Kár ebbe belemenni...mások a szempontok és nem átjárhatóak az érvek....ez pusztán tapasztalás útján megélhető...van aki 90 évesen sem gondolkodik így mert nem volt gyerekem, nem vágyott szabadságra illetve elkötelezettségre egy társ és az utód után stb. ....ezért értelmetlen ezt taglalni, mindenki más, ez van...
Albérlet? Szociális bérlakás... Egyébként meg addig nem szeretnék gyereket amíg nincs meg hozzá a háttér.
Budán most is albiban vagyok...keresni kellett, nem is fullos és sok kompromisszumot kíván, bár panorámás és jó környéken van, de olcsó és még garázs is van hozzá (mondjuk autóval nem tudnám használni, de a motorom elfér benne)
Saját tulajdonú ingatlanom két esetben lesz.. ha tényleg nagyon bejön az élet, vagy ha erősen helyhez kötött munkám lesz (pl elkezdek mondjuk gazdálkodni). A mostani világban nem igazán tudom mi értelme van más esetben helyhez kötni magam...esetleg 70 körül, amikor már vége az aktív éveknek.
Egyébként szerintem már anyámék is elköltöztek volna itthonról ha nem harmad annyit érne a piacon a ház mint amennyiért építették a 90-es évek végén (falun van)
Olvasván a napi témát lenne egy kérdésem Dipshit felé egy kérdésem.
Mit tennél, ha 30 évesen minimális kp-val szeretnél önálló életet, mivel a szüleid háza kicsi? Az önálló élet alatt azt értem: feleség, gyerekek, stb...
Szóval? Mi lenne a megoldás szerinted?
És nem kötözködni szeretnék, csak a kíváncsiság hajt!
Nem megyek, mert arrafelé nem lesz dolgom és idén még össze szeretnék hozni egy 1 hetes motoros túrát. Arra kell a zseton..sajnos nincs fölösbe 20-25 ezrem amibe az belekerülne. De októbertől megint állandó jelleggel Budán leszek..
Nem kellett volna sok pénz pluszba.... tehát valamennyi volt. Menj vissza forráshoz, honnan volt?
Az emberek nagy részének volt egy tanácsi lakása, amit megvett, vagy örökség, vagy faszom tudja, de nem zero.
... az a baj, hogy mindenkinek igaza van.. szüleid jól döntöttek,de minden helyzetben más a jó döntés.
Jössz a talira, mert sör mellett jobban érvelek ám
Emlékszem hogy anyámék mennyit matekoztak amikor épült a ház.. legyen hitel vagy ne (nem kellett volna sok pénz pluszba), szerencsére nem lett, bár így lemondtak a szinteltolásos nappaliról és a kazettás ablakokról..és csak 2 évvel a beköltözés után lett teljesen kész a tetőtér. Túléltük... ha nem így lett volna már nem itt laknánk mert volt nagyon fos pár év amikor biztos nem tudtunk volna törleszteni egy kicsi (a ház építési költségéhez képest) hitelt sem...
Még 30 hónap és lesz egy klassz, tehermentes motorja aminek ő örülni fog (ha nem örülne se lenne jobb, szóval örüljön), mellesleg az a motor akkor már több mint 8 éves lesz. Biztos bennem van a hiba, de nem tudom hol van ebben az üzlet, pláne hogyha most valaki kiüti alóla a motort, hiába fizet a biztosító akkor is hátra van neki még egyszer a motor mostani értéke (eddig is végig több lehetett a tartozása mint a motor piaci értéke);majd 10 évig így motorozni, szerintem aránytalan kockázat. Kis baleset aztán se motor, se hitelképesség se pénz csak tetemes tartozás...Ez ám a boldogság
Költői kérdés... Nem járt volna jobban ha vesz 6 éve egy 8 éves, jó állapotú motort 800-ért? Ha a fele hitel lett volna még akkor is jóval jobban járt volna és 2 év alatt röhögve kifizethette volna az egészet.
A devizahitelesek meg vannak járatva, szar generáció, akik nem kaptak tanácsi lakást, mit megvehettek szarért-hugyért. Akkor nem kaptál forint hitelt, csak fos kondíciókkal és direkt volt így. A CHf hiteleknél meg nem az árfolyamkockázat miatt szopnak, hanem mert a bankok plusz profitot akarnak beszedni, köze nincs az emelkedés értékének az árfolyamhoz, csak kihasználtak egy szerződéses részt.
Soha ne magadból indulj ki, akinek nincs semmije, örül, hogy felnevelték és etették, annak is élnie kell valahol. Akkor a matek azt mondta, hogy a CHF hitel jó és ezt támogatta az állam... az egy más világ volt.
Hitelere csak az vegyen motort aki nagyon-nagyon biztos magában hogy rettentő sokáig nem fog másik motorra vágyni.
Simán megéri az 1 tulaj-20 év 150e Km combo hitelre.
De ha az élvezeti értékhez valami is kell, ami jelen esetben milliós értéket képvisel, akkor de.
Motorozni egyébként sem leginkább logikus, élvezni valamit meg szubjektív, tehát ez hitvita.
+1
Hitelt én sem vennék fel ha csaknem muszáj.De egyenlőre nem az.Devizásokért nemekem sem roppan meg a szivem...Mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója elér.Ennyi.
..amúgy ez a várakozósdi tényleg reális..(ki hinné ,hogy amikor rinyálnak..mert alig adnak el új autót...akkor egy tucat kocsira 4 hónapot vársz ..mert a sémáktól eltérő felszereléssel óhajtod megvenni)
...amúgy ha már újat veszek...inkább megvárom ,hogy az álom (kalbász) legyen...mint amelyik kevésbé tetszik..
...használt esetén mindegy a szín...ott állapot a mérvadó..
Budán most is albiban vagyok...keresni kellett, nem is fullos és sok kompromisszumot kíván, bár panorámás és jó környéken van, de olcsó és még garázs is van hozzá (mondjuk autóval nem tudnám használni, de a motorom elfér benne)
Saját tulajdonú ingatlanom két esetben lesz.. ha tényleg nagyon bejön az élet, vagy ha erősen helyhez kötött munkám lesz (pl elkezdek mondjuk gazdálkodni). A mostani világban nem igazán tudom mi értelme van más esetben helyhez kötni magam...esetleg 70 körül, amikor már vége az aktív éveknek.
Egyébként szerintem már anyámék is elköltöztek volna itthonról ha nem harmad annyit érne a piacon a ház mint amennyiért építették a 90-es évek végén (falun van)
Olvasván a napi témát lenne egy kérdésem Dipshit felé egy kérdésem.
Mit tennél, ha 30 évesen minimális kp-val szeretnél önálló életet, mivel a szüleid háza kicsi? Az önálló élet alatt azt értem: feleség, gyerekek, stb...
Szóval? Mi lenne a megoldás szerinted?
És nem kötözködni szeretnék, csak a kíváncsiság hajt!
Ez egy jó megfogalmazása volt az egésznek!
Jó apám is ezt-ilyesmit mondott, mikor egyszer összeszámoltam, hogy az elmúlt években mennyit motoroztam el.....benzin, gumi, olaj, túrák......
A válasza: ÉS? Merre jártál, hány országban, hány helyen, mennyi emléked van, mennyi DVD-t csináltál, hány képet, mennyire emlékszel most is...NAUGYE...
Válaszom: JA:-))
Szóval lehet gyűjtögetni évekig - mire a pénz csak amortizálódik....
Vagy lehet venni egy használtat hirtelen - de akkor meg ki tudja mi lesz vele.
Én se számolom a hiteleket...mert tudom, hogy ezt nagyon megszívtam. De szerdán is felültem a pacira, és döngettem egy jót....ma meg haza.
http://youtu.be/bplSjmOJUQc
Az emberek nagy részének volt egy tanácsi lakása, amit megvett, vagy örökség, vagy faszom tudja, de nem zero.
... az a baj, hogy mindenkinek igaza van.. szüleid jól döntöttek,de minden helyzetben más a jó döntés.
Jössz a talira, mert sör mellett jobban érvelek ám
Még 30 hónap és lesz egy klassz, tehermentes motorja aminek ő örülni fog (ha nem örülne se lenne jobb, szóval örüljön), mellesleg az a motor akkor már több mint 8 éves lesz. Biztos bennem van a hiba, de nem tudom hol van ebben az üzlet, pláne hogyha most valaki kiüti alóla a motort, hiába fizet a biztosító akkor is hátra van neki még egyszer a motor mostani értéke (eddig is végig több lehetett a tartozása mint a motor piaci értéke);majd 10 évig így motorozni, szerintem aránytalan kockázat. Kis baleset aztán se motor, se hitelképesség se pénz csak tetemes tartozás...Ez ám a boldogság
Költői kérdés... Nem járt volna jobban ha vesz 6 éve egy 8 éves, jó állapotú motort 800-ért? Ha a fele hitel lett volna még akkor is jóval jobban járt volna és 2 év alatt röhögve kifizethette volna az egészet.
Soha ne magadból indulj ki, akinek nincs semmije, örül, hogy felnevelték és etették, annak is élnie kell valahol. Akkor a matek azt mondta, hogy a CHF hitel jó és ezt támogatta az állam... az egy más világ volt.
Simán megéri az 1 tulaj-20 év 150e Km combo hitelre.
Motorozni egyébként sem leginkább logikus, élvezni valamit meg szubjektív, tehát ez hitvita.
Hitelt én sem vennék fel ha csaknem muszáj.De egyenlőre nem az.Devizásokért nemekem sem roppan meg a szivem...Mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója elér.Ennyi.
...amúgy ha már újat veszek...inkább megvárom ,hogy az álom (kalbász) legyen...mint amelyik kevésbé tetszik..
...használt esetén mindegy a szín...ott állapot a mérvadó..