Ki kell, hogy ábrándítsalak, cb-s lackónak szóltam be. Ja, nekem most volt szelephézag állítás, (karbiszinkron) de hálistennek se előtte, se utána nem volt semmi hangja a biciglinek
Szivesen, ráadásul ezeknek a himbás rendszerű szelepmechanizmusoknak úgy változik a hézagjuk, ahogy melegszik a motor (úgy nő a hézag). Persze minimálisan, de ha határon van a szelephézag melegen elérheti azt az értéket ahol már "megszólal" a szelep. Ha csak annyi van a gépben szerintem más baj nem lehet.
Nem tudom szabad e belepofádzani (legfeljebb summi letol megint) de nekem is volt ilyen hang. 19500-al vettem a motort és hidegen én se hallottam semmit, viszont a felmelegedési időszakban a jobb oldalon elkezdett fémesen kattogni, vagyis inkább ütemesen cirippelni, viszont üzemi hőfoknál meg alig hallottam. A szelepbeállításnál kiderült, hogy a 3. henger kipuf szelepeinek voltak nagyobb hézagjai az előírtnál és ez okozta a hangot. Azóta nincs ez a hang, nem hülyeség a 12ezrenkénti szelepellenörzés és ráadásul pofon egyszerű. Nem tudom mennyit futott a géped, de ezt nézném meg legelőször a helyedben, aztán ha már le van véve a szelepfedél ránézhetsz a vezérláncra is.
Te sumakker, te! Nékkem szóttá be az elejin? Mer ha igen, akkó szíjjelszedem a te mozdonyodat is, de összekeverem azt a kétfajta csavarok hadát ám, osztan győzzed kiválogatni!
Na egye penész, megkegyelmezek, mert nem vagyok biztos az első mondatomban. Vagy a másodikban? Teljesen megkavar ez a szilveszter , vagy mi, karácsony . Amúgy valami csörög a gépben olajcsere után is. De csak melegen. Valami fémes kb. másodpercenként. De nem ugyanolyan hangú mindig. Olyan mintha hozzáütődne valami fém valami fémhez. Néha nagyobb a hang, néha alig hallani, de ott van. Vagy olyan mintha egay fogaskerék egy fogába mindig belerepülne valami fém darab. Hol kisebb, hol nagyobb. Nemtom mi lehet. Ezért volt olyan sűrgős az olajcsere, de nem javult. Passz.
Karácsony van, jó kajával megtömve a hasam, kimegyek a garázsba, megnézem a vasam!
Csorgatom a nyálam, elmennék egy körre, bánatomban gyorsan rámegyek egy sörre!
Kurvára várom már a nyarat, kínomban zabálok még egy kis halat.
Ezt így addig-addig csinálom, míg az egészet sugárban kihányom!
Azt mondom én Neked motoros Barátom, motorozás nélkül szart sem ér a Karácsony!
19300 van benne. Érdekes...
Lehet, hogy az lesz.
Köszi.
Csak úgy rendszámostul!
Feltöltök néhány régi képet az előző motoromról.
Ebbe a fórumba kell ezt is mutogatni.
GSX750F '94!
Egy kicsit koszos...
Na egye penész, megkegyelmezek, mert nem vagyok biztos az első mondatomban. Vagy a másodikban? Teljesen megkavar ez a szilveszter , vagy mi, karácsony . Amúgy valami csörög a gépben olajcsere után is. De csak melegen. Valami fémes kb. másodpercenként. De nem ugyanolyan hangú mindig. Olyan mintha hozzáütődne valami fém valami fémhez. Néha nagyobb a hang, néha alig hallani, de ott van. Vagy olyan mintha egay fogaskerék egy fogába mindig belerepülne valami fém darab. Hol kisebb, hol nagyobb. Nemtom mi lehet. Ezért volt olyan sűrgős az olajcsere, de nem javult. Passz.
Azért még írhatok ebbe a fórumba?
Rólatok meg majdnem elfelejtkeztem pedig ugyanaz a blokk dobog az én alvázamban is
Boldog Karácsonyt kívánok minden GSX-F tulajnak!
Csorgatom a nyálam, elmennék egy körre, bánatomban gyorsan rámegyek egy sörre!
Kurvára várom már a nyarat, kínomban zabálok még egy kis halat.
Ezt így addig-addig csinálom, míg az egészet sugárban kihányom!
Azt mondom én Neked motoros Barátom, motorozás nélkül szart sem ér a Karácsony!