Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hoppá, igazad lehet, én tévedtem.
Hi Zsoké!

Nem akarok beleokoskodni, de:

- cserbenhagyás: a balesettel érintett gépjármű vezetője lehet az elkövető, aki továbbhajt, mielőtt meggyőződött volna arról, hogy valaki sérült-e, segítségre szorul-e, stb.

- segítségnyújtás elmulasztása: más észlelő személy is elkövetheti, nemcsak az érintett vezető. Úgy emlékszem, nemcsak közúti baleseti helyzet kapcsán, hanem bármilyen életet, testi épséget veszélyeztető élethelyzetben, ha nem nyújt tőle elvárható segítséget.

Valami ilyesmi a Btk. szerint.

Bocsi az okoskodásért!

Na mostmár tényleg sirok a boldogságtól.. Hozok is gyorsan Celebration csokikát is hozzá
A cserbenhagyásnál nem tudhatod, hogy az illetőnek lett-e vmi baja, ha te okoztad a balesetet akkor sem. Viszont, ha látod, hogy sérült akkor van "köt.seg.nyújt.elh." Azt hiszem két évig terjedő szabadság vesztés a max. kiszabható bünti.
Csakhogy két évet még meg lehet úszni felfüggesztettel, ezért nem nagyon szokott becsücsülni senki. :(
Sz.r a törvény.
Azt hiszem ez az eset példaértékü volt (számomra mindenképp)....

1. kölcsönmocc volt a gép, nagyságrendileg 150.000.-es kárral.
2. Az hogy ki hogy ül fel moccra, elsö körben kétségtelen saját felelössége az illetönek. Az már kevésbbé, hogyha valami baj történik, abba már a hozzátartozók, barátok, szeretteik is nagyban kiveszik a részüket, és ez már nem az adott illetö problémája... Ennyivel azért tartozunk nekik...
Jut eszembe melyik bugyisnak van itt 125-ös CBR a birtokában?
Bocs nem cserbenhagyás, hanem kötelező segítségnyújtás elmulasztása. Azt hiszem nem is szabálysértés hanem bűncselekmény. De az biztos, hogy a szankciói sokka súlyosabbak!
A budakalászi fiucska miklóson dolgozik ( OIL benzinkút) és nem csak mondani, hanem mutatni is tud új dolgokat.
- A PG. melletti pályára gondolok. Az tököli elágtól Halásztelek felé kb. 100m
nyuszicica, ki mondta, hogy a mi Nagy Ördögünk nem női tangát kapna tőlem?
Nono, nem kell neked okozni a balesetet a cserbenhagyáshoz!

Ha látsz elesni egy motorost, vagy egy autót árukbaborulni és továbbhajtasz, az cserbenhagyás akkor is, ha közöd nem volt az egészhez!
Ott a régi Csepel autónál levő helyre gondoltok, ami a halmi buszállomással szemben van? Az már egyébként nem is Miklós....
Lehet osztani engem, hogy miért vagyok ilyen "radikálisan" elkötelezve, hogy mindig ötlözzünk be. Hát tán ezért.
Nem mert szerintem hápigs a kút mögött mondja, ahol dolgozik, (ha jó sejtem), én meg nem arról beszélek, hanem ha továbbjössz a mű úton és valahol ott balra. De jobb lesz ha holnap arra jövök és megnézem saját szememmel.
Oszt, ha még a ruha otthon is marad, akkor tulképp minek is van?.... persze legalább annak nem lett semmi baja....
Nem ugyanarról beszéltek?
Sziasztok!

Goliat, jobbulást a barátnődnek! Sosem lehet az ember elég óvatos...
Nohát, egy budakalászi fiúcska is tud a környékünkkel kapcsolatban újjat mondani?
Akkor viszont 2 van? Mert én ott tudok, ahol van az új SPAR. Vagyis azzal szemben.
énnememisplease!
Nahát!

Szigetszentmiklós- Szigethalom tököli elágazás. Itten van a rutinpálya!
A hátam mögött.
Zsoké! csak nem le akarod cserélni a barátnődet? Könnyebb pasialsógatyát választani, mint női fehérneműt?
Jobbulást a barátnődnek!

Milyen jellegű sérülései lettek? Mocija? Autós hogyhogy eltűnt? Remélem megtalálják...
Az otthoni gépemen van. Estére küldöm mindenkinek az elrettentést!
nekemisis
A város neve: Szigetszentmiklós... egyben! Nem tudok róla, hogy volna rutinpálya, még soha nem láttam. Bár több autósoskola is van, de rutinpálya....

Mi az, h Bián jelentkezik, és Miklóson van a többi?