Szia!
Küldtem mailt,de azért ide is leírom!
Úgy néz ki hogy jönnek érte a hétvégén,de valami okból kifolyólag nem jönnének,akkor természetesen megoldható a postázás!
Sziasztok! Bagster tankprotektort használ valaki? Tegnap raktam fel, jó sok időbe telt mire valamelyest sikerült beállítani. Amiket neten találtam képeket, ott az index burkolata alá volt benyomva az éle. Én is így raktam fel. A tank betöltő nyílásánál még csálén áll kicsit, lehet nagyon megfeszítettem a hevedert. Valakinek tapasztalat?
Nincs hűtőventilátor kapcsoló "hőgomba".
Ez nem Béé corsa...
A motorvezérlő (ECU) kapcsolja a ventilátor a hűtőfolyadék hőmérséklet függvényében. A blokkban motor hűtőfolyadék hőmérséklet jeladó van és ennek a jelnek az értéke jelenik meg a műszercsoporton is.
Első körben ellenőrizni kell a ventilátor biztosítékot. (15A)
Ha ez kiolvadt, akkor próbaképp kicserélheted. De ez nem biztos megoldás lesz, hiszen valamiért kiolvadt. (szerintem rendben lesz)
Következő lépés a ventilátor relé ellenőrzése (ez szokott hibás lenni).
Ha jó a biztosíték, akkor a relét kihúzva össze kell zárni -pl. biztosíték és két vezetéken keresztül- és ha elindul a ventilátor, akkor a relé hibás. Persze külön a relét kipróbálva is ellenőrizhető a relé működése.
A kattogás ne tévesszen meg, attól még a kapcsolt érintkezők össze lehetnek égve és nem vezetnek!
Látatlanban meg merem kockáztatni, hogy a relé lesz a hibás.
A ventilátor motor is lehet hibás, ha szakadt az nem annyira veszélyes, mint a zárlatos. Akkor tuti beég a relé is.
De nem a motorral szokott lenni a gond.
A legutóbbi indítás problémám megoldódott egy akku cserével, viszont a ventillátorom nem kapcsol be, s így nyáron elég kellemetlen lehet ha dugóba keveredek..!
Meg tudjátok nekem mondani, hogy miként tudom orvosolni? Először is egy hőgomba tesztet csinálnék rajta, hogy ha rövidre zárom akkor beindul-e a ventillátor, de nem találom a hőgombát. Le kell, hogy bontsam a hűtőt róla, vagy hozzáférhető máshonnan is? Ha ba oldalról a tank alá benézek, ott van egy hasonló, de az a blokkba megy, nem hiszem, hogy az az lenne..! Ki szeretném vezetni a kormányra, hogy manuálisan is kapcsolható legyen, amikor én jónak látom!
Sziasztok.
Elkélne egy kis segítség, keresek Gsr 600-hoz gyári plexit meg hátsó fék pedált. valakinek esetleg elfekvőbe? vagy ötlet honnan tudnék szerezni.
Gyakorlatilag mindent hegesztenek.
Jó minőségben és nem is annyira drágán. Én Kawa ER6N lábtartót vittem hozzá, szintén a bal oldali lábtartó rész reccsent le a konzolról. 6500Ft volt, de érdemes telefonálni, leegyeztetni. Általában 2-3napra vállalják, mert rengeteg munkájuk van, de nekem még aznap meghegesztették, addig erősködtem. :D
De volt ott minden... repedt motorváz; sérült traktor blokk; stb.
Inkább új dolgok gyártásával foglalkoznak, de bevállalják a javításokat is.
Remélem tudtam segíteni. :)
Jah és nincsenek is messze tőled, ahogy nézem.
Küldtem mailt,de azért ide is leírom!
Úgy néz ki hogy jönnek érte a hétvégén,de valami okból kifolyólag nem jönnének,akkor természetesen megoldható a postázás!