Én ritkán járok ezen a fórum oldalon, de most épp ide kattintva, pont a Te váltókaros gondodba futottam bele..... A nyolcas csavaros dolog csak gányolás ! az igazi megoldás az amit a foto galériámban a "váltókar" név alatt látsz, vagy a bontott alkatrész. Más értelmes megoldás nincs.
Fogalmam sincs mi történt vele .Már régóta kezdődött a fekete elszineződés .2hete voltam egy osztrák túrán és a tankolásoknál vettem észre hogy 1-2 ... pálcika hiányzik.Utána figyeltem a számlálót és jól mutatott néha.Ma szétszedtem .Jó volt a szigetelése nem ment bele semmi idegen anyag.A fekete elmosódás az LCD panel alsó részén lévő fekete festék / amit látunk kívülről is / leválása okozta.
Ekkora harcban voltatok az asszonnyal?
Sajnálom, de inkább itt és ekkorát!
Nekem sem lyukadt ki csak horzsolás volt, ha nem vészes neked sem, akkor mehet rá a carbon borítás (ahogy Zoli is írta), nekem ez lett az orvosság.
Nem volt "dobás", "csak" csúszás, balra fel visszafordítóba kicsit nagyobb sebességgel beletettem, asszony mögöttem, kicsit hamarabb leért a lábtartó, plusz sztender, kiemelte a hátulját, már ment is keresztbe, kb 40-el mentünk, max 50. Annyi lett, ami a képen, plusz a váltókar, meg a ruhámon van nyoma.
Nem rád értettem, csak meg akartam előzni az ilyetén dolgokat.
Köszönöm szépen a tippeket! Nekem sajna ilyesféle kézügyességem, illetve szerszámaim nincsenek, de tudok olyat, akinek van, lehet ez lesz a megoldás.
Én sose mondtam ilyet.
Nekem carbon deklivédő van szal az a 3. fajta védelem.
Nos a váltókar menthető.Pici kézügyesség és szerszám kell hozzá.
Én spec úgy javítottam hogy ott ahol letört síkba csiszoltam majd a gumis kar helyére egy M8-as menetet vágtam.
Abba ment egy M8-as kapupánt csavar amit úgy választottam meg hosszra hogy a gumi stimmeljen a menet nélküli részre a menert meg akkora mint a váltókarban lévő menet hossz.Ha nagyobb a menet levágos és annyi.
A kapupánt fejét flex lamellás csiszolóval pontosan olyanra lehet kialakítani mint az eredeti és lefesteni ezüstre hogy ne rozsdásodjon.
Mehet bele menetrögzítővel majd rá a gumi.
Amúgy hjlás is lesz benne de azt ésszel melegítve ki lehet megfelelően hajtani.
Deklit mondtam.
Ha szépen csinálod meg sem látszik.Ha nem ugyis használható addig mig be nem szerzel cseredarabokat.
Semmivel nem rosszabb annál, amit te ajánlasz, de még a gyárinál sem rosszabb.