Az olajhűtő bemenő és kimenő csatlakozása is fent van. Abból nem tud lefolyni, ha nem engeded le külön, akkor benne marad a régi olaj. Ha a hűtőből is leengeded, akkor nyilván annyival többet kell beletöltened a friss olajból. Nem tudom pontosan mennyi a hűtő kapacitása, pár deci lehet, max fél liter.
Ezért ha a kolléga a hűtőt levette, kilötykölte belőle a fáradt olajat, és úgy töltötte fel a rendszert, akkor belemehet 4 l körül. Másképp nemigen. Ez persze arra a szériára vonatkozik, ami nekem is van (1998-2005) a régebbieknél nem tudom mi a helyzet, de gyanítom hogy hasonló.
Haynes szerint az 1998 - 2002 között gyártottak olajmennyisége cserekor
csak olaj: 3l
olaj + olajszűrő: 3,5l
És jól tudod, minden egyben van. Motor, váltó és a hűtőben is ez az olaj kering.
az olajhűtőt hol lehet leengedni? nekem azt mondták hogy a sebváltó a hűtés és a kenés 1 olajból megy azért kell bele 3.9l ez igaz? amit leengedtem olajat az 3.7l körűl volt mert visszatöltöttem a kannába +az olajszűrőben is maradt olaj!
leengedtem az olajat lecseréltem a szűrőt vissza az új szűrő bele a 4l olaj 3.9l ír de az olajszűrő is felvesz valamennyit nem? az olajhűtőt hol kell leendedni?
Ha 4 litert töltöttél bele, és a két vonal között van, akkor nem stimmel valami.
4 literrel bőven túl van töltve a cucc, kivéve ha az olajhűtőt is leengedted.
most nyaltam végig az egész Haynes-t és sehol nem találtam, hogy melyik való bele :(
Pedig én is vennék egy kicsit erősebbet bele, úgyhogy nem úszom meg a szétszedést.
köszönöm a gyors választ valóban nem volt rendesen felcsukva az oldaltámasz más most cseréltem olajat mind a 4l beleöntöttem olajszűrőt is cseréltem a két vonal közt van az olajszint elég bele?
Sziasztok!
Legyetek szívesek segítsetek! Fogalmam sincs hogy kell felszerelni ezt a nonfango túradobozt! ezer alkatrésze van ennek a tartónak! :)
Segítsetek!
Én anno 52 l -es kappa dobozt kaptam a bocimhoz,givi tartóval...a srác mikor alkudoztunk olyan 20 körülire tartotta...így kevesebbet engedett,de nem sokkal...mikor megnéztem az új árát (65e körül volt ez a kombó vmi netes oldalon) hát még jó hogy ültem.
nagyon nem tetszett,le akarta szerelni,mert azért rontotta az összképet....de rájöttem,hogy nagyon hasznos,és megmaradt...nem bántam meg,hogy egy két tízezresért nem herdáltam el...
üdvözlet.
kis segitséget kérnék.....
nemrégiben vettem egy bocit...
kissé hiányos a drága ezért gondoltam megreparálnám...
szóval:
szeretnék egy balos oldalidomot,meg egy ekeidomot
beszerezni hozzá...
ha van valakinek elfekvőben....esetleg........
az zaklasson.
köszönöm.
Ezért ha a kolléga a hűtőt levette, kilötykölte belőle a fáradt olajat, és úgy töltötte fel a rendszert, akkor belemehet 4 l körül. Másképp nemigen. Ez persze arra a szériára vonatkozik, ami nekem is van (1998-2005) a régebbieknél nem tudom mi a helyzet, de gyanítom hogy hasonló.
csak olaj: 3l
olaj + olajszűrő: 3,5l
És jól tudod, minden egyben van. Motor, váltó és a hűtőben is ez az olaj kering.
4 literrel bőven túl van töltve a cucc, kivéve ha az olajhűtőt is leengedted.
Pedig én is vennék egy kicsit erősebbet bele, úgyhogy nem úszom meg a szétszedést.
bocsi. hasidom természetesen.(csak valahogy én ekeiomként aposztrofáltam..)
Legyetek szívesek segítsetek! Fogalmam sincs hogy kell felszerelni ezt a nonfango túradobozt! ezer alkatrésze van ennek a tartónak! :)
Segítsetek!
van egy problémám amikor beteszem 1-be léáll a moci mitől van?
nagyon nem tetszett,le akarta szerelni,mert azért rontotta az összképet....de rájöttem,hogy nagyon hasznos,és megmaradt...nem bántam meg,hogy egy két tízezresért nem herdáltam el...
600-as a drága......
kis segitséget kérnék.....
nemrégiben vettem egy bocit...
kissé hiányos a drága ezért gondoltam megreparálnám...
szóval:
szeretnék egy balos oldalidomot,meg egy ekeidomot
beszerezni hozzá...
ha van valakinek elfekvőben....esetleg........
az zaklasson.
köszönöm.