Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hali

Olajszűrő cseréjéhez le szoktátok venni a kipufogó sort is, vagy csak aláraktok valami terelőt hogy ne legyen minden olajos, vagy mi a helyes módszer?
Helló ! Az olajjal kapcsolatosan . A szervizben nekem castrol-t tettek bele , a váltó és a kuplung elég karcosan működött . Cserekor motul 5100 10w-50 -re lett cserélve . Nekem sokkal jobb lett , simább a váltás és vajpuha a kuplung , de egyénileg változik kinek mi vált be . Hallottam olyant is hogy nem kell a 10-es elég a 15 20w-50 -es mivel nálunk nincs olyan hideg ami ezt indokolná . A szerelőm viszont figyelmeztetett hogy ebben az esetben megcsúszhat a kuplung. Gumit a motorra én mindig Tápiószelén veszem , féláron kapható mint a boltokban . Ha valakit érdekel küldök telefonszámot .
Én is mentem ma kb 100 km-t. Nagyon jól esett felvettem egy termó pulcsit a motoros ruha alá, így abszolút nem volt hideg... Pedig Nógrád megyében, Rétság előtt az utak szélén még hó is volt rendesen....
Hú ma mentem kb. 100km-t annyira nem volt meleg , de azért nagy felüdülés volt, sokkal jobb a kedvem :). juhéééééé
http://mentomotoralapitvany.hu...
Itt egy mentőmotoros alapítvány adószáma, ha valakit érdekel.
Hasznos is és mégis csak motorosok!
Hali!
Aranyszabály a bocinál: oldaltámasz használatánál mindig tedd sebességbe!
Én már megjátram, higgyétek el!
Sok heleyn olvasom hogy "boci"-nak nevezitek a motort. Mért kapta ezt a nevet? Vicces, de tetszik.:) Másik kérdésem. Nem teljesen idevágó kérdés de azért mégis egy picit. Nyilatkoznom kell az adóm 1%-ról viszont a munkahelyem csak egyházi szervezetekről adott listát. Viszont én nekik nem adok semmit. Esetleg nem tudnátok ajánlani olyan motoros alapítványt ami sokat tesz vagy próbál tenni az államal szemben a motorosok megsegítése érdekében. Gondolok itt olyanra hogy pl. a kedvezőbb dijak, kressz módosításért hogy a motorosnak is jó legyen, stb stb. Ha tudtok ilyen alapítványokat akkor légyszi írjátok le a számlaszámukat vagy a weboldaluk címét ahol én is meg tudom nézni. Előre is köszönöm.
Én úgy emlékszem 76 cm a boci szélessége tükörtől - tükörig.
Szóval alig szélesebb mint egy robogó.
Egy krosszmotor kormány 80-90cm!
Ja annyi még tapasztalatom (nem sok) azért elég stabilan állnak ezek a lábukon szóval, hogy megdőljön azért neked kell komolyan tenned.
Pld menet közben kormány elenged és még annyira sem mozdul mint a skoda octaviám, ezt azért nem javaslom sokat gyakorolni:).
Szia mint mondtam én is kicsit kezdő vagyok még 178 vagyok 110 kiló (most van rajtam egy 10-es karácsony stb :), na szóval a motor azért szerintem súlyos egyéniség nekem nem okoz gondot megtartani ha kicsit megdől. Ha nagyon megdőlne azt nem szeretném :) Szóval ne nagyon fektesd le szerintem túlságosan álló helyzetben mert a kicsike le is fekszi akkor rendesen :). 66 kiló vagy nekem az már picit a soványabb kategória (ez nem rosszindulatú kritika) tehát neked biztosan nehéz a motor pláne ha utassal billegteted, de lányok is motoroznak ilyen szépségekkel ők még és könnyebbek nekik sem probléma a súly :) mert szeretik. Tologatásnál ha rajta ülsz és ki akarod tolni bukkanónál stb hát bele kell kapaszkodni.
Hát így konkrétan nem keresnék ilyet de a mostani motor árak eléggé a béka segge alatt vannak és 600 bandit, régi SV vagy gixef azért található szerintem(ha nem akkor bocs) elfogadható áron....viszont egy 400-as belpiacossal nagy eséllyel csak a szívás lesz...
Tavaly a repsol-al befürödtem. 4500km után csörög a blokk és kattog a váltó. Gyorsan cserére ítéltem és az utód 10-60 lyqui moly eddig 1000km alatt jól teszi a dolgát. Semmi blokk hang a váltó meg mint kés a vajban és egész jó áron kaptam meg
Sziasztok! Egy kis kuriózum nektek bocisoknak! Szelephézag állítás, karbi szinkron előtt!
Nekem is 2002-es GSXF -em van! Én tavaly augusztusban cseréltem benne olajat és Repsolt kapott! A szerelőm elsősorban a Castrolt javasolta, de a Repsolnak jobb volt az ára és volt készleten a boltban! Egy havernak is volt ilyen motorja ő Castrollal használta! Szerinte puhább a váltója vele! Nekem sajnos nincs összehasonlítási alapom...még! Tény, hogy pancsolják...sajnos!
A lényeg, hogy legyen benne!
OLAJ!

Egyik ismerősöm jó áron tud Repsol olajat.Tavaly Castrol volt benne azzal jól működött.
Viszont hallottam olyan rémhírt,hogy a castrolt pancsolják előszeretettel,sanszos,hogy bóvli jut a gépbe.Ki mit tud erről a témáról?
Ha mindkettő eredeti,melyiket javasoljátok inkább ,kinek mi a tapasztalata?2002es 750es GSXFről van szó.

Előre is köszi a tippeket!
Üdv.
Lassan megveszem az akksit,kiváncsi leszek,mennyire lesz nehéz augusztus! után életre kelteni... :S
tsanyi.hol tudok ilyeneket motorokat kersgelni.tudnal mutani egy konkret gepet,?
A 400-ast ha jót akarsz magadnak ne vedd meg......nem sokkal drágábban már lehet kapni európából származott darabot is.....
Mindenképp próbáld ki vétel előtt és ne csak egy kört.....
helo. tudna-e nekem valaki segiteni. egy 400 gepet szeretnek vasarloni. egy suzuki gsx 400 impulse-t neztem ki magamnak.csakhogy nem annyira ismerem a típust csak kulsoleg szerettem bele ,szóval jo lenne ha valaki segitene hogy mit erdemes tudni a motorról.az lenne meg a kerdesem hogy milyen hasonlo kategoriájú motorok vannak (elsosorban turamotorok). engem elsosorban nem a sebesseg erdekel hanem ,hogy megbizhato,szép, es stilusos motort vasaroljak., persze a fentartasi koltség sem elhanyagolhato. na mindenesetre ha valaki segitene annak elore is koszonom.helo
Hát azért elég széles a boci. Mondjuk egy Teréz Körúton nem biztos, hogy teljesen előre tudsz araszolni. Mondjuk két kisteher vagy két X5-ös között biztos nem férsz el vele, de a nagyobb utakon (lásd Hungária), gond nélkül lehet vele nyomulni!
Akkor csak én vagyok rutintalan pesti motoros (mondjuk nem motorozok sokat pesten) mert még a mostanival is picit tartok attól hogy esetleg nem férek el, vagy rámhúzzák a kocsit.
Ha majd belejössz, simán elmész a sorok közt. Nekem semmi gondom nem volt vele. Igaz, hogy zömmel Debrecenben, de hát ott is csak olyan sorok vannak, mint Pesten.
nem kell elfelejteni! én simán nyomulok előre mindenütt!
Akkor gondolom ezzel a motorral a pesti dugóban, a felezőn, a sorok közti araszolgatást is elfelejthetem?