Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na ja.Rég jártam miskolc környékén így azokat az arcokat látnám szívesen.
Mert még itt a család azért....mert itthon is fizetik a tb-t, ne fizessék?...akkor meg az a baj, hogy nincs aki járulékot fizessen......a vezér is megaszonta, hogy jó ha sokan vannak kint mert azok úgyis haza küldik a lét....vagy nem mert ha a család is elhúz akkor már járulékot sem fizetnek ide hanem azt is kint.....,de hát jó ez így.....
Bangladesben... gondolom Zoli oda vágyik, hogy így felemlegette
Én ugyan nem már mondtam.
Egy rohadt kivándorlásos témát nem dobtam fel.
Csak azt hogy a nyugati tipusú városi életmód nem biztos hogy jó annyira elembertelenít.

Utána te jöttél hogy mégis mindenki oda vándorol ki keletről.

Kéretik visszaolvasni.
Mindíg oda lukadunk ki 3 mondatból hogy kimennek a szakik külföldre mert olyan jóóóóóóóó.
Mert a píz a minden.
Mikor volt tervezhető a jövő? Na meg hol?
A tetőleszakadás hol volt?...keleten ahová kevesen mennének letelepedés céljából....a szegénységet meg nem a világ más pontjaihoz kell mérni hanem a környezetünkhöz....,de nem is a szegénységgel van baj alapból hisz az csak egy állapot ha van lehetőség elmozdulni...a gond azzal van, hogy erre egyre kevesebb a kilátás és a jövő jelenleg tervezhetetlen....
Hajrá.
Angol tanfolyam van rogyásig............szerintem munkanélküliben megoldják akár ingyen is.
Az nem lehet akadály.
Mondjuk a nyaralósok az annyuknak itthon nyaralnak?
Mé nem kinn?
Jaaaaa mert lehet szép kártyára potyázni még?
Kimenet előtt?
Esetleg mért itthon intézik az orvosi ellátást TB-re?
Olyan mint az a családtag aki önáló felnőtt ember különköltözik de mosást-főzést-bevásárlást intézze itthon mert azt külön már macerás,drága és egyébként is.
Éééés ki kezdte? ....ahogy Dipshit írta lejjebb....én csak folytatom...
Már megint KB 20 mondat után elkanyarodunk az észak-vietnámi motoros túrázástól ahhoz hogy itt mekkora mélyszegénység,döghalál és rabszolgasors van.
Ettől a magyaros mindehol jobb mint itt vernyákolástól tudok a falra mászni.
De komolyan.A világ KB 6-7 milliárd embere cserélne örömest a mi mélyszegénységünkel szóval ez nekem büdös egy kicsit.
Pláne mikor nem rég neztem egy dokumentumfilmet hogy 5dolláros napiíjért rájuk szakadt a páza a varrónőkre mert az illegális 2 szintet és az ipari generátorokat (mert nem megy az elektromos szolgáltatás minden nap) nem birta el.És a varrógép mellet alszanak.
Ez tény, de kevesen mennek el jókedvükben....95% kényszer....pl. karácsony után ahol voltunk telelt pát német környéken dolgozó családostól.....némelyik pár hónapja, de a többség 2-3 éve ment ki.....nem élnek rosszul és a család itthon van és mind azt beszélte egymás közt, hogy kinek mikor megy utána a család és hol tartanak az ügyintézésben.....kb 40-től 55 éves életkorig voltak és volt ahol a nő ment ki nem a férj....ja, és csak szakmunkások, nem dipósok mint kiderült, hegesztő, lakatos stb. és irodai adminok....már messze túl vagyunk azon, hogy a kalandvágyók húznak el....én még nem mennék, de a nyelvtudás hiánya tart vissza....a franciáknál dolgozó haver holnapután indul vissza Párizsba és egy mukkot nem tud magyaron kívül semmit sem és vállalkozó már kint....ja, annyit mondott, hogy 32000€-ig a kisvállalkozó az ő kategóriájában adómentes és mivel itthon fizeti maga után a járulékot kint semmit nem kell ha csak nem akar nyugdíjat onnan...
Aránytalanul sokat dolgozni az úgymond nívós életért, amit aztán nem tudsz kihasználni, mert belerokkantál. Na ebből kezd elegem lenni, pedig Magyarországon ez nagyon megy, vagy a mélyszegénység. Nem is biztos, hogy sokkal rosszabb az elsőnél.
Huhh.............olyan barackokat termelt az ember mint az öklöm.Igaz csirketollal porzott be mindent mert az ipari szennyezés miatt kipusztultak a méhek de akkoris.Falun földből ha van egy csipetnyi kitartás el lehet élni.És a kínaiakban más nincs csak kitartás.
Énugyan nem. Utálom ezt a kivándorlás mizériát.
ki akar menjen..............ne írkálja itthonról hogy milyen kurvajó kimenni oszt jól itthonmarad.
Hanem indul oszt onnan írja hogy milyen jó.
Ahogy olvasgattam beszámolókat a lényeg hogy van píz,még munka is akad ha szívósan keres.
De egy szobában aludni egy 55 éves horkoló magyar asztalossal naphosszat majd meló ahol nem szólnak hozzád és slussz.Na ezt KB a külföldi kamionos tipusú emberek birják hosszú távon.
Lehet csinálni 3-6 hónapig.
Utána meg annyira felderülnek ha magyarul szólnak hozzájuk és lehet társalogni egy picit mint az az aranyos magyar lányka kinn a szálláson a multkor.
Semmi szocializáció csak a bezárva nap mint nap robot.Itthon legalább nem kívülállóként mész el valahova.Vannak családi baráti programok.
Lehet ez másnak nem számít csak a létfentartás de én még nem tartok ott.
Kínában azért kezdenek visszaszállingózni mert ugyan még mindig 10% körüli a növekedés papíron, de a válság miatt ott is tömegével zárnak be a gyárak és hihetetlen tömegek lettek munkanáélküliek a városokban és nem sok választás van mint vissza menni az éhenhalás elől oda ahonnan jöttek, nyilván nem lesz ott sem jó soruk, de talán több a fakéreg...
Igazából vicces de nem a falusiak vágynak ki hanem a városiak innen sem.És most ne a magyar baszom valóságot nézd mert itthon már nincs falusi közeg.Egy baszomnagy város vagyunk ebben a tekintetben.Pont kínában vándorolnak visszafelé mert a városi élet nyomor a falusi nyomorhoz képest és ott falun már nincs munkaerő így kezdik megfizetni.
de ha már keveredett akkor keverjük...
kormányt- t nélkül...
Mondjuk itt mi nem kivándorlásról beszéltünk (azt valahogy Zoli keverte ide) hanem arról hogy mi az amit személy szerint mi érdekesnek tartunk utazási szempontból és mi az amit nem.
De ha a tömegnek nincs akkor Neked sem lesz mert senki nem tudja igénybe venni a szolgáltatásaidat....a félázsiai életmódban csak és kizárólag a földesúrnak és kormányt eltartottnak lenni jó....ehhez persze kell egyfajta szervilitás, de ha az megvan tényleg jöhet a hawai és a többi...
Szegény országban gazdagnak lenni se olyan jó, mint egy olyanban ahol a tömegek is jól érzik magukat.
Bárhol...............csak az steyr pinzgauer lenne nem uaz és kifogyott volna a nafta nem lerobban.
Ez is így van...és mégsem a mongol tundrák és orosz sztyeppék a célpontjai a kivándorlóknak....persze ezt én sem értem.....
De ki a f....t érdekel hogy a tömegnek van e pénze?
Nekem legyen.
Balkánról...Mátrában szilvesztereztem, a halálfaszán fenn az erdőben volt a szállásunk, napközben túráztunk majd lent a a faluban a kocsmában annak rendje és módja szerint berúgtunk.. de mi urak vagyunk így azt mondtuk ugyan nem gyaloglunk.
Szereztünk a faluban egy platós UAZ-t, hogy majd azzal elvitetjük magunk ha már eleget ittunk (12-en voltunk..) Jött is időre a kocsmához az emberünk.. a faluból nem értünk ki mert hamarabb elromlott a cucc, amit aztán visszatoltunk a tulajhoz, és MI! megszereltük az éjszaka közepén (a tulaj legnagyobb meglepetésére..mert gyalogolni luxus).. utána embert beültettük a volánhoz, aztán ittunk tovább a nyitott platón a galyatetői szerpentinen míg elvitt minket a szállásig (15km)

Na ezt hol a fenébe tudnám nyugaton megcsinálni?
Nem kell felforralni. Tapasztalt Ázsia-járó ismerősöm tuti receptje, hogy kajálás után fél-1dl égetett szesz megvéd az ilyesmitől.