csinált egy hondát
Két apró megjegyzés.
1/ Spies óriási tehetség, Rossi szintű. Ha képes átszokni a GP-motorokra, ott lesz az elejében.
2/ Gyári motort kap.
Ez így igaz, ahogy írod!
Csak amikor a YAMAHÁHOZ ment először, akkor megmutatták neki a gépet és ő mondogatta, hogy ez nem lesz így jó, meg az sem, mert a Hondán ezt már kitapasztalta.
Úgy értsd, hogy amikor a YAMAHÁT meglátta, azt mondta, olyan volt, mintha egy fejlesztésekben elmaradott motor lett volna.
Sziasztok.
Én még anno a motogp versenyeket kezdtem el nézni az eurosporton,amikor még 500-asokkal mentek.Én is szeretem Rossi-t,neki szurkoltam.De az tény,hogy a superbike-ban sokkal nagyobb küzdelmek vannak,mint a gp-ben.Superbike-ot akkor kezdtem el nézni ,mikor először láttam ezt a két emberkét harcolni egymással.
Colin vs Troy
A gp-ben nem nagyon van ilyen körökön át tartó küzdelem,főleg manapság.Már nem ülök le megnézni,mert unalmas.Ellentétben a superbike-kal.Haga vs Spies küzdelem nagyon kemény ,és ha odakapcsolok a futamra akkor ott ragadok,mert izgalmas.A gp meg nem.Én tutissal értek egyet, a technika nagyon fontos, például Spies nagyon sok pályán még nem is járt ,mégis az vb címért harcol.Jó motor nélkül ez lehetetlen lenne.Szerintem a gp-ben egy kicsit el fog tünni a tömegben,mert nem gyári technikával megy majd.Lorenzo sem azért megy az elejében ,mert annyival jobb a többieknél,hanem mert a Yamaha technikai előnyben van a többi csapattal szemben.Bárkit oda lehetne ültetni a helyére,Baylisst,Spiest, Nitró bácsit,ők is megszorongatnák Rossit.
Talmácsi meg egy kicsit nagy fába vágta a fejszét.
aham, szokott ilyen lenni, egy kis WD40-el be szoktam sprickolni, azután párhónapig megint jó
"Igen, az első YAMAHÁS évében lévő motor nem volt olyan szar a végén.....azt is ő tervezte!"
De azt írtad.
Ő a benyomásait tudja megosztani a mérnökökkel, ami alapján ŐK tudják, hogy mit és hogyan érdemes változtatni. Megcsinálják, kiküldik a manust, ő visszajön, aztán elmondja, hogy jobb lett-e vagy szarabb. Ezt addig ismételgetik, amíg össze nem áll a csomag.
Így igaz...a könyvében részletesen leírja, hogy sokan azt hitték, hogy sír, vagy meditál, vagy mit tudom én, de valójában örömében és egyéb lelki okokból nevetett a sipka alatt....
Nem úgy értem a tervezést.....hanem ő mondta, mit hogyan kellenne átalakítani a motoron és másképp csinálni.....volt némi tapasztalata a Hondától eljövet.....
Olyan szőrszálhasogató és értetlen vagy! Értsd már jól a dolgokat.....én sem arra gondolotam, hogy fogta magát leült és tervezett egy motort majd összerakta!
Jaaaa, megvan.
Ő az "elb@szom a kanyart"-csávó.
Ő egy félisten. Akit a Rossi is csak kilökni tudott!
Én nem. Viszont láttam azt a nyilatkozatát, ahol elmondta, hogy majd megszakadt a röhögéstől.
Dekijazabijadzzsiiii?
Na de kijaz a Burgers?
Nem arra értettem az "eltört a mécses", hogy elsírta magát vagy ilyesmi.....
De igazad van ez ezt jelenti......más jelzőt kellett volna írni.....
Olvastam a könyvét....
Miután beindult a fórumunk így távozom is. Goo Talma! Goo Biaggi!Goo Haga! Go Stoner! Go Én!
Mit tervezett?
Nézd, zseni a pali, ez vitathatatlan.
De hogy már versenymotort is tervezne...az a 830 fő a Yamaha versenyrészlegén meg csak úgy kapja a fizetését, ugye?
Burgess is csak a hamburgert viszi a paddockba.
Igen, az első YAMAHÁS évében lévő motor nem volt olyan szar a végén.....azt is ő tervezte! Nem mindig jön össze neki sem.....ezt nem vitatom, de egy vesztes csapatból az ő tervezése vezetett győztes csapathoz......Lehet hogy sokmindent megkap, de ő ezért már tett valamit az asztalra, hogy ez járjon neki....
Yamahára megharagudott akkor is, amikor Lorenzot először szerződtették....mert már akkor is mondta, hogy ez egy együttműködő, vidám csapat és nem lenne ide jó egy nagy arc kisgyerek.....Lorenzót szerződtették, azóta válaszfal van a csapatok között.....és semmi info csere!
Úgy került előnybe, hogy kilökte ellenfeleit? Valakit nem csak akkor lehet kilökni, ha ott vagyunk a nyomában? Ez nem egy cukor sport, benne van a lökdösődés.......az ív lezárás is hasonló dolog, mert NEM ENGEDED EL A MÁSIKAT AKI GYORSABBAN TUDNA MENNI! Hm? Agostini egy őstehetség ugyanúgy, mint Rossi....nem kell jönni szerintem a régi technikával.....ott akkor azzal kellett küzdeni.....

Remélem nem veszitek komolyan az eszmecserét, vitát, és nem haragusztok meg, mert akkor inkább hadjuk a témát....
Ne ciccelj!
Kit?
Kijazabijadzsi?
Amúgy itt sem lökte ki a Biaggit 2:50-nél mi? Ha Biaggi ezt csinálná a Hagával Viking már keresztre feszítette volna. Meg milyen szar az a Yamakka, hogy a gyári Hondával így tartja a lépést.
YEEEESSSS!
úgy látszik csak ennyi kellett, mert már megy!