van jó törköly is ! mikor még fiatalkorúnak is adtak szeszt elvitelre, megboldogult apám decinként küldött át a téeszkimérésbe törkölyért. stikába megkóstoltam. kimondottan finom volt. (szidta is kocsmárost egyre kevesebbet mér !)
Igen hallottam már ezt a viccet :D
Szerencsére sosem voltam rákényszerülve , hogy a kocsmai pálinkát kelljen innunk. Mindig akad valamennyi saját
Most pl van még 2009, 2010 és 2012-es szilvából is. Van még 5liter meggy-cseresznye 2009-ből csak ebből nem fogyaszthatunk , mert édesapám valami fontosabb eseményre tartogatja és van még 2012-es birsalma
És ez mind saját kertből , permetezés nélkül, igazi bio cucc , mert most az a menő
A hétvégén is meg kell halnia két disznónak , hogy legyen ürügy a pálinka ivásra
Hagytad , hogy a gyümölcsből lekvárt és efféle hülyeségeket csináljanak?
Nem fontos ehhez amúgy beruházás , elég a cefrét elkészítened utána meg keresni egy megbízható pálinka főzdét! Mi a Magna Cum Laude pálinkafőző mesternél szoktunk főzetni
Egyébként a nem is olyan rossz a palacsinta vele csak meg kell szokni
Van az a vicc, hogy a kissrác benyit a kocsmába, és odaáll a pultnál iszogató apja elé, mondván:
- Anya azt üzeni, gyere haza!
Az apa rendel egy felest, és ráparancsol a kölyökre:
- Ezt most idd meg!
A fiú szabódik, de végül kénytelen letolni a piát. Kicsit hápog, aztán megint hozzáfog:
- Anya azt üzeni, gyere haza!
Az apa ismét beletuszkol egy felest, és megkérdi:
- No, ízlett a pia, fiam?
- Dehogy, apám, ez borzalmas! Ilyen rosszat még életemben nem ittam!
Erre az apa:
- No, akkor most hazamész, és közlöd anyáddal: nem szórakozni járok a kocsmába...
úgy látom (olvasom) hogy itt nem csak olajcsere ügyben kérhetek segítséget majd jövőre. a szííívem hasadt meg amikor a sok gyümölcsöm ment az enyészetnek. erősen gondolkodom egy beruházáson
nem igazán kedvelem a törkölyt. Bár lehet , hogy azért mert itt az alföldön még csak szarral találkoztam :D Viszont az idei szilva megint nagyon finom lett. A birsalma tudom , hogy macerás , tavaly meg tavaly előtt csináltam. Ma nem volt hozzá elég alma
Ez még törköly, némi körtével, és jórészt nem is nálam kezdte a pályafutását, én csak utókezelésre vettem át apóséktól... neki csak a végeredményhez lesz majd valamicske köze - nem keverte a cuccost, inkább már tisztán szeretné
A birsalma elég macerás...
Nem lehetetlen, hanem egészen biztos, és nem átcímkézett, hanem tényleg az. Legalábbis annak a JP-nek a dobozán, amit én vettem, egyértelműen az állt, hogy Made in China...
Szerintem a legtutibb, amit szárazon veszel és gyárilag tartalmazza a doboz a műanyag tartályokban cellánként kimért savat (Ilyen pl a Bosch).
Én személy szerint eddig csak simán a száraz akksit vettem és hozzá külön akkusavat. Kicsit macerásabb, mint az előbb leírt, de ez is ugyanolyan jó. Ahogy én csináltam:
1. Kerestem egy tiszta tölcsért, aminek a végébe pont belefér a benyacső (utóbbit mellékelnek az akksihoz is én abból vágtam egy rövid darabot), majd összeszigszalagoztam a kettőt
2. A benyacső bele az adott cella betöltőnyílásába és lassan beleengedtem a max szintjelzőnek megfelelő mennyiséget (ha jól emlékszem 1,25 dl)
3. Miután minden cellába belement amennyi kell, utána kicsit megmozgattam még, hogy kijöjjönek a buborékok, így lejjebb ment a szint, ahol kellett utántöltöttem
4. beszereled a gépbe és már mehetsz is
Megvan. Én nem tudom maradjon vagy ne a benzin 90 napra a karbiban. 2 ok miatt engedtem le. Több volt a leeresztő vélemény és a robogó tél után megsínylette, hogy benne volt. Igaz abban nem volt tartósító.
Én az utolsó 2 akksimat szárazon töltve vettem, majd magamnak savaztam fel. A leírás szerint a savazás után 20 percel már mehet is a helyére és használható.
Attól függ milyet veszel, mindháromra akad példa...savval és "árammal" töltött, szárazon töltött amibe csak a hozzá adott savat kell önteni és kb. félóra múlva használható és csont száraz töltetlen amivel mindent meg kell csinálni ahogy azt kell.
Szerencsére sosem voltam rákényszerülve , hogy a kocsmai pálinkát kelljen innunk. Mindig akad valamennyi saját
Most pl van még 2009, 2010 és 2012-es szilvából is. Van még 5liter meggy-cseresznye 2009-ből csak ebből nem fogyaszthatunk , mert édesapám valami fontosabb eseményre tartogatja és van még 2012-es birsalma
És ez mind saját kertből , permetezés nélkül, igazi bio cucc , mert most az a menő
A hétvégén is meg kell halnia két disznónak , hogy legyen ürügy a pálinka ivásra
Nem fontos ehhez amúgy beruházás , elég a cefrét elkészítened utána meg keresni egy megbízható pálinka főzdét! Mi a Magna Cum Laude pálinkafőző mesternél szoktunk főzetni
Egyébként a nem is olyan rossz a palacsinta vele csak meg kell szokni
- Anya azt üzeni, gyere haza!
Az apa rendel egy felest, és ráparancsol a kölyökre:
- Ezt most idd meg!
A fiú szabódik, de végül kénytelen letolni a piát. Kicsit hápog, aztán megint hozzáfog:
- Anya azt üzeni, gyere haza!
Az apa ismét beletuszkol egy felest, és megkérdi:
- No, ízlett a pia, fiam?
- Dehogy, apám, ez borzalmas! Ilyen rosszat még életemben nem ittam!
Erre az apa:
- No, akkor most hazamész, és közlöd anyáddal: nem szórakozni járok a kocsmába...
A birsalma elég macerás...
Én is magam savaztam fel az akksit.
A másik dolog meg, egyelőre kevés a hely a garázsban, nem tudtam máshová tenni a cefrét
Én személy szerint eddig csak simán a száraz akksit vettem és hozzá külön akkusavat. Kicsit macerásabb, mint az előbb leírt, de ez is ugyanolyan jó. Ahogy én csináltam:
1. Kerestem egy tiszta tölcsért, aminek a végébe pont belefér a benyacső (utóbbit mellékelnek az akksihoz is én abból vágtam egy rövid darabot), majd összeszigszalagoztam a kettőt
2. A benyacső bele az adott cella betöltőnyílásába és lassan beleengedtem a max szintjelzőnek megfelelő mennyiséget (ha jól emlékszem 1,25 dl)
3. Miután minden cellába belement amennyi kell, utána kicsit megmozgattam még, hogy kijöjjönek a buborékok, így lejjebb ment a szint, ahol kellett utántöltöttem
4. beszereled a gépbe és már mehetsz is
Nem nagy ördöngősség, ne parázz tőle
Ha igen hol. Néztem, de egyik csavar sem tűnt annak.