azt a kódot a műszakin úgysem fogják nézni, hacsak nem KPM-hez viszed. legyen rizla kék, de akkor tegyél bele valami fehér csíkot is, aztán a többit le kell szarni.
Mert nekem gyári kék fehér na most én Rizla kékre ami világosabb de kék az is olyanra akarnám... Néztem a forgalmiba ez van irva =="06 kék"==... csak nemtom miez a 06 számkód mer végülis kék marad csak világosabb...
ha nincs külön gyári idomszetted amivel el tudod vinni műszakira, akkor igen, jelenteni kell a kpm-nél a színváltozást. új forgalmi, új törzskönyv, plusz némi költség az engedélyezés.
de ha pályaidom szettet fényeztetsz, az tökmindegy, a rendőr (általában) nem szól, ha más a szín.
Szevasztok!
Motoron az idomokat szeretném majd vmikor lefestetni kb mennyibe fájhat? Ha a szine változik a motornak azt a forgalmiba meg kell változtatni v be kell vhova jelenteni?
Oks, Te tudod, mindenesetre ezeket jegyezd meg amiket írtam, kívánom sose kerülj olyan helyzetbe amikor vissza kéne emlékezni ezekre. Sajnos én is az élettől tanultam, de én tudtam alkalmazni ezeket
Áhh, nem foglalkozom már vele, írtam a biztosítónak egy nyilatkozatot, hogy lemondok a kárigényemről.
A srácnak meg egy "köszönőlevelet"...
Aztán a sors intézi a többit.
ja és megemlíteném a per lehetőségét, ami azzal jár hogy neki is menni kell majd bíróságra, hercehurca, stb, végeredményként neki befigyelhet egy nagyobb bünti is, plusz a perköltség állása...De ezt csak a végén említeném ha nem menne bele a sima rendezésbe.
Pedig nem olyan nehéz végigcsinálni. fel kell keresni személyesen a másik felet és elbeszélgetni vele. Nem fenyegetően, egyáltalán nem. Szépen el kell magyarázni neki hogy neki CSAKIS kizárólag 2 bónusz pontja bánja, ami éves szinten kb 10-20 ezer forint pluszkiadást jelent a biztosítás díjának emelkedése miatt.
Ezzel szemben neked akár 100ezres káraid is lehetnek. Te emberséges voltál, nem hívtál rendőrt. Ha hívtál volna, akkor neki akár a jogsija is ugorhatott volna. Legyen szives, ismerje el a biztosítónak a vétkét és zárjátok le az ügyet...Én ezt tenném...A szép szó ilyenkor többet ér mint a fenyegetőzés..De ha ebbe sem megy bele, én törlesztenék csendesen..
Hát jah, de utólag már könnyebb okosnak lenni. Ott akkor örültem, hogy egyáltalán belement abba, hogy ad betétlapot és aláírta az alján, hogy a felelősségét elismeri. Látod, mégis hiába..
Mindegy, ez részemről már lezárt dolog, most a cél a KTM, meg hogy elvigye valaki a GSXR-t végre.
Hasonló esetekre: a betétlap memmé írni kell egy nyilatkzatot, hogy a másik feél nem állt sem alkoholos, sem drogos, sem sokkos befolyásolás alatt, önszántából ismerte el a vétkét. Pont az ilyenek elkerülésére..
Nekem meg nincs ehhez semmi kedvem, de nagyon nincs.
Húzni-halasztani, ügyvédet fizetni, rendőrségre, bíróságra járni hetekig, hónapokig, aztán ki tudja mi lesz a vége. Annyira nem nagy a kár, hogy megérje kínlódni miatta. Volt már bírósági ügyem, húzódott az is majdnem 5 évig, épp elég volt.
Olvastam a sztorit, ne hagyd ennyiben a dolgot. Írtak neked a biztosítók topikban, ragadd meg az alkalmat. A nyomozó tuti kamuzott azzal hogy mást mondott a tanú. Nekik ez a dolguk, megállapítani hogy ne fizessen a biztosító. Én kitartanék a végsőkig a helyedben.
Hát nézd. Sokat motoroztam a mátrában az utóbbi években, sosem lett semmi bajom, mindig vigyáztam, nem közlekedtem ész nélkül.
Aztán két hete összeakadtam egy idióta autóssal aki az én sávomban közlekedett egy bal kanyarban. Kikerültem, elcsúsztam. Adott betétlapot, aztán utólag nem ismerte el a felelősségét, a biztosító nem fizetett. A teljes sztorit olvashatod a Biztosító topicban, ha érdekel.
Előtte úgy voltam lecserélem egy újabbra, aztán az már kitart pár évig, de ez megváltoztatta a dolgokat, és úgy döntöttem veszek inkább egy supermotot, amivel ki tudok járni Visontára a gokartpályára, ami innen 7km-re van. Utcán a lehető legkevesebbet akarom használni. Nem azért, mert mostmár félek, csak ez után a nemfizetős ügy után elegem lett az ilyen és hasonló esetekből, hogy más idióta miatt én szívjam meg ismét. És a gixernek kicsi az a gokartpálya, így döntöttem a SM mellett.
Arra meg nem telik sajnos, hogy csak a Hungaroringre járjak fel motorozni.
Dióhéjban ennyi a sztori. Szerintem meg lehet érteni, bár nyilván mindenki máshogy gondolkodik.
de ha pályaidom szettet fényeztetsz, az tökmindegy, a rendőr (általában) nem szól, ha más a szín.
Okmányirodába kell bejelenteni, kb. 8e Ft körül lex...
Motoron az idomokat szeretném majd vmikor lefestetni kb mennyibe fájhat? Ha a szine változik a motornak azt a forgalmiba meg kell változtatni v be kell vhova jelenteni?
szoktak gumikat leárazni a nyár vége fele?
Úgy néz ki nem csak a hasam kocka.
A srácnak meg egy "köszönőlevelet"...
Aztán a sors intézi a többit.
Ezzel szemben neked akár 100ezres káraid is lehetnek. Te emberséges voltál, nem hívtál rendőrt. Ha hívtál volna, akkor neki akár a jogsija is ugorhatott volna. Legyen szives, ismerje el a biztosítónak a vétkét és zárjátok le az ügyet...Én ezt tenném...A szép szó ilyenkor többet ér mint a fenyegetőzés..De ha ebbe sem megy bele, én törlesztenék csendesen..
Mindegy, ez részemről már lezárt dolog, most a cél a KTM, meg hogy elvigye valaki a GSXR-t végre.
Húzni-halasztani, ügyvédet fizetni, rendőrségre, bíróságra járni hetekig, hónapokig, aztán ki tudja mi lesz a vége. Annyira nem nagy a kár, hogy megérje kínlódni miatta. Volt már bírósági ügyem, húzódott az is majdnem 5 évig, épp elég volt.
Aztán két hete összeakadtam egy idióta autóssal aki az én sávomban közlekedett egy bal kanyarban. Kikerültem, elcsúsztam. Adott betétlapot, aztán utólag nem ismerte el a felelősségét, a biztosító nem fizetett. A teljes sztorit olvashatod a Biztosító topicban, ha érdekel.
Előtte úgy voltam lecserélem egy újabbra, aztán az már kitart pár évig, de ez megváltoztatta a dolgokat, és úgy döntöttem veszek inkább egy supermotot, amivel ki tudok járni Visontára a gokartpályára, ami innen 7km-re van. Utcán a lehető legkevesebbet akarom használni. Nem azért, mert mostmár félek, csak ez után a nemfizetős ügy után elegem lett az ilyen és hasonló esetekből, hogy más idióta miatt én szívjam meg ismét. És a gixernek kicsi az a gokartpálya, így döntöttem a SM mellett.
Arra meg nem telik sajnos, hogy csak a Hungaroringre járjak fel motorozni.
Dióhéjban ennyi a sztori. Szerintem meg lehet érteni, bár nyilván mindenki máshogy gondolkodik.