Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

van jó törköly is ! mikor még fiatalkorúnak is adtak szeszt elvitelre, megboldogult apám decinként küldött át a téeszkimérésbe törkölyért. stikába megkóstoltam. kimondottan finom volt. (szidta is kocsmárost egyre kevesebbet mér !)
Igen hallottam már ezt a viccet :D
Szerencsére sosem voltam rákényszerülve , hogy a kocsmai pálinkát kelljen innunk. Mindig akad valamennyi saját

Most pl van még 2009, 2010 és 2012-es szilvából is. Van még 5liter meggy-cseresznye 2009-ből csak ebből nem fogyaszthatunk , mert édesapám valami fontosabb eseményre tartogatja és van még 2012-es birsalma

És ez mind saját kertből , permetezés nélkül, igazi bio cucc , mert most az a menő

A hétvégén is meg kell halnia két disznónak , hogy legyen ürügy a pálinka ivásra
Hagytad , hogy a gyümölcsből lekvárt és efféle hülyeségeket csináljanak?

Nem fontos ehhez amúgy beruházás , elég a cefrét elkészítened utána meg keresni egy megbízható pálinka főzdét! Mi a Magna Cum Laude pálinkafőző mesternél szoktunk főzetni

Egyébként a nem is olyan rossz a palacsinta vele csak meg kell szokni
Van az a vicc, hogy a kissrác benyit a kocsmába, és odaáll a pultnál iszogató apja elé, mondván:
- Anya azt üzeni, gyere haza!
Az apa rendel egy felest, és ráparancsol a kölyökre:
- Ezt most idd meg!
A fiú szabódik, de végül kénytelen letolni a piát. Kicsit hápog, aztán megint hozzáfog:
- Anya azt üzeni, gyere haza!
Az apa ismét beletuszkol egy felest, és megkérdi:
- No, ízlett a pia, fiam?
- Dehogy, apám, ez borzalmas! Ilyen rosszat még életemben nem ittam!
Erre az apa:
- No, akkor most hazamész, és közlöd anyáddal: nem szórakozni járok a kocsmába...
úgy látom (olvasom) hogy itt nem csak olajcsere ügyben kérhetek segítséget majd jövőre. a szííívem hasadt meg amikor a sok gyümölcsöm ment az enyészetnek. erősen gondolkodom egy beruházáson
nem igazán kedvelem a törkölyt. Bár lehet , hogy azért mert itt az alföldön még csak szarral találkoztam :D Viszont az idei szilva megint nagyon finom lett. A birsalma tudom , hogy macerás , tavaly meg tavaly előtt csináltam. Ma nem volt hozzá elég alma
Ez még törköly, némi körtével, és jórészt nem is nálam kezdte a pályafutását, én csak utókezelésre vettem át apóséktól... neki csak a végeredményhez lesz majd valamicske köze - nem keverte a cuccost, inkább már tisztán szeretné
A birsalma elég macerás...
Milyen cefre van még ilyenkor? Birsalma?
Vagy a Yausa.
Én is magam savaztam fel az akksit.
No én le nem engedem a benyát, mivel nincs kizárva, hogy kimegyek egy-egy körre. :-)
Legalább több pénzt tudok rá összekuporgatni
A másik dolog meg, egyelőre kevés a hely a garázsban, nem tudtam máshová tenni a cefrét
Ha kicsit csúszni fog, az év legsötétebb napja lesz amikor hozzád kerül
December első harmadára ígérte a jelenlegi gazdája, hogy átfésüli, aztán mehetek érte. Úgyhogy türelemmel, ráérősen halad a projekt.
Hogy áll a motorprojekt?
Nem lehetetlen, hanem egészen biztos, és nem átcímkézett, hanem tényleg az. Legalábbis annak a JP-nek a dobozán, amit én vettem, egyértelműen az állt, hogy Made in China...
Szerintem a legtutibb, amit szárazon veszel és gyárilag tartalmazza a doboz a műanyag tartályokban cellánként kimért savat (Ilyen pl a Bosch).

Én személy szerint eddig csak simán a száraz akksit vettem és hozzá külön akkusavat. Kicsit macerásabb, mint az előbb leírt, de ez is ugyanolyan jó. Ahogy én csináltam:

1. Kerestem egy tiszta tölcsért, aminek a végébe pont belefér a benyacső (utóbbit mellékelnek az akksihoz is én abból vágtam egy rövid darabot), majd összeszigszalagoztam a kettőt
2. A benyacső bele az adott cella betöltőnyílásába és lassan beleengedtem a max szintjelzőnek megfelelő mennyiséget (ha jól emlékszem 1,25 dl)
3. Miután minden cellába belement amennyi kell, utána kicsit megmozgattam még, hogy kijöjjönek a buborékok, így lejjebb ment a szint, ahol kellett utántöltöttem
4. beszereled a gépbe és már mehetsz is

Nem nagy ördöngősség, ne parázz tőle
Én még soha nem eresztettem le semmilyen motoron, és soha nem volt gond, tartósítót se használtam.
Megvan. Én nem tudom maradjon vagy ne a benzin 90 napra a karbiban. 2 ok miatt engedtem le. Több volt a leeresztő vélemény és a robogó tél után megsínylette, hogy benne volt. Igaz abban nem volt tartósító.
Találok én benya leeresztőt a karbin?
Ha igen hol. Néztem, de egyik csavar sem tűnt annak.
Nálam nincs pangás. Most megyek Újpestre motorral....érdekes lesz. Csak amíg eljutok a motorig nehéz, utána sportnak fogom fel.
Én az utolsó 2 akksimat szárazon töltve vettem, majd magamnak savaztam fel. A leírás szerint a savazás után 20 percel már mehet is a helyére és használható.
Attól függ milyet veszel, mindháromra akad példa...savval és "árammal" töltött, szárazon töltött amibe csak a hozzá adott savat kell önteni és kb. félóra múlva használható és csont száraz töltetlen amivel mindent meg kell csinálni ahogy azt kell.
Szevasztok ti magatok savaztátok fel vagy már úgy vettétek és savazás után kell tölteni töltővel vagy valaki használ gondozás menteset
gyereknek.... ?! magamnak!