Így van! Én amikor tavaly megvettem a motorom 26 ezer volt benne. Akkor olajat cserétem és castrolt tettem bele mert olcsóbb volt. De 4 ezer km alatt megette az alsó szintig, meg a váltó sem volt olyan tuti. Ekkor tettem bele Motult , 6 km ezer alatt nem fogyott belőle és a váltó is simább vele. Úgyhogy maradok ennél pláne, hogy RO-ba kb 7800Ft-ba van egy 4l-es kannával.
Az 5100-asnál nem kell jobb. Ez egy régi motor, ásványi olajat ajánk a gyártó is bele, nem kell jobb. Az 5100-as félszintetikus, a 7100 viszont már teljes szintetikus, a V akárhanyas pedig már sportverzió, közutakra egyáltalán nem kell (lévén nem húzod neki folyamatosan tiltáson a bocit...gondolom... )(mondhatnám azt is poénból, hogy mint én, de nem lenne igaz, aztán meg rajtam maradna).
Szóval az 5100 az pont kellően sovány és vastag egy átlagos bocizáshoz, úgyhogy annál jobb, ebbe a motorba, ebbe a konstrukcióba NEM KELL!
Csak egyféle olajat ,keress benne persze ha a fékolajat nem számítom,mert a sebességváltót is a motorolaj keni nincs külön sebváltó olaj benne így csak egyféle olajat kell cserélned indulás előtt..
sziasztok! szert tettem egy 93-as gsx 750f-re kérdésem milyen olajat vegyek bele és milyen szűrőt és milyen sebváltó olajat? a moci még kinn van németbe októberben jövők vele haza és mielőtt nekivágok az 1100km-es úutnak gondoltam lecserélem az olajakat! 27 430km van benne első tulaj egy leányzó volt és lenne még 1 kérdésem hogyan kell lecserélni az olajakat ? mármint hogy hol van a beontő nyilás mert ugye a leeresztő az nyilván alul van! a segítségeteket előre is köszönöm
üdv és szép hétvégét mindenkinek
HUfantom: Fú, köszi, én ilyet használok a kocsimba, épp aktuális az olajcsere, szóval már rá is rabolok...a bocinkba viszont 5100-ás kell (legalábbis azt ajánlják hozzá), úgyhogy olyat keress!
Helló! Gratula a géphez! Szerintem karbiszinkront szelephézag ellenőrzés /állítás/ nélkül nem csinálnak. Nekem a szelep, karbi és elsőfékcső csere + légtelenités 22 e Ft volt májusban.
Erre rá kell cáfoljak....
"a motorkerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek" nyugodtan megnézheted a KRESZ-ben.
Ergo, ha segg részegen tolod a motort hazafelé a kocsmából a rendőr nem baszhat meg ittas vezetésért.
"...a motorkerékpárt toló személy vezetőnek minősül tehát teljes menetfelszerelés szükséges..."
Ebből a szabályból én azt mondanám hogy ahol a motort le szeretnéd állítani azt járda legrövidebb érintésével lehet megtenni.
Figyeljetek már, velem egyre másra incidensek történnek a JÁRDÁN VALÓ MEGÁLLÁSsal kapcsolatban. Jogszabályt már találtam, ergó meg lehet motorral a járdán állni, még akkor is, ha tábla tiltja, a lényeg, hogy maradjon másfél méter a gyalogosoknak.
De kérdem én: a járdán, a megállás helyéig, odamehetek vajon motorral, vagy a járda szélénél le kell szállnom és oda kell tolnom a motort...? Vagyis: mehetek motorral a járdán?
Az passz...az egyik kolléga mondta, hogy érdemes saját berendezést venni, mert hamar és könnyen elállítódik, szóval akkor otthon is meg tudod csinálni. Nekem 22.000-nél csinálták szervízben, 2 éve, (most 30 körül tartok), már lehet érezni, hogy kicsit el van állítódva (nem olyan egyenletes az alapjárat, stb.). De ezen kívül nem tudom, hogy mennyibe kerülhet, bár le kell bontani a tankot (ami legalább 1 óra le, 1 óra felszerelés az idomokkal együtt), szóval szervízben biztos nem olcsó mulatság. Nekem sok mindent csináltak 1 időben, és akkor csinálták meg azt is.
Szóval az 5100 az pont kellően sovány és vastag egy átlagos bocizáshoz, úgyhogy annál jobb, ebbe a motorba, ebbe a konstrukcióba NEM KELL!
Az lett volna a kérdésem mi van ha nem 5100 hanem 7100 esetleg 300V -t olajat kap a Boci.
Mi változik meg mi lesz más ?
Jobb lesz ? máshogy fog járni vagy miben jobbak azok az olajon a +50% vagy +100% árért mit adnak ?
Szóval vettél egy Ősbocit
http://www.motorcyclespecs.co....
Elvileg így néz ki, akkor jobb oldalt azt a kis ajtót, mint kocsin a tanksapkát kicsavarozod és ott lehet betölteni.
http://ew5.earlweb.com/recomme...
Itt minden ajánlott olaj megvan hát egy "google translate"-n majd átzavarod.
Ezen olajfajtákat ajánlja bele a Motul...
Best 300V 4T FACTORY LINE 10W-40
Better 7100 4T 10W-40
Good 5100 4T 10W-40
üdv és szép hétvégét mindenkinek
Épp a elküldés pillanatában gondolkodtam, lehet nem is ez való bele, hülyének fognak nézni :(
De hogy neked pont ez kell már nem olyan rossz :)
10-esért csinálta nekem Tsanyi kolléga, csak karbiszinkron...
De ő tárnokon van ami nincs közel Sárvárhoz...
Ha nem túl indiszkrét mennyiért sikerült hozzájutni ?
Akció most találtam...
"a motorkerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek" nyugodtan megnézheted a KRESZ-ben.
Ergo, ha segg részegen tolod a motort hazafelé a kocsmából a rendőr nem baszhat meg ittas vezetésért.
Ezt a Mocit vettem!
De ez még a hirdetés képe.
Ebből a szabályból én azt mondanám hogy ahol a motort le szeretnéd állítani azt járda legrövidebb érintésével lehet megtenni.
De kérdem én: a járdán, a megállás helyéig, odamehetek vajon motorral, vagy a járda szélénél le kell szállnom és oda kell tolnom a motort...? Vagyis: mehetek motorral a járdán?