Küld el légyszive a címed mégegyszer mert tegnap elszállt a rendszerem és nem tudom postázni neked a cumót - ami viszont kész van (szivargyújtó aljzat)
A többit mailben
Hát é ezzel nem értek 1-et.
Ellőte énis igy gondoltam, aztán megváltozott a véleményem miután 2 kűlőmbőző tipúsón is próbáltam.
Vólt csak végdobb, V2-esen.
Aztán a másikón teljes rendszer csere, sór4-esen.
A közlekedés a legutolsó kérdés, ami ezen probléma kapcsán felmerül hidd el. Ha a dolog bebaszik (márpedig be fog), amikortól már a Verebes Pista bácsi sem tudja a hetihetesben letagadni a probléma létezését, akkor kb. 5-7 éven belül elég keményen ki fogja rángatni a túrosf@szú valóság az ujjacskáinkat a szájainkból....
Általában mindenkinek ez a reakciója, hogy húbazze.... és nekem is ez volt amíg utána nem olvastam, és el nem gondolkodtam a dolgon. Természetesen az olajipar azt szeretné, hogy mindenki boldogan szopikálja a hüvelykujját és békésen nyugtatgassa magát, hogy "majdcsakleszvalahogy", és erre komoly összegeket is költenek, és amint a mellékelt ábra mutatja sikeresek is, mert mindenki úgy csinál, mintha a probléma nem létezne.
Az hogy lesz az olajternelésnek "csúcspontja", azaz, amikortól fogva már nem tud nőni az olajtermelés sak csökken az ténykérdés, a sokhangszórós kérdés, amire nem tudja senki a választ, hogy mikor lesz, mert a fődbe nem lát senki (az arabok hazudnak mint a vízfolyás a saját olajkészleteikről is). A mai világgazdaság teljes rendszere ezen a "sziklaszilárd" alapon nyugszik.
Ha itt az olajcsúcs, az kb. nagyon beb@szik....
Ja a 2-3 millió hordó per nap "mozgástér" az a napi 80-90 millió hordó felhasználásra van kivetítve, azaz kevesebb mint 1-2% a mozgástér. A világ felhasználása stabilan kb. 5%/év mértékben emelkedik, ami természetesen proporcionálisan értendő, azaz jövőre a tavalyihoz képest 5%-al megnőtt idei fogyasztás növekszik 5%-al, azaz 10 év alatt kb. 70% növekedést jelent. Namost 2017-re a mai 90 millió hordót tekintve ez 153 milliót jelent. Per pillanat nincs az a felelős tudós aki ki meri jelenteni, hogy 2017-ben közel kétszerennyi olajat fogunk tudni termelni. És mint mondtam nem kell feleannyinak lenni, hogy duplázódjanak az árak, mert az olaj a mai világ kenyere, egyszerűen KELL.
Ja hogy a tudósok majd kitalálnak valamit... Majd felkelsz apukám, de keményen a Januári reggelen, amikor nincs mivel fűteni, hát már bevezető időszakban kellene lennie a technológiának, hogy akár 10 éven belül az utcán lehessen a dolog.
A motorozás pedig az utolsó dolog lesz amire gondolni fogunk, amikor a kölkeinknek nem lesz mit enni adni, ha már nem fagytak meg (nehéz a hajabuzát megenni), mert kb 9 kalória fosszilis tüzelőanyagot égetünk el 1 kalória étel előállításához, és a fosszili tüzelőanyagot (ami akkora stratégiai forrás lesz) azok az országok fogják birtokolni akik időben rátették a kezüket. Mi legfeljebb playstation-ön fogjuk nyomni, ha lesz áram...
Nem kell elfogyni a kőolajnak ahoz, hogy visszaüljünk a biciklire, vagy az innovákra. A kőolaj rugalmatlan termék, és a kereslet-kínálat görbe manapság elég közel van egymáshoz, nem is az akérdés, hogy mennyi olaj van a fődbe, hanem hogy mennyi jön ki. Ma kb 2-3 millió hordó "szabadkapacitás" van naponta. Az hogy a termék rugalmatlan azt jelenti, hogy nem úgy működik, hogy ha fele annyi van akkor kétszerannyiba fog kerülni, hanem kiindulva a 1970-es évekbeli olajválságból (amiből szovjet szatellitállam lévén nem sokat éreztünk) 5%-os termeléskiesés megnégyszerezte az árakat.
A kutatók 2015 körülire datálják, amikor a kereslet meg fogja haladni a kínálatot, és onnantól kezdve a Gyurcsány csomagra délutáni babzsúrként fogunk emlékezni.
Nekem is ponty ilyen van. Mit hsználtál fel a kapott alkatrészekből? Mert ugy néztem a távolságokat alig kell hozzá valami. Esetleg van képed a rögzitésről?
Nem biztos, hogy sikerülni fog olyan kis ívben meghajtani. Pont a menetek miatt fog berepedni.
Sztem célszerűbb gömbvasból, majd utána menetet vágni rá.
Pagyag felkért hogy csináljak neki is egyet