Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mar három hete kiskőrös felé járok hétvégente! Még bocissal is zalztam utközben.
Adony
Budapest
Bonyhád
Üdv mindenkinek!
A kézzsibbadàsròl nekem is vannak negatív tapasztalataim sajnos.
Viszont talàltam egy műanyag gàzkarra erősíthető műanyag "ízét" :) ami elvileg leveszi a terhet a csuklòròl.
Valaki làtott, vagy használt màr ilyet?
Nagyon kevés pénzért kìnáljàk, lehet hogy kipròbàlom és rendelek belőle.
kiskőrös
Sárvár
Budapest
Hali!

Ha elküldené mindenki a felhasználó neve alatt a helységet ahol lakik ráteszem egy térképre amit közzéteszek itt a fórumon.
Nekem mondjuk rosszabb a lábfájás. Igaz kezdő vagyok nagyon, de 200km után a lábfejemnek már minden baja van, zsibbad, a sarkam mintha égne... hozzá kell szoknom. :)

Fogyasztás: Nálam a vegyes...Budapest+közút 100km/h körül 5,2 körül szokott lenni maximum. De pl a hétvégi Mátrás gurulás során 4,4 litert fogyasztott.
még annyi, hogy 5 liter alá nem sikerült szorítanom a fogyasztást soha, igaz városban használom sokat, illetve kint, de akkor meg mindig utassal megyek.
hát 100 km után már éreztem a problémát....viszont más testrészem nem fájt...pedig a korban bent vagyok én is...(48)
Szia!
Fogyasztásod ilyen terhelés mellett teljesen jó, én egyedül (85 kiló) két oldaltáskával (össz 16 kiló) mentem május végén 2572 km-t, 115,2 liter benyával (durván 4,5 l-es átlag).

Azt nem írtad hány óra motorozás után fájdult meg a kezed, de én ha 6-8 órát megyek 2-3 rövid megállással (tankolás, kávé, stb) akkor utána alig tudok leszállni a motorról, kb mindenem fáj. Váll, térd az mindíg sajog, de néha még a nyakam is beáll. 30 évesen nem voltak ilyen bajaim, szóval lehet hogy nem a motor hibája, hanem csak az a qrva idő múlik.

Mit lehet tenni a rezgés ellen? Hát legegyszerűbb egy vastagabb szivacsos gázmarkolat, vagy egy magasabb kormány, hogy egyenesebben ülj, így kevesebb súly esik a kezedre.
Tetszik a centrifugas hasonlat....valoban olyannak tunt...
Én 2 hete letoltam 700km-t 7végén és 3 napig fájt a csuklóm, kb. olyan érzésem volt, mintha egy keverőtárcsás mosógépet fogtam volna 2 napig centrifugázás közben
Aztán lassan leesett, hogy kicsit túlságosan rá vagyok feszülve és erősen fogom a kormányt. Azóta azt csináltam, hogy sokkal lazábban tartom a kormányt, persze 160-nál ez nem biztos, hogy biztonságos megoldás
Nekem pontosan 100 km/h nál vibrál a kormány de ez alatt vagy felett nem.én is kintebb szoktam fogni a kormányt,az segíteni szokott.mondjuk ha még gyűjtögetek egy kis pénzt akkor lecserélem inazuma kormányra.már csak a bowden és a felső fékcső hosszabbítás hiányzik.
Nekem is a jobb kezemszokot elzsibbadni, így ha lehetőségem van elengedem a gázt és lógatom a kezem egy picit.
Koszonom, ugy nem probaltam....
De akkor ugy erzem nem egyedi a problemam....
Bátor vagy "(55)" . Komolyra fordítva a gáz problémát én úgy oldottam meg kicsivel kintebb fogom a kormányt a súlynál akkor nekem nem olyan fárasztó.
Azert inkabb felette probalkozok..xd...
Én úgy hallottam, hogy 80-120 között a blokk a vázzal összerezonál úgy, hogy attól fájhat a csuklód. Menj alatta vagy felette próbából. :))
Sziasztok! Hetvegen gurultam egy cseppet, " majd" 900 km-t...
Harom dobozzal(13, 13, 10kg), asszony70kg( szerinte 55), es en 90 kg. Viszonylag szeles idő volt es ez nem volt túl idealis igy feldobozolva.ezert csak győrtől szolnokig mentem autopalyan. 120 ig nem volt veszes, de felette mar komoly ero kellett( foleg kamion elozesekor) hogy ne tegye meterekkel arrebb a Bocit. Szolnoktol inkabb a főutakat valasztottuk, ott a kisebb szel, es forgalom miatt sokkal elvezetesebb volt a turazas. Szegeden aludtunk, onnan a Matra volt a celpont. A teljesen felpakolt motor eleg jol viselkedett kanyarokban, bar az uthibakat erosen nem szerette.
A fogyasztas teljesen vegyes hasznalat mellett 5, 25 re jott ki. A motor maga kenyelmes ilyen hosszu tavon is, csak a jobb kezem( a folyamatos gazkar szoritasa? miatt) nagyon fajt.( nektek is szokott? Mit lehet ellene tenni?)
A találkozót én is támogatom, bár Bajától a Mecseken kívül minden messze van...
Üdv !
Igazából én úgy vélem az se lenne rossz ha célirányosan mennénk is valamerre. Plusz megállni valami nagy placcon, lefotózni a sok bocit. :)
Van valaki aki mondjuk össze tud dobni egy ilyen térképes balhét? És mondjuk aki összefogná ezt szervezősdit egy kicsit?